Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 21 december 2013

Love & Death

Ik heb nog 17 jaar, 4 maanden, 1 week en 1 dag te leven. Ofwel, 6342 dagen in totaal. Het aftellen kan beginnen.
Hoe ik dat weet? Er zijn websites die dat met astrologische zekerheid voor je uitrekenen. 'Geniet ervan zolang je kan!', stond er als aansporing bij. Of het wetenschappelijk onderbouwd is, who cares, mensen geloven de gekste dingen over hun toekomst en het hiernamaals, dus laat ik nou eens niet flauw doen. Ik ga ervan uit dat het klopt. Ik word niet ouder dan 73 jaar en ik sterf op 28 april 2031.

Hé pa, word ik één jaar ouder dan jij! Dat zullen jouw genen dan wel zijn, bedankt! Mijn moeder is nu 86 en een taaie, het zal erom spannen wie van ons als eerste gaat.
Ik geef toe: het valt een beetje tegen, le temps qui reste. Toch heeft het zijn voordelen. Je kunt je bucketlist haalbaar samenstellen en over veel dingen hoef je je ineens niet meer druk te maken. Heel erg lang zal ik niet aftakelen bijvoorbeeld. En de verschraling van de verzorgingsstaat, ik denk niet dat ik er veel last van heb. Ik kost de maatschappij in ieder geval geen klauwenvol met geld en voor mijn kinderen blijft er nog een leuke erfenis over.

Mijn sterfdag valt op de dag na Koningsdag, een maandag. Daar ga je dan.
Jij, mijn liefste, speelt een hoofdrol die dag, zonder dat je het in de gaten hebt. Je weet van niks, ik heb je niks verteld, want het zou je treurig stemmen. Hoewel je zo mooi weemoedig kunt zijn, zou ik juist die dag je vrolijkheid en levenslust missen.
Ooit hebben wij onszelf in elkaar herkend en zijn we samen op reis gegaan. Samen kwamen we verder. We hebben niet alleen de wereld opnieuw ontdekt, ook elkaar. Soms zagen we elkaar weken niet, dat maakte niet uit, een gelijkgestemde hartslag was voldoende.
Die dag sta ik vroeg op. Van achter het raam zie ik een laatste keer het dagelijks leven op gang komen. Forensen haasten zich naar het station, treinen rijden af en aan, moeders met peuters in een bakfiets en vaders met kinderen aan de hand op weg naar school, net als gisteren. En zo gaat het morgen ook als ik er niet meer ben. Niets verandert.
Wil je koffie schat? Je drinkt je latte met een melksnor. Ik veeg hem af, maar bij de volgende slok zit er opnieuw een wit lijntje op je bovenlip. We doen wie het langst naar de ander kan kijken zonder te lachen. Jij wint. Na één minuut proest ik het uit, omdat jij je neusvleugels beweegt. Ik lach een traan. Je prikt een wijsvinger in mijn zij en zegt: 'Is er iets?'

Die middag zal ik je vragen of we even op de bank zullen gaan liggen. Jouw ogen glinsteren, natuurlijk wil je dat. Met één hand draai ik krullen in je haar, met mijn andere hand tel ik de minuten af.
Vijf: mijn hoofd in jouw hals. Ik proef je huid, ruik je haar, hoor je hart, voel je warmte, gluur door mijn wimpers naar je serene glimlach.
Vier: het is een lome lentedag, de tuindeuren staan open, de gordijnen bollen op door de wind, de zonnestralen strijken schaduwen op de muur, in de verte kwettert een zwaluw.
Drie: één minuut is te kort om onze mooiste nieuwe herinneringen op te halen. Ik kies er één: we deden wie de ander zonder te lachen het langst kon aankijken. Ik verloor, maar wat heb ik gelachen!
Twee
: ik doe mijn ogen dicht, streel zachtjes je wang, denk terug aan het wonderlijke moment toen het verlangen wederzijds bleek te zijn.
Eén: ik adem in, ik adem uit. Ik adem in, ik adem uit. Ik adem in en niet meer uit.

Ach, zul je denken, het is voorbij. Maar dat is niet zo. Ik laat een brief voor je achter. En daarin staat dat je de volgende dag op Match4me moet gaan staan, die leuke datingsite met allemaal aardige en lieve mensen. Waar wij elkaar ontmoet hebben, schrijf ik, alsof je dat ooit zou vergeten. Je oude profiel hoeft niet aangepast, je bent in niets veranderd. Alleen de foto's kun je beter verversen, is wel zo eerlijk. Je hoeft me niet te missen, het was goed zoals het was. Dit is mijn laatste wens: je ontmoet een nieuwe liefde en je leeft nog lang en gelukkig.

Bijbehorende muziektip:
http://www.youtube.com/watch?v=tvsXyVE6iQA


geplaatst door Pringle - 5033 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl