Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 4 november 2013

Even niet daten

Even niet daten... Eigenlijk even geen zin om te contacten met wie ook. Totdat ik een bericht krijg van de man, die ik niet ken maar waar ik veel mee deel. We mogen elkaar gewoon en we zitten zeg maar op dezelfde golflengte. Hij stuurt: vind je het ok dat ik je even bel, ik heb zin om met je te kletsen.

Een paar minuten later gaat de telefoon en ik neem op. M is een man die net als een paar vriendinnen van mij had besloten om even niet te daten. Het was meteen duidelijk dat dit onderwerp het gesprek zou gaan leiden.

M. begon te praten over zijn ervaringen: W. het is mijn ervaring dat er een aantal categorieën vrouwen zijn die zich inschrijven op de sites, het zijn veelal vrouwen die het nodige al hebben meegemaakt, ze zijn vaak bedrogen door hun ex, of andere narigheid en hebben inmiddels hun eigen leven weer wat op de rit, een eigen salaris en met de alimentatie van hun ex erbij best een aardig inkomen. Ze zijn vaak mede door het schuldgevoel van hun ex op een mooi stekkie terechtgekomen of wonen zelfs nog in de echtelijke woning.

De mannen en daar heb ik voorbeelden genoeg van wonen na hun slippertje of andere rede tot vertrek vaak in een vakantiepark (vanwege de kinderen) in de “buurt”. Geen van deze categorie vrouwen gaat deze luxe opgeven voor zeg maar...een man in de “caravan”, of een man die gewoon een vrouw nodig heeft omdat hij niet voor zichzelf kan zorgen, of niet alleen kan zijn, of ontkent dat hij z’n problemen nog niet heeft verwerkt en dus als troost van de één naar de ander hopt.

Dan heb ik meegemaakt dat er een categorie dames is die dagelijks wat “afklikken” op de profielen maar bij benadering nooit interesse hebben, soms wel en dan een mail adres doorgeven maar een verstuurde mail nooit beantwoorden, ook deze vrouwen zijn mijns inziens niet serieus in de zoektocht naar het vinden van een nieuwe partner. Nee W.... het is een illusie om te denken dat deze vrouwen huis en haard zullen verlaten om met jou een nieuwe toekomst op te bouwen. Ze zijn zeg maar onderuit gehaald en dat laten ze zich niet snel nog een keer gebeuren, ze zijn op hun hoede.

Ook merkte ik dat ik steeds op de “verkeerde” vrouwen viel ik had had natuurlijk goud en ga ook niet voor minder, maar die vrouwen zagen mij niet zitten en ik werd benaderd door van die moekes die op hun 30e er al uit zien als 50, op hun 50e als 70....dat gaat hem ook niet worden....nee ik moest gewoon even niet daten. Ik luisterde aandachtig naar zijn verhaal en beaamde dit af en toe omdat ik wel dingen in zijn relaas herkende.

Op een gegeven moment zei ik: maar M. dit voelt andersom ook zo, ik heb ook het gevoel dat er maar weinig mannen op staan die echt iets over hebben voor een nieuwe relatie. En ook ik ervaar dat de mannen vaak ergens wonen in de buurt van de kinderen of hun werk en die plek dus ook niet zomaar verlaten. Inmiddels is mijn ervaring ook dat ...(en dan heb ik het over een grote groep mannen) er een categorie is die zich (waarschijnlijk door de scheiding of andere problemen) volledig stort in de troost uren van hun fantastische baan voor tenminste 60 a 70 uur per week. Nee, dat gaan ze heus niet opgeven voor een nieuwe relatie... en dan heb ik het niet eens over de sporten en hobby’s waar je nog om heen gepland moet worden. Ook is er nog het terechte punt: de kinderen, om het weekend hebben ze de kinderen of misschien zelfs co-ouderschap. Ik moet er ook wel een beetje om lachen want M. ik zie zelfs mannen die rond hun vijftigste nog gaan nadenken of ze een kinderwens hebben, of het nog niet weten, zelf bij hun profiel hebben aangeven dat ze geen kinderen hebben, ze ook niet wensen maar je wel benaderen. Dit terwijl ze na het lezen van jou profiel ook kunnen weten dat jij ze zeg maar wel “hebt”..?? Dus M. ook ik vraag me met regelmaat af waarom bepaalde “categorieën” op de site staan en nog meer hoe serieus ze zijn.

Ik denk dat het met ons “succesvolle” mensen een hele klus gaat worden om te gaan voor een “nieuwe” relatie. We zijn in het bezit van overvolle agenda’s die zonder “inleveren” of aanpassen nooit zullen gaan matchen..of ritsen....

We kletsten er nog wat over door en hingen uiteindelijk op. Ik bleef er wat over nadenken die middag...en

Tot overmaat van ramp kwam aan het einde van de middag ook nog Dr P voorbij, zonder dat ik erom gevraagd had. Hij sprak een gast aan op zijn houding, deze gast was een man en die behandelde zijn partner alsof ze een nobody was, niet belangrijk genoeg om iets voor over te hebben, alleen wanneer hij er baat bij had, wanneer hij tijd had, hij iets wilde, hij sex wilde en pas dan kwam hij in actie en wilde strepen in zijn agenda.. Dit is wat onze beroemde dokter vervolgens adviseerde: Sir, the best thing you can do if that’s the only thing or time you want to invest for a relationship, I recommend to visit a hooker....

Wow wellicht grof, maar wel iets om over na te denken... (met dank aan Dr. P)

Even niet daten geeft wellicht rust want er steeds achter komen dat wij zoeken naar ideale partners waarvan je eigenlijk weet dat ze toch niet bestaan is frustrerend... En terwijl ik dit verhaal even parkeer om op een later tijdstip nog eens te lezen valt mijn oog op een nieuw berichtje dat binnenkomt van een vriendin die ook even niet date... Lieve W. ik ben verliefd, was even niet aan het daten en er niet mee bezig en toen was hij er ineens, het overkwam mij eh “ons” we vielen als een Blo(g)k...

(M. hierboven staat voor man of meneer)


geplaatst door Wad63 - 5388 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl