Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 26 november 2013

Vreugdetranen

Er is op deze site iemand die denkt dat hij valt in de categorie 'onbemiddelbaar'. Dat puzzelt me als iemand dat zegt. Wat naar als je pogingen op deze site je dat doen denken. We zoeken, hopen en vinden niet zoals gewenst.

Ik lees hier over ervaringen van uitreiken, teleurgesteld worden, hoop hebben, korte uitwisselingen, romances, afgewezen worden IRL (nieuwe afkorting die ik hier heb geleerd) dan weer jezelf hervinden en alleen verder. En dat beschrijven we heel hilarisch aan elkaar. Is het ook zo hilarisch?
Het lokt uit je profiel op te pimpen, leukere foto's te plaatsen, mooiere beschrijvingen te schrijven, te bloggen, geregeld de chat in te gaan, alles in die hoop dat er dan eindelijk die reactie komt, die veelbelovende reactie die alles goed gaat maken. Hoeveel pogingen gaat dat dan nog kosten?
De familie die op deze site ontstaat, moedigt elkaar aan, lacht mee, troost, vergoelijkt. Maar wat doen we elkaar eigenlijk aan?

Wat ik lees roept vooral vragen op.
Ik zie mijn neiging om er aan mee te willen doen. Want dan besta ik weer ergens, dan heb ik leuke chatvrienden, dan word ik gewaardeerd maar onder dat alles duwt een realisatie die ik niet waar wil hebben. "Er is niemand voor wie ik opval, die mijn liefste gaat worden. Ik ben nog steeds alleen".
Het kost eindeloos veel tijd, veel energie, veel frustratie, soms zelfs nijd. En de alleenheid die overblijft is niet deelbaar, doet het niet goed op je profiel. Je moet namelijk loslaten, vergeten, verder kijken, ervan leren, realistisch worden, geen hoge verwachtingen hebben en vooral doorgaan, uren maken, jezelf nog beter presenteren!

Hoeveel is er nog van waar? Ik kom zoveel mannen tegen die niet meer actief kijken op de profielen omdat ze toch allemaal op elkaar lijken. En dat is wat er gebeurt, we gaan op elkaar lijken, we zijn allemaal leuk, passievol, betrouwbaar, eerlijk, mooi, zelfstandig, gezond qua IG en EG, initiatiefnemend. Vandaar uit gaan we zoeken om dat weer op z'n allerleukst te beschrijven, zo ervaar ik dat de cirkel weer rond is.

Het verlangen naar een liefste is zo diep menselijk. Iemand voor wie we bestaan, die ons in het licht wil zien, niet opgepimt, maar precies zoals we zijn. Mijn beeld is dat dit vreugdetranen geeft, uitingen van ontroering, van verbinding, van om elkaar geven, elkaar zo de moeite waard vinden, samen van die bank afrollen van het lachen (met dank aan M), omdat het leuke gedragen wordt door jezelf in alle kwetsbaarheid te hebben laten zien. Kan het mooier?


geplaatst door Mea - 4413 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl