Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 15 december 2013

De afwijzing

Ik was een jaar of dertien, toen ik op een plein in het winkelcentrum van mijn stad werd aangesproken door een klein en -in mijn ogen- stokoud mannetje. Hij droeg een pet en zijn kleine dikke lichaam was verpakt in een ouderwets kostuum. Uit de mouwen staken een paar stevige werkhanden met zwarte nagels. Met één hand leunde hij op een wandelstok en met de andere hand hield hij een bosje bloemen vast. Zijn bolle gezicht was verweerd, en hij keek me aan door dikke brillenglazen. Niet alleen zijn verweerde gezicht en pet verraadden zijn herkomst, ook uit de lucht die hem omringde kon ik opmaken dat hij van ‘de boerderij’ kwam. Hij vroeg met een zwaar streekaccent of ik hem wilde vertellen hoe hij in de X-straat kon komen. Hij had een plattegrond van mijn stad bij zich en had al een tijdje rondgelopen, maar kon het niet vinden. Ik vond hem aandoenlijk en omdat de X-straat niet om de hoek lag en uitleggen lastig was, besloot ik hem er naar toe te brengen. Onderweg vertelde hij dat hij in een dorpje zo’n 20 kilometer verderop woonde, achter de boerderij van zijn dochter en haar gezin. Hij was met de bus naar mijn stad afgereisd om kennis te maken met een dame die hij had leren kennen via een contactadvertentie in de krant. Hij had geschreven op haar advertentie en zij had teruggeschreven dat hij wel langs mocht komen voor een eerste kennismaking. Dat ging dus zo meteen gebeuren. De wandeling ging moeizaam, zijn lopen veranderde gaandeweg in schuifelen en hij moest enkele keren uitrusten op een bankje. Toen we eindelijk voor haar deur stonden, was zijn hoofd rood en bezweet van de inspanning die de wandeling hem had gekost. Op zijn aanbellen werd de deur geopend door een oude lange en slanke dame met prachtig gekapt haar en gekleed in een sjieke jurk. Ik zag hem iets tegen haar zeggen terwijl zijn hand met de bloemen in haar richting bewoog. Ik zag dat ze hem van top tot teen bekeek en dat ze vervolgens de deur met een smak voor zijn neus dicht gooide.

Met een vriendinnetje ben ik later nog eens op een zondagmiddag naar hem toegegaan, op de fiets. Ik herinner me de vieze varkensschuur waar hij woonde, zijn blijdschap met onze komst, zijn oude broek vol vlekken die met bretels hoog werd gehouden, de geur in de schuur en de maaltijd die we aten: vacuüm verpakte gebraden kip, opgewarmd in een pan heet water en door vingers met zwarte nagels in stukken gescheurd. Over de dame uit de X-straat werd niet gesproken, die was al helemaal vergeten.


geplaatst door Rosalita - 4659 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl