Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 30 september 2013

Uiterwaarden

Groen, herfstig en stil,
es en sleedoorn om me heen.
Af en toe ga ik naar binnen,
dat is ook wat ik wil.

Lees verder!

geplaatst door Nobele - 7 reactieszaterdag 28 september 2013

Mister MacGyver himself


Ik ben zo iemand die altijd in zeven sloten tegelijk loopt. Dat is soms leuk, soms verrassend en soms buitengewoon pijnlijk en suf. Maar daardoor maak ik wel altijd heel veel mee. En heb ik al minstens zeven levens geleid voor minstens zeven boeken. Er is bovendien op dit moment ook niemand in mijn leven die zegt: ‘Zomer, is dit briljante plan van jou nu wel echt een goed idee? of ‘Heb je hier wel goed over nagedacht?’ Dat eerst nadenken gaat mij in de loop der jaren wel steeds beter af. Want ik heb best voldoende hersens die ik ook kan gebruiken. Maar soms gebruik ik ze gewoon te laat. Dan ben ik al ergens in gesprongen, met alle gevolgen van dien.

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 8 reactiesvrijdag 27 september 2013

Ode aan Hans

Als ik hoor dat iemand Hans heet word ik altijd een beetje blij. Dat komt omdat alle Hanzen die ooit in mijn leven kwamen leuke mannen waren. En sommigen zijn er nog steeds.

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 9 reactieswoensdag 25 september 2013

Veel

In alles ben je veel.

Je lach, je stem, je lijf.

Het overweldigd en betoverd
Mijn hart, mijn ruimte
Mijn hele verblijf

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 5 reactieszaterdag 21 september 2013

Ziende blind zijn

 

 

 

 

Er was een tijd, lang, lang geleden dat ook ik slechts ging voor de buitenkant. Waarom weet ik eigenlijk niet meer, maar het was wel bepalend voor mijn beslissing om wel of geen contact op te nemen bij het daten. Eigenlijk weet ik het denk ik wel nu achteraf, zelf was ik toen helemaal niet in balans en zag mijzelf ook niet zo als ik werkelijk ben. Ik was dan ook niet in staat om door de verpakking heen te kijken. Met mijn beperkingen van toen kon ik de mens in die verpakking niet eens ontdekken. Geen wonder dat het mij toen niet lukte om echt contact met een ander te maken, ik had niet eens contact met mijzelf. Ik vond wel dat ik mijn leven heel goed op de rails had hoor, alles onder controle. Ja jullie weten het al, dit was voor dat meisje, het mooie mens in het voorjaar.

 

Lees verder!

geplaatst door Speurder - 10 reactieszaterdag 21 september 2013

Burendag

Eigenlijk, zo realiseer ik me, was het op dag 1 - bij de kennismaking - al foute boel met de buren.

‘Ach zo’n W.O ‘er die de hele dag in haar tuinstoel zit en ondertussen haar banksaldo spekt met onredelijke tarieven.
Ach zo’n WO’ er die kranten leest en ook nog andere dingen.
Jezus zo’n omhoog gevallen VPRO-trut.
En die tuin van haar om te huilen gewoon..
is dat iets intellectueels ofzo?
‘Ze denkt zeker dat ze heel wat is…hahaha…’
Nou wij, van de buren, zullen haar even een lesje leren.’

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 3 reactiesvrijdag 20 september 2013

Passie

Het is een woord dat ik in veel herenprofielen lees: passie. Ik weet nooit zo goed wat je ermee bedoelt, maar ik denk dat je een pittige bedpartner voor ogen hebt. Of raak je ook in vervoering als jouw kersverse vriendinnetje gepassioneerd driedimensionale Anton Pieck kerstkaarten in elkaar knutselt? Of als zij elk weekend met haar gebatikte vriendinnen vol vuur gaat chakradansen op de hei? Ik denk het niet. Speelt die passie dan slechts –in het gunstigste geval- een paar uurtjes per week een rol? Of is er méér haalbaar?

Lees verder!

geplaatst door Bonbini - 11 reactieszaterdag 14 september 2013

Herinnering aan een date

We hadden afgesproken in een ondefinieerbaar tentje.

Ik zat er al en deed mijn best me te verdiepen in een krant.
5 minuten later stapte hij binnen en begon bij het kruisen van onze blikken te grijnzen.
Met grote stappen wandelde hij op me af en schoof tegenover mij op zijn stoel.
We babbelden wat.
Zijn lange benen schoven zich een weg onder het tafeltje door.
Ik werd gewaar hoe mijn voeten het veld verkozen te ruimen.

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 6 reactieszaterdag 14 september 2013

Dirk Jan de Dooie


‘Zondagavond kan ik tot 9 uur’, zei hij door de telefoon. ‘Daarna strijk ik altijd mijn vijf overhemden voor de werkweek.’
‘Kun je dat dan niet verplaatsen naar overdag?’
‘Nee, dat gaat niet. Zondagmorgen golf ik altijd met de jongens van mijn vroegere jaarclub. En ’s middags drink ik koffie bij mijn ouders.’
Dit klonk als een serieus probleem. Maar ik was niet voor één gat te vangen. ‘Weet je wat, dan eten we zondagavond even samen ergens een hapje.’
‘Is goed. Lijkt me enig’, zei hij. ‘Ik ken een leuk ding op niveau in de binnenstad.’
‘Prima. Mail maar even door.’ Een leuk ding op niveau wilde ik ook wel leren kennen.

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 17 reactiesvrijdag 13 september 2013

De mens is de maat van alle dingen


Wat mij opvalt is dat sommige mensen zichzelf als aantrekkelijk of zo iets omschrijven. Nu hoef je niet van jezelf te zeggen dat je niet-aantrekkelijk bent. Het is prima dat je zelfvertrouwen hebt. Als je niet van jezelf houdt, immers, hoe kun je dan verwachten dat iemand anders van jou gaat houden?

Lees verder!

geplaatst door Brak - 13 reactieswoensdag 11 september 2013

Liefde is voor iedereen II

Ja, dat was wat. Dat vorige blog. Cynisch. Nogal. Beroerde een pijnplek bij veel mensen. Terwijl ik toch niet echt iets nieuws zei. Over die werkelijkheid waarin we daten, liefhebben, kinderen krijgen. Kinderen krijgen.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 6 reactiesdinsdag 10 september 2013

De Droomjurk/man*

(*doorhalen wat niet van toepassing is)

Ik ben niet shopverslaafd. Wel hou ik van shoppen. Ik vind ’t heerlijk om door winkeltjes te struinen, op zoek naar dat ene pareltje om mijn garderobe aan te sterken. En ik kan vertellen, hoe meer pareltjes je hebt, des te moeilijker is het om deze te overtreffen. Des te langer moet je zoeken naar dat ene winkeltjedat nét iets anders verkoopt dan al die andere winkeltjes.

Lees verder!

geplaatst door LionZion - 7 reactiesdinsdag 10 september 2013

Singledag

Als ik zo de blogs en de T2S berichten lees, dat valt me op dat we met zijn allen tegen aardig wat ‘issues’ aanlopen en dat het bijzonder leuk is om die met elkaar uit te wisselen. Ik stuur ook wel eens mailtjes naar collega-daters die beginnen met ‘Heb jij dat nou ook?’ en ‘Moet je horen wat er nu weer gebeurd is’….

Lees verder!

geplaatst door Bonbini - 21 reactiesdinsdag 10 september 2013

En morgen is er weer zon dag

Het maakt niet uit of het zondag is, of pasen, of een gewone maandag of dinsdag. Ik heb niks te doen. Ik word er niet vrolijker van en ook niet zelfverzekerder.

Lees verder!

geplaatst door Islazondag 8 september 2013

De wijsheid van het hart


Een week geleden schreef ik hier een blog getiteld ‘Een site voor wijze mensen’, waarbij ik eindigde met de vraag leidt wijsheid tot geluk waarmee ik eigenlijk bedoel liefde. Daar waren tal van reacties op. Graag geef ik in deze blog mijn eigen visie hier verder op. Een deel daarvan heeft ook raakvlakken met het blog ‘Bijzondere ontmoetingen deel 3: Ontmoeting met jezelf.’

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 5 reactieszaterdag 7 september 2013

Overpeinzingen in de sauna

Een overwacht cadeautje, een prachtige nazomerdag, bijna hittegolf zo warm. Ik heb mijn baas een mailtje gestuurd dat ik een dag vrij neem in verband met het weer. Wacht zijn antwoord niet af want hij kan dit soort last minute spontane invallen niet erg waarderen, pak m'n spullen en vertrek naar de sauna. Die is hier zo ongeveer om de hoek. Kan er lopend naartoe. Een kleine sauna, rustig, je vraagt je af hoe de eigenaars het financieel bolwerken, maar daar ga ik me vandaag niet druk over maken. Ik kan daar lekker in m'n blootje in de zon liggen, af en toe verkoeling zoeken in het zwembad of het ijskoude dompelbad. En als ik ergens trek in heb, bestel ik een drankje of een hapje. Wat een luxe!

Lees verder!

geplaatst door Lynn1961 - 6 reactiesdonderdag 5 september 2013

Ik ben niet perfect ik ben mens.

 

Nee gelukkig was ik niet in mijn partner keuzes, achteraf gezien. Dat maakt je niet zekerder in de loop van de jaren. Voor ik hier begon, zat ik op een andere site, ja je bent een sociaal dier en wil niet alleen zijn, maar vriendschap was wel de uiterste grens. Ik zou mij niet meer laten kwetsen. Wat ben ik toen dom geweest. Ik had zou achteraf blijken mijn gevoelens achter een deurtje gestopt, slot omgedraaid en de sleutel weggegooid. Na een aantal maanden en diverse dates, vond ik dit voorjaar dat dit het toch niet was, slechte site.

 

Lees verder!

geplaatst door Speurder - 11 reactiesdonderdag 5 september 2013

Respect wint van vooroordeel

Als je met vakantie bent in het buitenland, haal je tussen de massa’s toeristen de Nederlanders er doorgaans zo uit, nog voordat ze op hoorafstand van je zijn. Vooral als het gezinnen zijn. Vader, moeder, jongen, meisje. De manier waarop ze met elkaar praten, de zelfverzekerde tred, de kleding, de kapsels, ik weet niet wat het precies is. Wellicht hebben jullie dat ‘zo herkenbaar zijn van landgenoten’ tijdens het reizen in het buitenland zelf ook wel ervaren. En dan vraag ik me af, ben ik op mijn beurt ook zo herkenbaar als Nederlander?

Lees verder!

geplaatst door Brak - 6 reactieszondag 1 september 2013

Een site voor wijze mensen

Deze site poogt een site voor hoger opgeleiden te zijn. Een criterium om meer gelijkgestemden te vinden. Mensen die een soort van zelfde intelligentie niveau hebben of in elk geval een bepaald minimum. De vraag is of je met dit criterium ook werkelijk gelijkgestemden vindt? Wijze mensen. Dat tracht ik ernstig te betwijfelen

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 13 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl