Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 6 december 2013

De saunaaier


Eindelijk ben ik dan alleen in de sauna beland. Ik heb windkracht 8 getrotseerd wat best moedig was, aangezien bij de laatste storm mijn auto op een haar na geraakt was door een omvallende boom. Maar nu zit ik dan toch lekker in de sauna tussen een handvol mensen die hier rondlopen. Weinig mensen, vanwege pakjes avond of vanwege de storm. Even niets, even niemand die wat wil of iets om voor te zorgen. Gewoon me, myself and I. Heerlijk!

Helaas is de euforie maar van korte duur. Na een een half uur word ik al lastig gevallen door een man met een ringbaardje. Eerst heeft hij de hele tijd naar mijn tieten zitten gluren, om vervolgens mij te blijven volgen in elke sauna waar ik naar toe ga. Ik ben hem helemaal zat. Hoog tijd voor serieuze actie.


‘Ik ben international managing director’, zegt hij aan de overkant van het stoombad. Ik kan hem nauwelijks onderscheiden maar ik zie een hele dikke buik en ergens een zwevend baardje in de stoom. ‘Ik vlieg all over de world’, gaat de stem verder. ‘Nederland is zo narrow minded . ‘k Zou er niet aan moeten denken om hier altijd te moeten zijn. Vreselijk. Anyway. Ik ben echt een world citizen. En jij?’
Mijn standaard antwoord is in dit soort vreselijk gevallen meestal dat ik manager empty boxes ben maar dat lijkt me nu niet zo geschikt.
‘Ik ben hoofd gynaecologie bij de Isalaklinieken in Zwolle’, zeg ik daarom. Ook iets met dozen maar dan net even anders. Het voordeel in de sauna en de kroeg is dat je gewoon alles kunt zijn wat je terplekke verzint. En zonder kleren aan al helemaal. Zo ben ik achtereenvolgens operazangeres, medium en chef kok geweest. Maar dit was weer eens wat anders.


‘Oh’, zegt de stem ongelovig. ‘Interessant. En nu een dagje lekker naar de sauna?’


‘Niet echt’, zeg ik. ‘Ik ben hier voor mijn vervolgonderzoek.’


‘Onderzoek?’ Hij gaat meteen rechtop staan. Zijn zaakje bungelt er van. En ik weet ineens zeker dat hij het al heel lang niet heeft gezien, laat staan gebruikt, want met zo’n dikke buik wordt het volledig aan zijn zicht onttrokken.
‘Ja, ik doe onderzoek naar de correlatie tussen regelmatig saunabezoek en anorgasmie.’ Zo, daar heeft hij niet van terug. Het is even stil. Ringbaard denkt na.


‘O. En wat heb je ontdekt dan?’


‘Ik ben nog volop bezig met het onderzoek’, zeg ik bloedserieus. ‘Maar als je even meekomt naar het bubbelbad kan ik je even testen. Ik test hier de hele dag mannen en vrouwen die ik tegen kom. Loop je even mee?’
‘Testen? Hoe bedoel je?’


‘Nou de vraag is namelijk: Heeft regelmatige bezoeken aan het bubbelbad een positieve stimulatie op de erogene zones bij mannen en vrouwen waardoor zij uiteindelijk gemakkelijker klaar kunnen komen? Het schijnt dat zo’n bubbelstraal, mits goed gericht, een waanzinnig effect heeft op de ballen bij de mannen en de clitoris en G-spot bij de vrouwen.’


‘O, dat bedoel je.’ Hij kijkt mij een beetje waterig aan maar dat kan ook door de stoom komen natuurlijk. In een Turks stoombad is moeilijk te onderscheiden wat nu precies wat is.


‘Ja, dat bedoel ik. Wat dacht je dan? Dus ik ben eigenlijk heel benieuwd hoe dat bij jou zit. Wat denk je? Zullen we het even testen?’ De aanval is altijd de beste verdediging leerde ik vroeger op het basketbalveldje.
‘Huh? Weet ik veel. Ik denk eigenlijk dat ik maar eens opstap. Ik heb niet zoveel tijd meer. Moet vanavond nog vliegen.’


‘Met dit weer? Dan stijg je vast snel op.’


Hij kijkt mij even doordringend aan alsof hij mij wil peilen of het wel klopt. Maar ik kijk staalhard terug want het klopt natuurlijk allemaal. En dan is hij vertrokken.


Ik zucht. Die ga ik niet meer tegenkomen. Dat weet ik zeker. Even later loop ik naar buiten naar de Finse sauna. Er is niemand. De wind raast door de bomen. Bladeren vliegen wild in het rond. Op de zwemvijver vormen zich rimpelingen. Ik ga even op het bankje zitten in mijn badjas en kijk naar de felle regen die tegen het chalet slaat. De lichtjes vormen met al het stormgeweld een vreemd contrast. Een beetje spookachtig is het haast.
Wat is het soms doodvermoeiend om, als je alleen bent in dit soort gelegenheden, foute mannen op een afstand te houden. Ik had er zoveel zin in maar nu word ik er haast een beetje verdrietig van. Mijn gevoel van ‘vrij voelen’ is een beetje weg. En dat komt door hem. Sukkel. Maar ik ga mijn mooie dag toch niet door één eikel laten verpesten. Toch?


En dan ga ik staan, doe met een ruk mijn badjas open en laat de stormwind alles wegvliegen wat nog om mij heen hangt van hem. Verkeerde energie. Brr. Zo. En nu is het klaar. Afgelopen!


De rest van de tijd relax ik, geniet, denk na of denk niks. Het maakt dat ik het ene na het andere briljante idee en verhaal in mijn gedachten krijg. Ik moet er haast van lachen. Het is fijn. En het wordt weer langzaam rustig even in mij. Dit had ik na alle hectiek van de afgelopen weken even nodig. Mijn beste gezelschap ben ik vaak nog steeds zelf. Dat moest ik weer even ervaren. Het is goed zo.


geplaatst door Annet48 - 5104 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl