Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 13 november 2013

Datevrees

Datevrees

Is daten iets wat je moet bijhouden? Kun je het verleren? Is het niet meer spel? Boompje verwisselen? Wil ik wel boompje zijn, of verwisselen? Is het nou meer voor de verstrooiing of een serieuze zoektocht. Hoe denkt de gemiddelde dater daarover? Jij bijvoorbeeld. Ik zit vol met vragen en bijbehorende verwachtingen en veronderstellingen. Dat werkt eerder teleurstelling in de hand, dan plezier.

Ik heb het al een poosje niet meer gedaan – daten. Ik hink op twee benen: me uitschrijven of er vol tegenaan! Brieven schrijven, leukere foto’s plaatsen, vaker online zijn, de chat vaker aanzetten en vooral niet anoniem surfen. Wat kan me gebeuren? En toch ben ik zo bang. Altijd al geweest en nu, nadat ik een tijd niet actief ben geweest komt het dubbel zo hard terug. Hoe gek is die angst?

Ik voel me zo kwetsbaar als ik date. Ik geef zomaar op een presenteerblaadje te kennen dat ik open sta voor een nieuw liefdescontact. Natuurlijk had ik in mijn puberteit al moeten leren hoe dat werkte met aantrekken en afstoten, zodat ik mij er nu met flair doorheen weet te slaan. Maar ik ben de verlegenheid nooit te boven gekomen. Nooit helemaal vrouw. Ik verstop me liever, maar vergaap me aan mensen die genieten van contacten.

Op date is er geen collega, geen vriendin of iets waar ik mij achter kan verschuilen, geen omstandigheid waar ik de kat een beetje uit de boom kan kijken.

Er is het hier en nu en het is geen geheim dat we er zitten om te kijken of we de ander interessant en aantrekkelijk vinden. Of je geschikt bevonden wordt weet je niet. Wat doe je in zo’n korte tijd met die gegevens en wat doet die ander? Dat is toch eng? Alsof je voor het eerst in het diepe springt, nadat je eerst een uur op de kant hebt staan dralen en in het water niet meer weet wat links of rechts, onder of boven is. Desoriëntatie, watervrees, datevrees.

Ik sla dicht.


geplaatst door Isla - 4206 keer gelezen

beoordeeld 3.64/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl