Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 31 juli 2013

Look what you made me do

Ik ken een vreemde snuiter in mijn buurt. Een zonderling zou ik hem noemen.
Ergens in het traject van kennismaking heeft hij het in zijn hoofd gezet mij het bed in te krijgen.
Van begin af aan heb ik hem duidelijk gemaakt dat hij dat plan echt uit zijn hoofd kan zetten.
Hij reageerde ietwat verbolgen met de opmerking dat ik een dergelijke uitspraak niet kon poneren immers je leeft in het moment.
Right.
Als ik al mijn ‘in het moment ogenblikken’ aan een rijg weet ik nog steeds dat ik nooit met hem zal coiteren.

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 3 reactiesdinsdag 30 juli 2013

‘Meneer mag ik u wat vragen?

‘Nou vooruit maar ik ben ergggg druk.’

‘Nou dat hondje…dat hondje in uw asiel zit er nu al zo’n 7 jaar.’

‘Ja dat klopt mevrouw. Het is ook echt een authentiek hondje met een voorkeur voor houtsnijwerk binnenskamers. Het is echt een uniek exemplaar weet u.
‘Hmmmmmm…..’

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 7 reactiesdinsdag 30 juli 2013

Spam II

Ik was zwaar beledigd, maar ik wilde mijn bericht retour vooral luchtig houden. Leuk om te merken in de reacties bij de vorige blog (bedankt) dat -bijna- iedereen met mij er vanuit ging dat het opzet was. Maar zoals ook opgemerkt werd: het kón spam zijn!

Lees verder!

geplaatst door Isla - 1 reactiedinsdag 23 juli 2013

De ex-factor

Een poosje geleden werd ik verrast door een mailtje van mijn ex. Misschien dat anderen hier meer ervaring mee hebben, maar voor mij is het een eerste. Je kunt je dan ook voorstellen dat ik met mond open van verbazing naar m’n laptopscherm heb zitten staren.

Lees verder!

geplaatst door LionZion - 8 reactiesdinsdag 23 juli 2013

Hoe simpel kan het zijn

Stoppen met roken kan rare verschijnselen opleveren. Zo ken ik iemand, die zelfs wilde stoppen met leven. Dat het zover kan gaan. Daar schrok ik wel van. Maar volgens de dokter is dat niet eens zo bijzonder. Komt door het plotseling wegvallen van het stofje dopamine. Een stofje, waardoor je je gelukkig voelt. Fijn om te weten. Daarom werd ze dus suicidaal. Hoe simpel kan het zijn. Stofjes. Allemaal ontdekt uit hersenenonderzoek. Stofjes en stroompjes. Daar draait het dus om. Stofjes die je dan ook weer in kunt zetten. Die dan weer werken op de hersenen en dus op de psyche. Dat is prachtig. Middelen tegen depressies, schizofrenie, ADHD, noem het maar op. Niemand hoeft meer onnodig te lijden. Het leven wordt draaglijker voor iedereen, dus ook de omgeving. Het getuigt eigenlijk van weinig zelfrespect als je er geen gebruik van maakt. Ja, die mensen bestaan. Die zelfs hun kinderen met ADHD, PDDNOS gewoon laten aanmodderen. Maar ik weet uit eigen ervaring hoe veel beter die mensen zich voelen met een pilletje. Hun werk of school gewoon weer op kunnen pakken. Gewoon weer verder kunnen leven. Maar wat duurt het soms lang vòòr de diagnose gesteld is en er behandeld kan worden. Een bekend actrice, wier man er een eind aanmaakte: “ik wist pas een half jaar dat hij ziek was”. Eerder ontdekken had zijn leven kunnen redden. Dat is erg voor die vrouw. Het kan nog gekker. Die het helemaal niet zien aankomen. Die zijn er ook. Nooit iets gemerkt. Hij had ook nooit iets verteld. Ineens weg. Geen afscheid. Niets. Laat staan levensreddende medicatie. Alhoewel die medicatie niet in alle gevallen nieuwe levenszin garandeert. Maar we komen wel dichterbij. Middelen, die meer en meer toegesneden zijn op de eigenheid van het individu èn ook specifieker werken op de aandoening zelf. Dat is natuurlijk fantastisch. Dit soort ontwikkelingen betekent ook voor het ingrijpen in de psyche steeds ruimere mogelijkheden. Denk aan gevallen als rouwverwerking, verbroken relaties, trauma’s en dergelijke. Waarin medicinaal ingrijpen in de hersenen ons verder lijden bespaart en we ons leven gewoon weer op kunnen pakken. Belangrijk is dat we dan nog preciezer weten wat er in de hersenen gebeurd. Om zo uiteindelijk het pad te effenen elke beleving chemisch te kunnen produceren, motiveren of bestrijden op weg naar een betere wereld.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 7 reactiesmaandag 22 juli 2013

Spam

Aan het begin van dit jaar kreeg ik een mailtje. Bij het zien van de afzender was ik behoorlijk verbaasd. Een half jaar daarvoor was ons contact heel suf geëindigd: op de ochtend van de eerste date kreeg ik een SMS-je dat het niet door kon gaan, omdat hij zich niet vrij kon maken van zijn werk. Met mijn outfit al helemaal klaar, plofte ik beduusd op bed. Ik wilde de dagen daarna nog geloven dat het overmacht was en dat er nog wel een date zou volgen.

Lees verder!

geplaatst door Isla - 7 reactieszondag 21 juli 2013

Kafkaësk

Het is vakantietijd… Helaas kan ik i.v.m. verhuizing even niet weg. Wat jammer, want ik wilde er zo graag weer eens tussen uit. Naar een voor mij bijzonder plekje met mensen die me lief zijn. Dat is een stadje tussen Keulen en de Noordzee met een kerkgebouw waar ik zelf wel eens meewerk voor het onderhoud en wat andere dingen. Daar is zowaar een bouwloodsje waar je allerhande mensen tegenkomt. Af en toe werken er ook dienstweigeraars. In Duitsland is het tegenwoordig al langer zo dat je allerhande vervangende diensten kunt doen, als je niet het leger in wil.

Dat herinnert me aan een wel kafkaëske ervaring van iets langer geleden in mijn leven…

Lees verder!

geplaatst door Patachouvrijdag 19 juli 2013

Illusies

Terwijl ik geïnteresseerd de wederwaardigheden van een vriendin en haar regime aangaande ‘fit for energy’ beluister, blader ik door de DSM.
Dit regime heeft de vriendin zichzelf opgelegd om eindelijk eens verlost te worden van haar intense vermoeidheden.

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 6 reactiesdonderdag 18 juli 2013

Oortjes

 

Het is alweer een hele tijd geleden,
ik logeerde
bij een ex vriendje
Het was zaterdag en
hij ging met zijn zoon naar de voetbal

Lees verder!

geplaatst door Eik - 1 reactiewoensdag 17 juli 2013

Vakantiewerk

Vorig jaar was de algehele veronderstelling in mijn gezin, dat dit vast de laatste keer was dat we met z'n allen op vakantie zouden gaan. Maar het was zo genoeglijk, dat ook mijn oudste zoon opnieuw graag bijtekende voor nog een jaar. En zo vertrekken we binnenkort wederom gevieren naar een mooie, zonnige plek. Met water, lekker eten, een mooie stad in de buurt en natuurlijk met gratis wifi.

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 4 reactiesmaandag 15 juli 2013

Lang geleden

Soms lees je iets
waardoor je ineens
jaren terug bent

ik las een blog
van iemand die iets schreef
over een man van lang geleden

Lees verder!

geplaatst door Eik - 1 reactiezaterdag 13 juli 2013

Artistivo

 

Onlangs vroeg me iemand of ik niet wat meer zou gaan schrijven. Grappig eigenlijk…

Realiseer je je achteraf dat je nog eens een discipel geweest bent van De kleine republiek en dan ooit nog eens eindigt in het Haarlemse.

Lees verder!

geplaatst door Patachouvrijdag 12 juli 2013

Zwerfafval

 

Overal kom je het tegen,
afval, ondanks dat er toch prullenbakken staan
slingeren de lege blikjes, flesjes en
eigenlijk alles wat mensen achterlaten in het rond.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 7 reactiesdinsdag 9 juli 2013

Sportief, het nieuwe spontaan

Ik zal bekennen, mijn profiel is niet uitgebreid gevuld. Net als Mike Rosenberg van Passenger verberg ik mij graag achter grappige (uitspraken). Waar ik wel eerlijk in ben, is hobby’s. Ik vink aan wat ik leuk vind, en blijf uit te buurt van ‘gewenste’ antwoorden. Wat me hierbij wel opviel, was dat de helft van de opties bestond uit sporten. Zouden ze daarmee impliceren dat je daar de helft van je tijd mee bezig moet zijn? Of is ’t type sport wat je doet dermate specifiek dat ’t kan resulteren in een (mis)match? Bijvoorbeeld dat tennis en voetbal nooit samen gaan, omdat je dan niet bij elkaars wedstrijden kunt zijn? Overigens maakte dit de keuzes voor mij tamelijk eenvoudig, ik sport namelijk nagenoeg niet.

Lees verder!

geplaatst door LionZion - 8 reactieszondag 7 juli 2013

Never a dull moment

Het voordeel van elke keer het zelfde rondje hardlopen, is dat het nooit gaat vervelen. Mijn vaste parcours staat garant voor de spannendste avonturen. Zo ligt er al een hele tijd vlak bij die ene rotonde bijna aan het eind van mijn loopje een sok op de stoep, zo'n beetje half in het haagje van de tuin van die kerk.

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 2 reactieszaterdag 6 juli 2013

De match matcht niet……..

Regelmatig zie ik op t2s

mede m4mers iets schrijven
over mannen of vrouwen die niet reageren
als je iets aardigs schrijft
of hem of haar laat weten dat je
de ander wel beter wilt leren kennen

Lees verder!

geplaatst door Eik - 9 reactiesvrijdag 5 juli 2013

Hier en Daar

Zijn dat nou verschillende werelden tussen hier ingeschreven staan en daar buiten in het echte leven om je heen kijken?

Hier lijk ik een beetje murw ondertussen. Al die profielen lijken zo op elkaar. Waar is de ziel gebleven? En het is hier maar op dat al te geduldige papier.

Lees verder!

geplaatst door Patachou - 3 reactieswoensdag 3 juli 2013

Bierviltje

Een eerste date-afspraak.
Sommigen van ons kunnen ze op één of twee handen tellen.
Anderen zijn op weg om de twee honderd te halen.
Twee honderd…!

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 7 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl