Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 1 december 2013

Mag ik mij nog een keertje voorstellen

Mag ik mij nog een keertje voorstellen. Mijn naam is Annet. Eerder schreef ik in verschillende periodes onder andere nicknames, zoals Julia28 :), hier. Grappige blogs, serieuze blogs, echte blogs, virtuele blogs, dramatische blogs en (be)lerende blogs rondom het thema liefde. Hoe kan het ook anders hier.... Daarnaast schrijf ik romans en poëzie.
Schrijven doe ik in de eerste plaats voor mijzelf. Ja, heel egoïstisch! Ik heb altijd verhalen in mijn hoofd die er uit moeten. Het helpt mij bovendien om mijn gedachten te ordenen en nieuwe ideeën en gedachten vorm te geven. Show don’t tell, is de eerste les die je leert bij schrijven. Show don’t tell. Maar vandaag trek ik mij daar niets van aan. Ik vertel je waarom ik hier weer ben en weer blog.

Een roman schrijven is hard werken. Elke dag gaan zitten ook als je geen idee hebt hoe het verder moet of gaat. Tijd en lijnen moet kloppen, karakters uitgewerkt en het thema blijven volgen zonder af te dwalen. Het is soms romantisch maar meestal heel saai en veel discipline, nadenken, creëren en doorgaan als je vastloopt. Schrijven en herschrijven. Poëzie schrijven is ook hard werken. Weinig woorden, mooie zinnen, schrappen en strepen tot de essentie overblijft. Dat wat je wilt zeggen of laten zien. Onbewust hebt opgeraapt uit een gedachte, een beeld of een herinnering.

 

Een blog schrijven daarentegen is een feestje. Een kort verhaaltje dat ik vrij gemakkelijk uit mijn mouw schudt. Beetje rommelen met woorden en mijn blog is geboren. Ik heb bovendien direct contact met mijn lezers die mij afstraffen, uitdagen, loven of een nieuw perspectief voorhouden. Bloggen houdt mij scherp op meerdere gebieden. Bloggen is verslavend.


Af en toe ben ik om verschillende redenen een tijdje weg op deze site. Je zult het vast wel herkennen. Of niet en dat is ook goed! Wat blijft is mijn drang naar schrijven. En het even chatten na een avond trainen ergens in het land. Een acceptabel surrogaat voor het missen van een partner die gezellig zit te wachten met een wijntje om nog even samen de dag door te nemen.


Ik geloof niet meer echt in fanatiek daten en op zoek zijn. Dat is ook niet meer nodig. Hier schreef ik al eerder blogs over. Maar wel in het creëren van leuke ontmoetingen. M4M is daar, naast alle andere mogelijkheden in het dagelijks leven, één van de mogelijkheden van voor mij.


Het schrijven, het lezen over de liefde en het ontmoeten van mannen en soms vrouwen. Ontdekken, proberen en weer afscheid nemen en af en toe een mooie vriend of vriendin erbij. Het heeft mij heel veel gebracht de laatste jaren en nog steeds. Soms was het pijnlijk en verdrietig maar nooit verloren tijd omdat ik altijd dacht: Wat heeft mij dit gebracht? Waarom kwam ik juist dit tegen? Wat maakt dat het toch niet past? Soms ging het over de ander en soms over mijzelf. Uiteindelijk kwam er altijd een antwoord. En ook de stilte die ik bij mijzelf een tijdje bewust heb gehanteerd, en waarom ik hier de laatste keer vertrok, heeft geholpen. Stilte om dichter bij mijzelf te komen. Stilte om te voelen en op te merken wat er bij mijzelf gebeurd. Stilte om weer in balans te komen. Hierdoor ben ik eerlijker geworden naar mijzelf, kan ik zonder oordeel kijken en accepteren dat wat er wel en niet is. En heb ik weer een opgeruimd heel hart wat weer durft.


Cruciaal zijn mijn gedachten over de liefde in de afgelopen jaren veranderd. En daar ben ik heel blij om. Dacht ik eerst: Ik hoop toch zo dat jij mij leuk vindt en van mij gaat houden. Ik voel me diep van binnen eenzaam en ik heb je nodig. Ik kan eigenlijk niet meer wachten. Het moet nu gebeuren.


Nu denk ik: Dit ben ik. Niet meer of minder dan jij. Ik ben heel blij met wie ik ben (geworden). En ik heb ook genoeg aan mijzelf. Ik voel me soms eenzaam en verdrietig maar ik kan dat nu zelf dragen. Dat hoef jij niet meer te doen. Ik ben emotioneel en evenwichtig, zakelijk en creatief, suf en wijs, rustig en onrustig en nog veel meer.


En bovenal, ik zie jou. Ik zie jou echt zoals je bent. Niet diegene die ik wil dat je bent of nog moet worden. Misschien ben je ouder of jonger dan ik. Lelijker of mooier dan ik. Heb je veel meegemaakt of juist weinig. Ben je druk of rustig. Het maakt mij eigenlijk niet uit. Want ik voel jouw energie en de chemie tussen ons en het verlangen je aan te raken en je te leren kennen. Ik wil alles van je weten. Je verleden, je toekomst en dit moment. En er is tijd, zeeën van tijd. Gewoon omdat het nu al goed is. Ik heb een groot hart met heel veel liefde in. Ik ben er klaar voor. Ben jij er klaar voor om dat te ontvangen? Heb jij je hart ook opgeruimd? Heb je genoeg ruimte? Mag ik van je houden?


geplaatst door Annet48 - 4969 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl