Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 31 augustus 2013

Zeg maar……niets

Ooit, lang geleden, had ik een date met een man in Amsterdam maar al direct na de eerste ontmoeting begon hij mij liefie te noemen. ‘Liefie, dat boeit me nu juist zo aan je. Zou je dat wel doen liefie? Liefie, dat zijn nu dingen die jij echt niet begrijpt.’ De koude rillingen liepen me al snel over de rug. Wie was hij dat hij dacht dat ik al zijn liefie was? En sowieso het hele woord ‘liefie’. Of je bent zijn LIEF maar dan met hoofdletters maar liefie….? Het klinkt in mijn oren een beetje minderwaardig. Net zo iets als ‘schatje toch’. Dan weet je ook direct dat deze meneer niet bezig is met gelijkwaardige communicatie. Maar je kunt er niets van zeggen want het is dan toch lief bedoeld, dat schatje toch of liefie.

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 11 reactieszaterdag 31 augustus 2013

Noorderzon (deel 2)

Het eerste roseetje valt goed, het zware, het drukkende gevoel ergens doorheen te moeten breken om aan het leven deel te mogen nemen verdwijnt en ik grijp zomaar zijn onderarm vast. "Kom schatje! Niet stil blijven staan, we gaan weer lopen."
Hij legt z'n arm om mijn middel en ik vlij de mijne rond zijn heup. Het is net echt en alleen daarom al voel ik een soort vrolijkheid opborrelen, enigszins artificieel, maar toch...het is in ieder geval iets! Na nog een glas druk ik me al lopend tegen hem aan, nu met twee handen z'n linkerarm vastgrijpend, de toppen van mijn vingers spelen argeloos met de zachte haartjes. Mijn klefheid dringt zich op, een hardnekkige lichamelijkheid die sommige mannen kunnen waarderen en anderen juist totaal niet.

Lees verder!

geplaatst door Francien - 5 reactieswoensdag 28 augustus 2013

Geen liefdesverhaal en toch ook weer wel

‘Buik kan je even wachten?’

‘Neen.’

‘Ah please tot vrijdag daarna heb ik alle aandacht voor je.’
‘Neen.’
Het buikpijn zwol aan.
Ik hield me doof en blind tot die vrijdagavond.

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 4 reactiesmaandag 26 augustus 2013

De jaren negentig, toen daten nog romantisch was

De eerste keer dat ik na een zeer lange relatie alleen kwam te staan was in de jaren negentig, zo’n slordige twintig jaar geleden. Ik was net dertig. Mijn eerste man werd helaas, na acht jaar huwelijk, psychotisch maar dat is weer een heel ander, en veel minder vrolijk verhaal ook, dan dit.
Het was in elk geval de reden dat ik, met baby aan huis gekluisterd, niet vaak op stap kon om, toen dit alles was verwerkt, spontaan in het welig tierende Zwolse uitgaansleven leuke mannen te leren kennen. Internet, laat staan het internet daten, stond nog in de kinderschoenen. Mijn brieven en verhalen schreef ik eerst op een mechanische en later op een elektrische typmachine waarop ik dan wel weer 200 aanslagen per minuut haalde. Ja, dat is best veel! Met dank aan de Scheidegger cursus uit mijn jeugd.

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 7 reactiesmaandag 26 augustus 2013

Noorderzon (deel 1)

"Ik ben er zo!" lees ik. Het is 18.30 uur, en ik sta wat onwennig midden in het bomvolle Noorderplantsoen bij een grote kei om me heen te kijken. De vrolijk koutende en drinkende massa op het terras achter me lijkt me nu al zo'n vijf minuten wat meewarig te aanschouwen. Hoe ik moet staan en hoe ik moet kijken om hier in mijn eentje toch nog een bepaalde nonchalance uit te stralen weet ik niet zo goed; wiebelend van het ene been op het andere en wat sneu spelend met mijn mobieltje wacht ik op zijn komst. Hij moet maar naar me toe komen. Ik sta hier immers al, en hoe zou ik hem kunnen vinden te midden van de zo hoopvol en blij voorbij slenterende massa?
Daar is hij opeens. En ik doe het toch, ik loop naar hem toe en tot mijn verbazing grijpt hij mijn bovenarmen vast. Mijn ogen scannen gulzig zijn gezicht en zijn lange lijf en het bevalt me wat ik zie. Zijn kleren zijn mooi...eindelijk!

Lees verder!

geplaatst door Francien - 6 reactieszondag 25 augustus 2013

Deel 3: Bijzondere ontmoetingen ‘Ontmoeting in de liefde’

De vraag is wat ik wil in de ontmoeting die liefde heet? Wat heb ik nodig diep van binnen van de ander? Heb ik dat echt nodig of is het iets dat ik wellicht zelf eerst moet oplossen? Lange tijd was ik op zoek naar een bastion omdat ik de stabiliteit in mijzelf niet kon vinden. Daarna was het de koele analyse omdat ik zelf geneigd ben om telkens maar alvast te springen zonder na te denken. En vervolgens de bevestiging en afwijzing omdat ik in mijn jeugd zo vaak was afgewezen om wie ik was dat ik eigenlijk diep van binnen dacht niet goed genoeg te zijn.

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 6 reactieszaterdag 24 augustus 2013

Projectie?

Wegens een werkbespreking vervoegde ik mij bij een plaatselijke huisarts.

Na een zitje van slechts 5 minuten – ongelofelijk; ik moet het toch anders aan gaan pakken – werd ik vriendelijk ontvangen.

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 2 reactieszaterdag 24 augustus 2013

De stoute schoenen

Hoe lang zit ik hier nu? Twee weken? Drie weken al? Mijn mailbox en ik kijken nog steeds trappelend van ongeduld uit naar de beloofde stroom reacties waarmee nieuwe leden hier verwelkomd horen te worden. Tot nu toe een magere oogst; er staan slechts vijf mensen in mijn box. Drie heren die mij spontaan hebben benaderd, en twee dames met wie ik aan de praat raakte over hun blog. Met één van de heren heb ik al een gezellige date gehad, de klik was er maar de vonk niet, althans niet van beide kanten.

 

Lees verder!

geplaatst door Lynn1961 - 10 reactiesdonderdag 22 augustus 2013

Eiland

Op dit moment maak ik even een pas op de plaats met daten. Niet dat ik een stormachtig dateleven heb, maar ik kon bij ideeën erover alleen al weer een beetje blij worden.

Lees verder!

geplaatst door Isla - 2 reactiesdonderdag 22 augustus 2013

Gegeten en gedronken

“Ik wil geen Coca Cola, ik wil Pepsi!” Ik kijk verbijsterd naar hem en verwacht dat hij elk moment als een verwende kleuter op de grond gaat liggen krijsen. Maar Ron is een man van 48 en loopbaancoach. Ik verwachtte dat iemand met zo’n beroep iets sociaal vaardiger zou zijn. Ron zou vanavond het tegendeel bewijzen.

Lees verder!

geplaatst door Bonbini - 18 reactieswoensdag 21 augustus 2013

Deel 2: Bijzondere ontmoetingen 'De kunstenaars'

‘Wat voelt het bed heerlijk’, zegt mijn dochter. ‘Heel anders dan een matje.’

‘Fantastisch’, beaam ik terwijl mijn ogen al bijna dichtvallen. Dit was fijn, even helemaal niks.

Ik had mijzelf overtroffen en moet nu echt even rusten. Zojuist was ik met oorverdovend lawaai dwars door Parijs gereden. Vijftig kilometer voor deze wereldstad in zicht kwam was mijn uitlaat doormidden gebroken. Ik had nog net een benzinestation kunnen bereiken. Na alles van onderen eens grondig bekeken te hebben had ik met mijn beperkte technisch inzicht de uitlaat met snelbinders vastgetrokken aan een ijzeren oog onder de auto. Zo, die bleef in elk geval wel even zitten. Daar kon MacGyer* nog een puntje aan zuigen.

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 9 reactiesmaandag 19 augustus 2013

Daten in de jaren 90

 

Heel lang geleden, in de beginjaren 90 van de vorige eeuw, toen internet(daten) nog een toekomstdroom was, en ik nog een twintiger, haalde ik elke zaterdag de Volkskrant om de contactadvertenties uit te spellen. Ik was destijds teruggekeerd naar Nederland na een lang verblijf in het buitenland, met een pasgeboren zoontje en zonder man. Tja, wat doe je dan als je overdag werkt en 's avonds en in het weekend quality time met je kroost doorbrengt? Precies, dan zoek je een man in de Volkskrant. In kroegen rondhangen was te duur (drankjes + oppas = kostbaar uitje) en bezorgde schuldgevoel jegens het toch al arme vaderloze wurm dat mij de hele dag al niet zag omdat ik geld moest verdienen. Bovendien was ik niet echt geschikt voor de mannenjacht in het café. Als ik door een leuke vent werd gespot en er werd met mij geflirt, kreeg ik het op m'n zenuwen en keerde hem de rug toe in de hoop dat hij aan mijn rug kon zien hoe leuk ik hem vond. Dat werkt alleen bij bijzonder doortastende mannen.

Lees verder!

geplaatst door Lynn1961 - 7 reactiesmaandag 19 augustus 2013

Centaur

De wind streelde mijn huid
Zijn fluisterstem deed mij
naar adem happen de trilling van de lucht
van zijn adem,
de woorden, zijn lippen die af en toe
mijn huid raakte
bezorgde me een gevoel van kwetsbaarheid

Lees verder!

geplaatst door Eik - 1 reactiezaterdag 17 augustus 2013

Durft u het aan?

‘Nou daar vraagt u me wat.

Wat eigenlijk?’

‘Bent u er nog?
‘Jah, jaja….’

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 7 reactieszaterdag 17 augustus 2013

Deel 1: Bijzondere ontmoetingen ‘De filosoof’

Het was een heerlijke lange zomer. Na een lange koude winter met veel pijn en ziekte en een maandenlang uitzicht op het stilleven van mijn tuin waar de pinda en zaad etende vogels als enige afleiding de dagen braken. Verstilling, in mijzelf gekeerd, veel slapen om uiteindelijk weer gezond te worden. Maar nu was ik weer sterk en fit. Ik wilde erop uit, mijn wereld vergroten, snakte naar nieuwe ervaringen en geen vast ritme meer. Op reis met mijn rode bestelbusje, twee gitaren, campingspullen en het hoogst noodzakelijke eten. Ik trok door Europa eerst met drie kinderen, daarna met een enkel kind en uiteindelijk alleen.

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 7 reactiesvrijdag 16 augustus 2013

Baltsende Bernd

Baltsende Bernd

‘Open minded’ moet zijn perfecte vrouw zijn. Meestal betekent dat ‘open legged’, maar ‘open minded’ staat wat netter en diplomatieker. Verder staat er de waarschuwing ‘no strings attached’ in zijn profiel. Vrij vertaald (wat is er mis met Nederlands?) is het een waarschuwing dat je niet méér mag verwachten dan een lichamelijke relatie. Een emotionele relatie zit er niet in. Omdat hij dat niet kan of wil, of misschien beide. Hoe dan ook, Bernd wil niks met strings. Waarschijnlijk verwacht hij ook dat die de eerste date uit gaat. En dat vermoeden blijkt te kloppen als hij op de eerste date naar de sauna wil. Zaterdag.

Lees verder!

geplaatst door Bonbini - 14 reactiesdonderdag 15 augustus 2013

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ik heb de laatste tijd met verwondering, gekeken hoe mensen hier met elkaar omgaan en vermoed dat er in het voor de gemidelde sterveling hier, onzichtbare, zich ook het een en ander aan minder frisse zaken afspeelt. Ik denk te begrijpen, waarom M4M, zich afzijdig houdt, we hebben hier te maken met juridische verantwoordelijkheden die een organisatie heeft en dat afgezet tegen de vrijheid van meningsuiting, zal gewogen zijn door een jurist. Echter, zowel wij als, M4M, hebben met onze activiteiten hier, allemaal invloed op onze omgeving en daar ben je verantwoordelijk voor en kan je dus op worden aangesproken. Het zou M4M sieren als men dat dan ook zou doen. Het is echter niet verplicht.

[Lees verder]

Lees verder!

geplaatst door Speurder - 14 reactieswoensdag 14 augustus 2013

NOODBLOG!

We moesten in dit blogje de nietsonziende balans tot nu toe maar eens optekenen na eeuwen, zo voelt het, hotseknots-date-strapatsen van ondergetekende op Match4me, datingsite voor hogeropgeleide singles (HBO/WO). Inmiddels verworden tot een slagveld van louter amechtig hoger opgeleide laag bij de grond aanmodderende stervelingen, in mijn (empirische) beleving tenminste, zich als drenkelingen wel vastklampend aan elk stukje nietszeggend wrakhout dat onbestemd hun richting komt aangedreven en waarin ze met alle (on)macht de quasi vervulling van hun verlangens menen waar te nemen, terwijl ze de dijk van een oceaanstomer vlak onder hun neus links laten liggen, ergo, niet eens zíen, blind en angstig als ze zijn voor het ultieme geluk dat het gevaarte herbergt, op de keper beschouwt hun eigen wezen.

Lees verder!

geplaatst door Zeus - 11 reactiesdinsdag 13 augustus 2013

Cross the line

Wat een commotie en onrust afgelopen week op deze site. Felle discussies, ontsteltenis over meer of minder aanstootgevende blogs, consternatie over al dan niet verdwenen opmerkingen, leden die er de brui aan geven, Admin die van zomerreces moest terugkeren om het volk te bedaren, het kon niet op.

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 11 reactiesdinsdag 13 augustus 2013

Carwash

Ik rijd al jaren in een smoezelige auto, gebutst en bekrast bovendien. Een vuilnisbak op wielen is het, van binnen en van buiten. Toen ik nog getrouwd was, maakte mijn man mijn auto wel eens schoon. Als het hem echt te gortig werd en hij zich schaamde voor die slonzige vrouw van hem. Ik vond het wel best. Kijk, een auto is voor mij een vervoermiddel dat mij van A naar B moet brengen. Liefst zonder haperen, zonder enge knipperende lichtjes in het dashboard, en met een lekker muziekje erbij. Om rommel, vlekken en vettige ramen kan ik me niet druk maken.

Lees verder!

geplaatst door Lynn1961 - 13 reactieszondag 11 augustus 2013

De ideale samenleving.

Ik zit hier nu een aantal weken, in dat opzicht realiseer ik mij dat ik nog een groentje ben met de kennelijke ouwe rotten hier. Maar leergierig en natuurlijk ook wel gewoon een beetje nieuwsgierig als ik ben, heb ik hier flink rond gesnuffeld. Het viel mij op dat er regelmatig geklaagd wordt, door mannen, maar ook door de dames. Te lang, de leeftijd, niet antwoorden, idiote eisen, noem maar op. Mannen, wij leven toch nog steeds in een mannenwereld, zijn we bang, of wat? Zoeken we naar het ideale iets, dat er niet is? Leven wij wel in de ideale samenleving?

Lees verder!

geplaatst door Speurder - 7 reactiesvrijdag 9 augustus 2013

Misverstand

Om misverstanden te voorkomen: dit is geen blog want ik ben betalend lid.

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 13 reactiesvrijdag 9 augustus 2013

Liefde is voor iedereen

Grote dank is verschuldigd aan Dr. Schwaab, en zijn beschrijving van het humane landschap in hersengolven, stroompjes en stofjes, vanuit een voorgegeven DNA. Duidelijk is dat we vanuit dit chemisch beeld met gerichte voeding en medicatie heel veel naar onze hand kunnen zetten.

Ik ken een vrouw, die heeft een mongoloïde zoon, en gaat met hem naar Engeland, omdat daar een dokter is, die medicatie heeft om het intellectuele vermogen van mongolen wat op te schroeven. Ja, zo’n jongen wil ook gewoon normaal zijn. Heeft ook recht op geluk. Hoorde van die vrouw, dat het echt resultaat had, die medicatie, dat zelfs zijn uiterlijke trekken wat minder mongoloïde werden. En hij kwijlde minder. Hij was ook ernstiger geworden. Niet meer dat altijd maar lachen. Is wel mooi.

Het beste blijft natuurlijk ze helemaal niet krijgen. Daar zijn ze al vrij ver mee, met chromosomen en zo. Om zo’n kind uit te sluiten. De Duitsers deden dat in de oorlog beter. Gewoon opruimen. Minder mens. Weg ermee. Maar komt op hetzelfde neer. Word je daar depressief van? Dat is een stoornis. Iets in je hersenen. Daar hebben we middelen voor.

Wat mij persoonlijk het diepst treft, is dat er na die medicinale blogs over incest en depressies enz., al niet vreselijk over me heen gevallen is. Het bleef uit. Op klein, zwak verzet na. Het bleef stil. Doodstil. En dat maakt mij bang, heel bang.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 32 reactiesvrijdag 9 augustus 2013

HENK EN INGRID

Pakken hun moment.

Terwijl Henk nog snel even de laatste vleeslappen uit de vriezer trekt, staat Ingrid – als vanouds - de buren uit te leggen hoe haar goudvissen verzorgd dienen te worden. Ingrid is een optimist.

De buren veinzen diepe betrokkenheid enzo knijpen Henk en Ingrid – gehuld in hun bermuda’s – er weer even lekker tussenuit.
De weerman voorspelde ook een een reepje zon over 2 dagen dus de bakolie staat al klaar.
Gelukkig is het niet al te ver.
15 km verderop staat de ZonneWeide waar sinds jaar en dag hun 2e huis op wielen staat te verzakken.
Onderweg delen ze, op de vrolijk noten van hun Viva La France CD, een sneetje.

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 4 reactiesdonderdag 8 augustus 2013

Boer zoekt vrouw

Nou eh…, je spreekt met Herbert. Nou ja, daar spreek je niet echt mee, maar dat zie ik ook altijd in contactadvertenties staan. Zo van: “Hallo, met Anita”. En dan zeggen ze dat ze een leuke man zoeken om gezellige dingen mee te doen. Ik heb heel vaak geschreven en ook afgesproken, maar die Nederlandse vrouwen, daar heb ik niks mee. Kijk, ik ben dan wel vijftig, maar ik wil nog wel een lekker jong kippetje in mijn nestje, hahahahaha. Ja sorry, ik moet altijd erg om mijn eigen grappen lachen. Vrouwen van mijn leeftijd zijn gewoon oud. Het zijn moekes. Wel handig voor op de boerderij, zo’n stevig type, maar ik heb liever zo’n strak blond ding van begin twintig. En als ik die hier niet kan vinden, dan zoek ik gewoon wat verder weg. Want wat je van ver haalt…… hahahahaha. Oh, die kende je al?

Lees verder!

geplaatst door Bonbini - 9 reactieswoensdag 7 augustus 2013

Daar zakt je broek toch van af!

Wat doe je als vrouw van begin 50 als je relatie op de klippen is gelopen en je nog niet van plan bent om achter de geraniums te zitten met een breiwerkje en een snorrende poes op schoot? Dan ga je op zoek naar een nieuwe kandidaat. Eerst probeer je je collega’s op de zaak eens met andere (= vrijgezelle) ogen te bekijken. Zeker, er zitten best aardige mannen tussen. Een enkeling is na zijn scheiding ook weer op het vrijerspad en heeft bij je weten nog geen nieuwe vlam. Maar, ik kan me er niets bij voorstellen. Misschien omdat ik ze te goed ken, hun eindeloze discussies over de voetbalwedstrijd van de avond ervoor aan de kantinetafel te vaak heb aangehoord?

Lees verder!

geplaatst door Lynn1961 - 4 reactieswoensdag 7 augustus 2013

De betekenis van tussenpozen

Vorige week kreeg ik een heel leuk briefje van een meneer. Hij reageerde na drie weken op een interesseberichtje van mij. Dat ik zo'n berichtje stuurde was heel stoer en toen er na een paar dagen geen reactie kwam heb ik hem uit mijn mailbox geschrapt. Zal wel niet geïnteresseerd zijn. Jammer dan.

Lees verder!

geplaatst door Isla - 2 reactiesdinsdag 6 augustus 2013

In essentie

Kinderen in de kleuterleeftijd krijgen op een gegeven moment de 'waarom-fase'. Met eindeloos geduld horen ze je uit over het waarom van de dingen. Waarom gaan we naar de winkel, mama? Waarom eet jij die pinazie, mama? Waarom moet ik naar bed, mama? Natuurlijk leidt iedere opgaaf van reden tot dezelfde vervolgvraag.

Lees verder!

geplaatst door Ileen - 7 reactiesvrijdag 2 augustus 2013

Hoe simpel kan het zijn II

Een vriendin van mij is slachtoffer van incest. Op heel jonge leeftijd overweldigd door haar eigen vader. Ze kon nergens heen. Naar niemand toe. Ze zouden haar niet geloven. En elke avond weer. Toen zijn de deurtjes bij haar dichtgegaan. Zodat ze niets meer voelde. Elke herinnering verdrongen.

En nu, na dertig jaar. Nu komt het terug. Heel langzaam komt het gevoel terug. Daarmee ook de herinneringen, de pijn, de vernedering. Maar ze hoeft niet te lijden. Dankzij een pilletje. Men vond gebieden in de hersenen die bij incest geactiveerd worden. Op basis daarvan kon men werkende stofjes isoleren, die nu als medicatie dienen. Negatieve ervaringen zoals verlies van eigenwaarde en walging van het eigen lichaam krijgen geen kans. Ze pakt haar leven weer op, met een positief levensgevoel, zonder hinder of negatieve gedachten. Dit soort medische ontwikkelingen zijn ongehoord. Door ook dit trauma terug te brengen tot een neurologisch feit, komt er daadwerkelijk ruimte voor afdoende behandeling, en, niet in het minst, het haalt ook de ethisch-morele druk wat van de ketel. Minder zwaar wordt het allemaal. Zeker ook door de drang van de dader, de incestpleger, fysiologisch te duiden.

Ja, wat zou het voor haar geweest zijn, zonder deze inzichten en hulpmiddelen. Als na dertig jaar onder water de herinneringen terugkomen. De angsten. De afgeslotenheid. Dat nergens heen. Dat niemand. Om weer door alle pijn en diep verdwijnen heen te gaan. En jarenlang te moeten strijden. Belaagd, weer elke dag, de uren tellen af, de dagen oneindig lang. Ze weet niet of ze het redden zal. Maar godzijdank, dat hoeft niet meer. Er is medicatie.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactieVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl