Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 1 december 2013

Plum vainqueur

Al een paar dagen ben ik bezig met de voorbereiding. Lijstjes gemaakt en afgevinkt, boodschappen gedaan, route ingetekend op de kaart. Het belooft mooi weer te blijven, niet al te warm en een beetje westenwind. Het lukt me om op tijd naar bed te gaan. Lekker lezen in bed. Ik wil twee boeken en een dagboekje meenemen voor onderweg, maar deze pil van Oek de Jong is toch wel erg dik en zwaar om mee te nemen. Na twee hoofdstukken doe ik het licht uit en val vrijwel direct in slaap. Ik droom van een vrouw in een blauwige of paarse jurk. Ik drink koffie met haar op haar teras.. Twee grote honden liggen aan onze voeten. Nog een wazig beeld van een grote tuin, bloemen en haar ogen, een paarse hoofdband. Verder weet ik me 's morgens niet meer te herinneren, maar wel een intens gelukkig gevoel wat me bijgebleven is. Ik kan de droom niet plaatsen.Heerlijk om na de koffie en een krentenbol lekker weg te gaan. Ik neem nog even afscheid van de buurvrouwen en hun kinderen en op m 'n gemak fiets ik mijn straatje uit. De winkels zijn nog niet open er is weinig verkeer. Het is vakantie en veel mensen zijn naar Frankrijk of Zweden, bijna de helft van de buurt is niet thuis. En ook ik maak me uit de voeten., lekker weg in eigen land.

De beentjes peddelen de pedalen soepel rond. De bandjes zingen en zoemen en de zon schijnt al heerlijk in mijn rug. Ik snuif de geur van pasgemaaid hooi gretig binnen. Niets heerlijker dan vers hooi gemengd met munt en andere kruiden. Heerlijk, eerlijk, mooi hooi. Het korte broekje zit goed, de handschoentjes zijn soepel en de fietsschoenen zitten wel krap, maar het contact met de pedalen is innig en stevig. De fietscomputer wijst 23 km/u aan, een mooie kruissnelheid. Na bijna twee uur fietsen is het tijd voor een terrasje. Er zullen er in deze drie weken nog veel volgen. Er gaat niets boven een rustig terras, koffie en wat leesvoer, liefst een kwaliteitskrant, maar plaatselijk nieuws is ook leuk. De Telegraaf laat ik altijd links liggen, of rechts. Mijn eerste terras ligt zowat aan de rivier en heeft een prachtig uitzicht op de schepen en op een veerpont. Ik ben de enige single, verder veel ouderen, ook per fiets. De kersentaart is puur en heerlijk en na een dik half uur begeef ik me weer op weg. Ik merk dat ik er zin in heb. Mijn tempo is behoorlijk, de zonnebril gaat op tegen de insecten. Tegen enen heb ik er al ruim 80 km opzitten. Ondanks dat ik veelvuldig van houding wissel, voel ik m 'n nek en schouders nu al. Kwestie van gewenning, denk ik. Ben benieuwd hoe het in de heuvels zal zijn. In Vlaanderen kunnen ze erg steil en gemeen zijn, althans dat beweerde de fietsenmaker waar ik mijn tweedehandsje kocht. Ooit had hij een etappe in de Dauphine Libere gewonnen. Wel een leuke fietsenmaker trouwens. Hij gebruikte een stethoscoop om te horen of de kogeltjes in de assen nog goed ronddraaiden. Bij mijn voorwiel was het oorlog, dus hij had ze vervangen en nieuw vet erbij.

Plum Vainqueur heet mijn fiets. Een vainqueur ben ik nog niet, maar ik ben in ieder geval op weg. Na de boterhammen en het bestuderen van de te volgen route fiets ik langs de Biesbosch, waar ik van een boer toestemming krijg om m 'n tentje op te zetten.. Na een maaltje gierst met een verrukkelijk groenteprutje lekker uitbuiken en lezen. Ik heb gezelschap van koeien in een aangrenzend weiland. Gezellig. 't Is nog tamelijk lang licht. Een boek lezen gaat nog niet zo gemakkelijk op een matje. Ik denk terug aan het afgelopen halfjaar. De onmogelijke verliefdheid. Het begin en het einde in twee maanden tijd. Verwarring, hartstocht, schuldgevoel, vrijages, wanhoop, terugtrekken. En nu hier alleen, op weg. Naar waar? Naar een wereldmuziekfestival in de buurt van Antwerpen en daarna wat fietsen in het Vlaamse land. Ondanks de beklemmende herinneringen heb ik wel een goede dag. Ik ben gewond in mentaal opzicht, gehavend, maar fietsen lukt in ieder geval.


geplaatst door Nobele - 4834 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl