Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 5 december 2013

Eetmaatje

We leerden elkaar kennen in een groep. Ik was vanaf het eerste moment onder de indruk van hem en kon me nauwelijks voorstellen, dat iemand als hij alleenstaand was. Hij is dertien jaar jonger dan ik ben. We bleken op acht-minuten-fietsen afstand bij elkaar vandaan te wonen en hij stelde voor om zo nu en dan bij elkaar te gaan eten.

Nu, na bijna twee jaar hebben er al heel wat afspraken plaatsgevonden. Hij bij mij, ik bij hem, samen op de fiets naar de stad, enzovoort. Het zijn hele avonden geworden en het wordt voor mij steeds een beetje meer jammerlijk voelbaar dat er een moment van gaan is. Op feestjes van elkaar krijgen we een inkijkje in de mensen om de ander heen. Hij heeft meerdere vriendschappen met vrouwen. Ik ben er één van.

Ooit heb ik mezelf, na een ervaring met een veel jongere vriend, gezworen dat ik nooit meer zo'n relatie aan zal gaan. Die belofte is op dit moment mijn pantser, mijn harnas van waarachter ik mogelijk aanwezige gevoelens voor mijn eetmaatje op onze meetings onderdruk. Misschien is dit wel het keurslijf, waardoor deze eet-vriendschap al zo lang heeft kunnen bestaan. Ik overschreeuw mezelf een beetje als ik informeer naar zijn dates met vrouwen. Gedraag me feitelijk als een kerel en de conversatie verloopt ‘oprecht’, zolang ik mezelf buiten schot hou.

Ondertussen borrelt er van alles onder het stalen oppervlak. Er kan bijvoorbeeld zomaar een scheut van jaloezie door mij heen gieren. Ook mijn angst voor het kwijtraken van dit contact groeit, naarmate ik mij er meer aan hecht.

Vragen rijzen. Wat is het voor hem waard? Wie ben ik in dit plaatje, wat ben ik voor hem? Wat kan ik van mijzelf laten zien en wat niet? Vragen, waar sommige mannen een hekel aan hebben. Die het begin van het einde van het contact inluiden. Die de spontaniteit weghalen, maar waar oh, waar is míjn spontaniteit sowieso? Hou ik hem niet straal voor de gek?

Onlangs kreeg ik een mailtje. Of ik zin had om bij hem te komen eten. Hij had lekker gekookt en er stonden kaarsjes op tafel. Na de afwas stelde hij voor om een dvd-tje te kijken. Hij dimde het licht en we gingen er op zijn tweezitter helemaal voor zitten ('hij oefent voor een date,' dacht ik, 'dit is perfect!'). Na de film stelde hij nog een film voor. Ik zat inmiddels helemaal aan de ene kant van het bankje en hij aan de andere kant. Er hadden makkelijk vier mensen tussen gekund.

In mijn harnas hijs ik mij uiteindelijk overeind. Door het visier geef ik hem bij de deur de welbekende drie zoenen en van binnen huil ik een beetje op straat.


geplaatst door Isla - 4688 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl