Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 juni 2013

Men in black

Men in Black
Dressed to please and tease...
 
Ik blader eens heel ver terug in mijn eigen geschiedenisboek en kom terecht bij mijn laatste liefde. Met mijn ochtendjas en verfromfraaid kapsel kwam ik eens iemand tegen. Zo kan het dus ook...
Ik hoop nu wel dat het opborrelen van bepaalde ideeen bij jullie binnen de perken blijft?
Op een andere vergrijsde pagina in mijn boek zie ik mezelf eenvoudig gekleed staan. Het was bij een plechtige opening van een restauratieproject, waar ik de rol van architect heb mogen vervullen. Sta je daar als 23-jarige met vest en spijkerbroek naast zo'n politicus in zijn blauwe pak...

Lees verder!

geplaatst door Patachou - 3 reactiesvrijdag 28 juni 2013

Houvast III

De dominee. Ik weet het nog. Wat was ik vaak woedend, beledigd, na een preek. Terug naar huis in de auto bij m’n ouders zat ik zo’n man helemaal verrot te schelden. Dat geblaat van de preekstoel. Ging nergens over. Bombastische volzinnen. Bijbelse kretologie. Elke week leeg gelul in een andere volgorde. In plaats van nu eens in gewoon nederlands praten over wat mensen echt raakt.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 4 reactieswoensdag 26 juni 2013

Geen seks voor de eerste date

De Voorzienigheid heeft ons mensen zodanig geschapen, dat ons libido voor een groot deel onafhankelijk functioneert van onze drift tot voortplanting. Anders gezegd: wij doen niet alleen aan de lichamelijke liefde omdat dit nuttig is in het kader van het voortbestaan van onze soort, maar ook omdat we het lekker vinden.

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 7 reactieszondag 23 juni 2013

Klinken in de sneeuw

Ze lag op haar buik. De ellebogen ferm in het gras en met de kin steunend op haar gebalde vuisten. Een stabiele grondhouding, toch heel meisjesachtig. Een staartje in het rossige haar versterkte dat. Een mooie glimlach, twinkels in haar ogen. Meisjesachtig, maar toch een vrouw met alles erop en eraan. Dat verhulde de foto geenszins. Zo’n foto waar je onmiddellijk verliefd op wordt. Ik denk dat je dat ook wel eens hebt meegemaakt, of niet?

Lees verder!

geplaatst door Brak - 4 reactieszondag 23 juni 2013

DE juiste profiel foto?

DE juiste profiel foto?

De dag dat ik mij inschreef bij M4M zat ik echt even klem over de keuze van mijn profiel foto. Op LinkedIn heb ik dezelfde foto als op Twitter en mijn FaceBook page. Dit voelt zakelijk en “een beetje privé ok” aan. Social Media Nerd is correct in mijn geval = beroepsdeformatie en ik wil graag een constante “zakelijke” uitstraling hebben naar de buitenwereld, vind ik makkelijk.

Echter

Lees verder!

geplaatst door Rafaelle - 5 reactieszaterdag 22 juni 2013

Een nieuwe date

 

Buiten de kaders denken,
kan ik heel goed
maar met mannen vind ik het
wat moeilijker
Als je aan mij vraagt:
"wat vindt je een leuke man",
ja dat kan wel heel verschillend zijn
maar kale mannen vind ik mooi
de meeste dan.
Niet dat al mijn vriendjes
kaal waren:-)

Lees verder!

geplaatst door Eik - 4 reactiesvrijdag 21 juni 2013

What to Wear? vervolg

What to wear (vervolg)

Het werd een donkerblauwe bloemetjes jurk. Beetje Spaans denk ik wel en volgens mij viel het in de smaak maar dat zou je aan de date in kwestie moeten vragen. Natuurlijk maakte hij wel grappen over mijn oma ondergoed, toen ik hem het verhaal had laten lezen, maar “of ik hem aan had” heb ik als feit verborgen gehouden.

De date was een leuke, vrolijke, plagende en gezellige date.

Lees verder!

geplaatst door Rafaellevrijdag 21 juni 2013

Verslaafd aan denken*

Ik had een beetje teveel gedacht en dacht vervolgens dat het een goed idee zou zijn om iets te gaan doen waarbij ik niet zoveel hoefde te denken, iets waarbij het denken vanzelf zou ophouden zeg maar.

Ik ken daar een paar middeltjes voor (of tegen?) met snel effect, de lange termijn oplossingen(meditatie, ontspanning, rust, vakantie, nog meer hardlopen) die lagen nu even niet voor de hand aangezien ik een resolute snelle relief wilde. Het moest dus meer gezocht gaan worden in seks, drugs en rock roll dat werk.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 1 reactievrijdag 21 juni 2013

Familiegeschiedenis 2

Mijn vader is van voor de oorlog, maart 1936, Rotterdam, Nieuwe Westen, ergens tussen de Nieuwe Binnenweg en de Rochussenstraat. Ik kan me zijn ouderlijk huis nog goed herinneren, 2e etage met voor – tussen- achter en een halve zolder. Daar woonden opa en oma met 8 kinderen. Mijn vader was de oudste.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 6 reactiesvrijdag 21 juni 2013

Anders...

Er zijn van die momenten dat je iemand tegenkomt. Geheel onverwacht en spontaan. Een keer was ik aan het werk en daar kwam zij vragen of ik wilde helpen. Ze gaf nog een concert later die dag en na afloop vroeg ze heel lief of meneer ook nog meeging om iets te gaan drinken... Nee, want meneer staat dan een beetje aan de grond genageld. En naderhand sla ik mezelf dan tegen mijn hoofd.

Lees verder!

geplaatst door Patachou - 5 reactiesvrijdag 21 juni 2013

Familiegeschiedenis

In de lente, of beter gezegd, de verlenging van de winter, overleed een van mijn tantes. In een paar jaar tijd was zij veranderd van een kordate dame in een zwaar demente, boze en soms agressieve vrouw. Ze heeft zo lang ik me kan herinneren in de wijk gewoond waar ik nu al weer ongeveer 13 jaar woon. We zagen elkaar nauwelijks, zo gaat dat soms in het leven. Ik kreeg de verhalen over haar afgrijselijke aftakeling mee van mijn ouders en ik hoorde het van haar zoon die actief was in de badmintonvereniging waar mijn dochter tot voor kort heeft gespeeld. Het leven van deze neef kent nu een grote leegte. Omdat hij tegenover zijn moeder woonde, geen partner en geen kinderen heeft was hij haar steun en toeverlaat. De uitvaart, zowel in de kerk als in het crematorium was mooi. Kinderen en kleinkinderen, broers en zussen deelden hun herinneringen en verdriet. Het was warm en betrokken.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvtdonderdag 20 juni 2013

Houvast II

Schrijven, spelen, zingen. Die flow. Ik kan m’n gitaar pakken, en hup, daar stroomt het al. Zo gaat dat eigenlijk met alles. Zelfs bij wat ik zie. Mensen, dingen. Altijd een verhaal. Nooit neutraal. Ze doen me wat. Ze zijn mijn thuis. Ik besta erin. Dingen zijn mooi. Lelijk. Knus. Grappig. Of prikkelen m’n fantasie, of brengen verwondering, en soms verbijstering. Er kan van alles binnenkomen. Vrij zwevend door de wereld. Voor sommige mensen is dat bedreigend. Die schieten heel snel naar ‘hoe-het-er-uit-zien’. Drukken de beleving weg. Het primair contact met de mensen en de dingen. Moet ik altijd denken aan m’n vader. Maar die ging dan nog een stap verder. Liggen we met z’n allen in het gras naar de wolken te kijken, zegt hij ineens: “Een wolk is een condensatieprodukt”.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 3 reactiesdonderdag 20 juni 2013

Het ochtendritueel

Bij mannen bestaat doorgaans de veronderstelling dat vrouwen het grootste deel van het ochtendritueel doorbrengen in de badkamer. Alhoewel de badkamer enige tijd in beslag kan nemen, is dit zeker niet het grootste tijdverdrijf, of in ieder geval niet bij mij.

Lees verder!

geplaatst door LionZion - 7 reactieswoensdag 19 juni 2013

What to Wear?

What to wear?!!!

Kledingkasten vol en dan gillen wij dames nog “ik heb niets om aan te trekken!!!” HET ultieme excuus natuurlijk om de winkels weer eens te bezoeken en te shoppen naar iets wat past voor de betreffende gelegenheid. Hoe doen mannen dat dan? Ik ken weinig mannen die met hun handen in het haar zitten “what to wear”, wel dat je ze niet “aan hun haar mag zitten” maar kleding is meestal geen probleem en anders hoor ik het graag;)

Lees verder!

geplaatst door Rafaelle - 8 reactieswoensdag 19 juni 2013

Zomers

Inmiddels hebben we dan eindelijk warme, zomerse dagen. Ik voel het aan alles: de tijd nadert voor mijn damesbarbeque.

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 4 reactieswoensdag 19 juni 2013

Giebelen

GIEBELEN
1) Giechelen 2) Gesmoord lachen 3) Ginnegappen

Eigenlijk is het een raar woord; “giebelen”. Als je het woord vaak uitspreekt en de nodige alcohol op hebt dan blijf je d'r in; Tena lady tijd want met de jaren wordt alles slapper en die streepjes plassen helpen dan niet meer! Giebelen is heel meisjesachtig maar de (jonge) heren kunnen er ook wat van; van dat giebelen! Bij de mannen lijkt het dan op geknor...de mannen die ik ken dan...en daar krijg ik dan weer de giebels van als ik er bij ben!

Lees verder!

geplaatst door Rafaelle - 1 reactiedinsdag 18 juni 2013

Dat is hem !

Er speelt deze middag een folkbandje in de kroeg. Het is zo’n heerlijke zondagmiddag waarin onverwacht het sfeertje ontstaat waarbij je je helemaal ontspannen en gelukkig voelt. Rustige muziek, niet teveel mensen in de kroeg, een lekker donker biertje erbij, intiem, aangenaam.

Hans, een goede vriend van me, en ik nestelen ons behaaglijk aan een hoge tafel bij de muur. We praten zachtjes en genieten van de muziek en de sfeer. Ik kijk om me heen, zijn er meer mensen die ik ken? En dan opeens stokt mijn adem, er gaat er een elektrische stroom door mijn ruggengraat en ik krijg overal kippenvel. Daar aan de andere kant van de bar, tegen de andere muur, zit een man, ogenschijnlijk gewoon maar een man. Maar ik weet het meteen, en ook helemaal zeker, dat is hem !!!!

Lees verder!

geplaatst door Johanna - 4 reactiesdinsdag 18 juni 2013

Geïnspireerd

Noem mij naïef maar ik ben lief
Voor mij geen wapengekletter of valse intenties
Geen achterdocht of dubbele agenda’s
Geen haat en nijd of stekeligheden
Noem mij naïef maar ik ben lief

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 7 reactiesdinsdag 18 juni 2013

ZOON

Hij is geslaagd. Hij is met prachtige cijfers geslaagd en hij heeft het helemaal zelf gedaan. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat hij, ik denk dat hij 6 jaar oud was, door zijn enkel was gegaan. Hij kon nauwelijks op zijn voeten staan, zoveel pijn had hij. Het eerste uur had zijn klas gym en daar had ik hem voor afgemeld. Ik bracht hem achterop de fiets naar school. De afstand van huis naar school was niet meer van 500 meter maar dat was al te veel voor hem om te lopen. Hij had geklaagd dat hij niet naar school wilde maar, zo had ik hem gezegd: je hebt pijn in je voet, maar je hersens doen het uitstekend dus je kan gewoon leren.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 4 reactiesmaandag 17 juni 2013

Het leven gaat verder..

Na woelige, verdrietige maar ook bijzondere weken sta ik even stil bij hoe mijn eigen leven in elkaar zit. Ik heb overigens wel gelijk een playlist gemaakt en “Hoe ik het zou willen op mijn D-Day” om te voorkomen dat de muziekkeuze van dierbaren mij “in mijn kist zou laten omdraaien” . Hoe bizar dat ook mag klinken, ik heb er wel lol om gehad. Het leven gaat verder en als ik dan in de spiegel kijk zie ik nog steeds een prettig gestoorde vrouw die lol in haar leven heeft.

Lees verder!

geplaatst door Rafaelle - 3 reactiesvrijdag 14 juni 2013

Vervolg 2 Blonde krullenbol

 

Wat een ramp
Ik had een vreemd droog hoestje
De volgende dag ging ik even langs de dokter
Mijn longen klinken schoon
lijkt wel op kinkhoest
wat gewoon heel besmettelijk is
Jakkes, hoe moet het nu verder
met mijn blonde adonis
schiet het door mij heen.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 4 reactiesvrijdag 14 juni 2013

Vervolg 1, Blonde krullenbol

Genietend van de zon
denk ik aan de blonde krullenbol
van gisteren,
zou hij er vandaag weer zijn

Lees verder!

geplaatst door Eikdonderdag 13 juni 2013

Geslaagd!

Vandaag hangt bij mij thuis de vlag uit. Met twee tassen eraan, elk voor een ander eindexamen.

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 7 reactiesdonderdag 13 juni 2013

De Eifelsteig (3)

Vandaag staat er 19 kilometer op het programma, van Roetgen naar Monschau. De route gaat grotendeels door de Belgische Hautes Fagnes en ook een deel door wat ze hier de Hohes Vennes noemen, het Duitse deel van hetzelfde natuurgebied dus. Ik heb geen idee hoe lang ik met deze 19 kilometer onderweg ben, dus ik wil vroeg op pad.

Om 7 uur zit ik aan het ontbijt. Op de website van het hotel was ik de kreet “champagneontbijt” al tegengekomen en ik zie tot mijn stomme verbazing dat er tussen het ontbijtbuffet inderdaad een fles geopende champagne en een enorme hoeveelheid champagneglazen staan. Eigenlijk lijkt het me wel lollig en even twijfel ik. Maar ik bedenk me dat champagne waarschijnlijk geen goede basis is voor een tocht die wel eens zwaar kon worden. Dus ben ik verstandig en houd het bij koffie en jus d’orange. Jammer, dat wel.

Lees verder!

geplaatst door Johanna - 4 reactiesdonderdag 13 juni 2013

Maraboe of ijsvogel?

Ik kan niet anders zeggen dan dat de wereld van het daten soms vragen oproept die vrijwel onmogelijk kunnen worden beantwoord. Nou ja, misschien wel, maar vooralsnog niet door mij. De vraag wat uiteindelijk bepaald of een date leidt tot een relatie zal ieder van ons zich wel hebben gesteld. Hoopvol denk ik na de meeste ontmoetingen die zijn geëindigd met het perspectief op een ontmoeting met een volgende onbekende: ik zoek maar één partner.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 6 reactieswoensdag 12 juni 2013

Blonde krullenbol

 

Ineens stond hij daar
uit het niets leek het wel
een blonde krullenbol
met haar tot op zijn schouders.

Lees verder!

geplaatst door Eikmaandag 10 juni 2013

Is het prettig om jezelf in een hokje te stoppen?

Het invullen van een profiel is zo gemakkelijk nog niet. Je moet daarvoor goed kunnen denken in hokjes. Neem de muzikale voorkeuren. Je kunt er vinkjes plaatsen. Jazz? Blues? Rock and roll? Of meten we ons een wat jeugdiger imago aan met de vinkjes dance, funk en house?

Lees verder!

geplaatst door Brak - 3 reactieswoensdag 5 juni 2013

Het exitgesprek

Wie aan het daten slaat ontkomt er niet aan, het exitgesprek. Er is misschien een enkele gelukkige die meteen aan zijn of haar eerste date blijft hangen om nog lang en gelukkig te leven. Maar de meerderheid heeft toch echt wat meer ontmoetingen nodig en daarbij hoort dat soms de klik er niet is. Als je samen tot die conclusie komt is dat nog relatief eenvoudig. Moeilijker wordt het als je zelf de klik voelt, maar de ander niet. Of andersom als je zelf zeker weet dat dit niet de partner van je dromen is, maar de ander daar heel anders over denkt.

Lees verder!

geplaatst door Johanna - 5 reactieswoensdag 5 juni 2013

Run & date

Ik ben zo iemand die aan hardlopen doet. Sommige mensen vinden dat een afwijking. Ik eigenlijk ook, maar toch vind ik het lekker en doe ik het al jaren.

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 2 reactiesdinsdag 4 juni 2013

(D)eetcafé

Het was een winterse dag in april. Goede Vrijdag nota bene. Geen koopavond die vrijdagavond. Mijn adem sloeg wit uit door de kou. Een vrouw fietste me voorbij. Ze remde toen ze mij zag. 'Hé, ben jij Johan?'. 'Ja, ik ben Johan'. Ik werd op straat, in een stad die niet mijn stad is, herkend door een zomaar voorbij fietsende vrouw. Nou, niet helemaal 'zomaar'. Zij had een date. Ik had een date. Wij bleken een date te hebben

Lees verder!

geplaatst door Brak - 1 reactiezondag 2 juni 2013

Professioneel daten

Net als sommige anderen, was ik hier al wel ‘s eerder. Steeds korte periodes. Af en toe er eventjes tussen uit voor een leuk contact. Of gewoon, voor een verkwikkende pitstop. Daarna weer fris en monter naar de frontlinie.

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 8 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl