Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 29 januari 2013

ONBEGRIJPELIJK DEEL II

Mevrouw Geranium58 kwam tot het opmerkelijke inzicht – ten tijde van al haar belangrijke en vooral drukke dingen die ze zoal doet (noteert u het even!) - dat het eigenlijk toch wel onbegrijpelijk is.

Kijk bovenal is mevrouw Geranium58 gewoon waanzinnig gelukkig en fullfilled
maar in de datingscene zit het haar gewoon niet mee.
En dat terwijl mevrouw Geranium58 eigenlijk alles mee heeft.
Nou heeft ze al aardig wat feedback mogen ontvangen en daar is ze natuurlijk – naaaaaast alle belangrijke en drukke dingen – gewoon als een idioot mee aan de slag gegaan.
Desalniettemin: neem nou zo’n dag als vandaag. Ze ontving een mail van een meneer met de volgende – zelf verzonnen – tekst:
‘Ik vind jou een lekker stuk.’

Lees verder!

geplaatst door Pino - 5 reactieszaterdag 26 januari 2013

Vrouwenliefde

In mijn jaarhoroscoop, die elk zichzelf respecterende glossy publiceert in het januarinummer, staat onder het kopje ‘liefde’ dat ik dit jaar verliefd word op iemand die zich al langer in mijn vriendenkring bevindt. Zou het dan toch zo zijn dat ik dit jaar eens ga kennismaken met de vrouwenliefde? Ik heb bijna alleen maar vrouwelijke vrienden namelijk. En ik ben heel erg hetero. Tenminste dat dacht ik, tot voor kort, altijd.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 1 reactievrijdag 25 januari 2013

Asiel

Asiel

Zo eens in de zoveel tijd spookt het in het huis van Pino. De eerlijkheid gebied me voorgaande zin enigszins te nuanceren want het is eigenlijk Pino die spookt.
’s Nachts zo rond een uur of half vier.
Een antroposofe trachtte dit fenomeen te verklaren door te verwijzen naar mijn spijsverteringsthermostaat die aan zou slaan.
Het kwam bij mij niet binnen dus hou ik het voor alsnog op a nocturnal walk.
Overdag, bij het ontwaren van mijn gieter in de koelkast, realiseer ik mij that something happened.

Lees verder!

geplaatst door Pino - 4 reactiesdonderdag 24 januari 2013

Bach


In de foyer van de stadsschouwburg was het druk. Er heerste uitgelatenheid na de ingehouden adem tijdens het concert van Bach. Ik wurmde me door de dikke jassen naar de bar. Een rode merlot, daar had ik zin in. Nog even nagenieten als alle mensen waren vertrokken. Met mijn glas zigzagde ik naar een statafel in de uiterste hoek van de foyer. Ze zouden zo wel vertrekken, al die luidruchtige mensen.
‘Vond je het mooi?’, vroeg de meneer naast me. Ik had hem nog niet opgemerkt en keek opzij. Op bijna gelijke hoogte zag ik twee donkerbruine ogen.
‘Ja, ik vond het prachtig. Ik hou erg van Bach. En jij?’
‘Fantastisch.’

Lees verder!

geplaatst door Moedig - 1 reactiedonderdag 24 januari 2013

Het staat geschreven in de cijfers

Over zijn ronde brilletje keek hij mij aan. Van die wijze ogen die heel veel zagen maar met een blik waar nog een hele wereld achter zat. Ik kreeg het er warm van en ging wat naar achteren zitten. Zojuist had de natuurgenezer al een paar openbaringen aan mij gedaan waar ik werkelijk stijl van achter over was geslagen. Hoe kon hij dat weten allemaal? Onvoorstelbaar.

‘Je bent een typische 1’, zei hij nu.
‘Een 1?’
‘Ja, in de numerologie ben je een 1.’
‘En dat is niet best?’

Lees verder!

geplaatst door Moedig - 2 reactieszaterdag 19 januari 2013

meneer Porsche deel III

Na een inspirerende teamvergadering over het gebruik van de nieuwe vuilniszak en de rondvraag om verdere paniek aangaande de nieuwe zak in de kiem te smoren, besloot meneer Porsche de boel, voor die dag de boel te laten.
Terwijl hij de voordeur van zijn galerijflat achter zich dichttrekt, veegt hij de diverse visitekaartjes van deurwaarders onder de mat. Vanavond even geen netwerken.
Vanavond is zijn zen-avond.
Hij heeft namelijk een esthetische passie voor visuele beelden bevolkt door mensen die het steevast veels te warm krijgen.

Lees verder!

geplaatst door Pino - 3 reactieszaterdag 19 januari 2013

Verbondenheid

Ik heb twee langere relaties gehad. Vooral die ene. Die ging heel diep. Verbondenheid. Maar ook weer niet. Verbondenheid in de onderstroom, een soort geraaktheid in de diepte. We woonden allebei in een studentenhuis. Ik weet nog hoe we elkaar in de armen vielen. Midden in de nacht. Nog nooit een woord gewisseld. Maar er was iets dieps, iets van twee zoekende mensen die in dezelfde stroom zaten. Ik zat tot over m’n oren in de filosofie, losgeslagen, leefde in diepe vragen, in totale verwondering, soms op het randje van paniek.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 7 reactiesdonderdag 17 januari 2013

contact

Contact

P: He hoe gaat het me je?
X: Goed. Druk, druk, druk, druk…
P: Fijn..
X: Ja…we zijn gisteren naar een gallery geweest. En vandaag ga ik de tuinschuur verven. Ik heb uitgerekend dat ik daar 360 uur ex. schuren mee bezig ben.
P: Zo…
X: En ik ben weer druk voor de Koperen Passer en we zijn nog naar een prachtig concert geweest. O en die vernissage niet te vergeten. Annelies deed dat weer zo goed joh.
En ze ziet er ook nog zo goed uit voor haar leeftijd.
Als je ziet wat zij allemaal nog doet.
Ze staat echt iedere dag zeker 3 uur te tennissen en dan geeft ze ’s middags nog een wokworkshop en ’s avonds ontvangt ze gasten.
Ze kookt dan zelf hè en vers uit de tuin?!

Lees verder!

geplaatst door Pino - 3 reactieszondag 13 januari 2013

Goede voornemens

Volgens mij mag het nog op deze datum goede voornemens hebben voor 2013. Zo niet dan heb ik gewoon goede voornemens voor de komende tijd. Tenslotte is het nooit verkeerd je iets voor te nemen, laat staan om je iets goed voor te nemen.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 4 reactiesvrijdag 11 januari 2013

Meneer Porsche deel II

Meneer Porsche deel II

‘Zo dat was me het weekje wel”, verzuchtte meneer Porsche terwijl hij neerzeeg in zijn bureaustoel om een gezellige, recreatieve site op te zoeken.
Begrijp hem niet verkeerd.

Lees verder!

geplaatst door Pino - 3 reactiesmaandag 7 januari 2013

How to deal with live and myself

Ik lees met enige regelmaat over de reservebochten die genomen worden om blogs gewoon een algemeen, ‘doe-alsof ’tintje te geven.
Daar hebben we zo een aantal tactieken voor:

. we spreken over de ander
. we vermelden dat we niet uit eigen bron putten
. we maken de casuistiek van een vriend of vriendin bespreekbaar

Ondanks dat we ons graag in nevelen hullen, druipt de verwarring bij gebruik van reservebochten dwars door het vergiet.
Zo dansen wij van zij/hij naar ik en van ik weer naar wij.
Om het toeval uit te sluiten – ook al zijn we avontuurlijk ingesteld – voegen we een NB-tje toe : ‘Bovenstaande tekst berust qua inhoud en proces louter op toeval.’
Right.

Lees verder!

geplaatst door Pino - 15 reactiesmaandag 7 januari 2013

Kalasjnikov

Hij kon niet die avond want zijn werk kent geen kerstvakantie. Maar ik wilde per se iets. Heel erg per se zelfs.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 3 reactiesvrijdag 4 januari 2013

1 ster, 2 sterren, 3 sterren, 4 sterren, 5 sterren

Ik schrijf met plezier. Dat doe ik voor mijn werk, dat doe ik voor mezelf, en dat doe ik in de vorm van blogs. Ik hou van taal, ik vind het leuk om met woorden te spelen. Ik vind voldoening in mijn pogingen om mijn gedachten zo nauwkeurig, waar mogelijk met gevoel van humor en een enkele keer met een klein beetje venijn in leesbare vorm te verbeelden. 

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 12 reactiesvrijdag 4 januari 2013

Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen

Ik las onlangs de opmerking van iemand die als atheïst geen relatie wil met iemand die gelooft. Het deed me denken aan de reclame van het humanistisch verbond: "voor mensen die geloven in een leven vóór de dood". Ik schiet dan al snel in een pavlovreactie: hoe verzuild en bekrompen kan je denken? Zouden mensen die niet humanistisch zijn daarmee niet geloven in een leven voor de dood?

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 1 reactiedonderdag 3 januari 2013

Tijd voor een relatie?

Onlangs had een goede kennis van me een leuke vrouw ontmoet. Ik mag hem graag en ik ben heel nieuwsgierig van aard, dus wilde ik graag weten hoe het ging tussen hen. Ze hadden nog wel af en toe contact, maar helaas waren ze beide tot de conclusie gekomen dat een relatie op dit moment niet in hun leven paste. Hoewel hij single is weet ik bijna zeker dat hij geen lid is van deze site en geen blogs lees. De volgende woorden kan ik dus rustig opschrijven: wat een kul!

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 7 reactieswoensdag 2 januari 2013

Lot uit de loterij

Nieuwjaarsdag 2013. Koffie in het restaurant in het prachtige nieuwe filmmuseum ‘Eye’. Twee vriendinnen. Onderwerp: mannen.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 3 reactiesdinsdag 1 januari 2013

De goede vriend, de foute man en de prins op het witte paard (deel 1)

Als “jong blaadje” in de digitale datingwereld kijk ik naar het cyberdatinggeweld zoals een dartel kalf in de wei vermoedelijk naar het onweer zal kijken: geamuseerd, nieuwsgierig, een beetje bang en af en toe zoals haar tegenhanger op dat Franse kaasje (la vache qui rit). Er valt in ieder geval voor mij als jonge onderzoeker van het romantische cyberspace genoeg te lachen. Nu nog wel tenminste, heb ik van meer ervaren daters al wel geleerd. De datingwereld is een harde wereld en is daarmee naar mijn indruk een goede afspiegeling van de sfeer in de huidige samenleving. Naar hoffelijkheid en wellevendheid, alles wat het leven voor mensen net even iets leuker of gemakkelijker kan maken (naast de fiscale inspanningen van de overheid op dit punt), is het soms met een lantaarntje zoeken. Maar tot nu toe luidt voor mij het credo “all is well, that ends well”. Afhankelijk van de mate van hilariteit van de profielen en berichten, zit ik gniffelend, grinnekend danwel gierend achter mijn laptop. Er gaat een verborgen wereld voor mij open.

Lees verder!

geplaatst door Philippa - 11 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl