Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 21 september 2013

Ziende blind zijn

 

 

 

 

Er was een tijd, lang, lang geleden dat ook ik slechts ging voor de buitenkant. Waarom weet ik eigenlijk niet meer, maar het was wel bepalend voor mijn beslissing om wel of geen contact op te nemen bij het daten. Eigenlijk weet ik het denk ik wel nu achteraf, zelf was ik toen helemaal niet in balans en zag mijzelf ook niet zo als ik werkelijk ben. Ik was dan ook niet in staat om door de verpakking heen te kijken. Met mijn beperkingen van toen kon ik de mens in die verpakking niet eens ontdekken. Geen wonder dat het mij toen niet lukte om echt contact met een ander te maken, ik had niet eens contact met mijzelf. Ik vond wel dat ik mijn leven heel goed op de rails had hoor, alles onder controle. Ja jullie weten het al, dit was voor dat meisje, het mooie mens in het voorjaar.

 

 

Door wat zij met mij deed en het aanvaarden van mijn gevoel, werd ik zomaar een completer mens. Grenzen vervaagden, wensenpakketten deden er niet meer toe. Nee zij was zeker geen slanke den, maar ineens zag ik wel een heel mooi mens en de waarde van die mens, juist ook voor mij.

 

Waar ik in het verleden zou hebben afgehaakt, riep zij in mij passie op, geen passie in de zin die Bb vermoed in haar blog, maar de passie voor een heel mooi mens en de dingen die zij doet en waarom zij dat doet. Bij een deel van haar dingen had ik zeker niet zo'n gevoel als zij, maar ik zag wel de toewijding en het stralen van haar als zij er mee bezig was, dat was voor mij passie en wekte bij mij hetzelfde gevoel op. Natuurlijk waren er wel dingen die wij gemeenschappelijk hadden.

 

Dit zou weleens de basis kunnen zijn voor een diepere relatie waarbij die andere passie dan van zelf komt. Ik denk dat dit de juiste volgorde is waarin een relatie zich zich succesvol kan ontwikkelen. Begin je bij de buitenkant dan kan het zijn dat je op termijn een leuke vriendschap hebt overgehouden, maar feitelijk nog alleen staat. De passievolle momenten zijn er dan misschien wel maar vervagen toch ook weer snel, waarbij het risico ontstaat dat je steeds vaker die passie najaagt en toch uiteindelijk met lege handen staat. Dan nog maar een keer, want het gevoel is zo lekker???? Ja zeker dat gevoel is heerlijk, zeker als je het echt met z'n tweeën beleeft en de bevestiging is van samen één zijn.

 

 

 

Je hoeft geen kopie van jezelf te zoeken, die is er gewoon niet. Zoek ondernemingslust, initiatief en het midden in het leven staan, dus eigenheid. Je moet natuurlijk zelf ook op dat niveau zitten anders gaat het je echt niet lukken. Gelijkwaardigheid, juist ook in het anders zijn.

 

 

 

Onderstaande kwam ik tegen op internet en daar heb ik dan ook op gereageerd, zoals je hier kunt lezen. Ik zag hier twee in potentie mooie mensen en de verpakking maakt het compleet.

 

 

 

“Die buitenkant maakt je nog lang geen mooi mens, kan leuk meegenomen zijn, misschien een bonus. Maar het gaat er om wat in je zit en wat je doet stralen, dat maakt je aantrekkelijk. En als er dan zo'n mooie verpakking als hier om zit met zo'n mooie versiering, dan zou je zomaar onweerstaanbaar kunnen zijn. Dan ben je een mooi mens, ik hou van mooie mensen”.

 

 

 

A Dept store Sweden introduced these normal-size mannequins. Instead of size 00, these gals are a size 12 and 16. Some are saying they "condone obesity." Pfft, the average woman is a size 14. "LIKE" and "SHARE" this picture if you think mannequins should look like this in store.

 

Foto: A Dept store Sweden introduced these normal-size mannequins. Instead of size 00, these gals are a size 12 and 16. Some are saying they "condone obesity." Pfft, the average woman is a size 14. "LIKE" and "SHARE" this picture if you think mannequins should look like this in store.

 


geplaatst door Speurder - 4765 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl