Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 30 oktober 2013

Just the way you are

 Wat is dat toch dat we vaak ontevreden zijn met wie we zijn en hoe we er uit zien. Dit gevoel werd bij mij sterker nadat mijn partner mij verliet. Ik maakte me er nooit zo druk om hij wist na al die jaren wie ik was en hoe ik eruit zag. Het was altijd goed, ik vroeg er wel eens om en dan zei hij : geen bericht is goed bericht.

Maar dan ben je "alleen" en wordt dit onderwerp ineens belangrijker je bent je bewust (zelfs zonder NLP) dat dit voor de komende periode een issue zal zijn. Het moment kwam dat mijn vriendin goed bedoelde tips ging geven: A. schrijf je in op een datingsite dan heb je zo weer een man... Ik hoor me nog zeggen: ach nee dat is niks voor mij, het past niet bij mij. Toch bleven de goedbedoelde woorden van mijn vriendin hangen en ik dacht: zo weer een nieuwe man....hhmmmmm zou dat wel echt zo zijn..

Nou ik ging het toch maar voorzichtig proberen en daar bedoel ik mee eerst maar eens gratis lid worden bij verschillende sites en wat rondkijken. Profiel nog maar gedeeltelijk laten voor wat het is en afwachten. Ik benader zelf niet snel iemand en liet me benaderen, “gelukkig” gebeurde dat niet vaak.

Het gaf mij ondertussen de ruimte te wennen aan deze nieuwe manier van “jezelf op de kaart zetten”.. Ik ging me wat meer verdiepen in het profiel, de kopjes waaronder ik mezelf moest verkopen en dit zorgde nou niet direct voor een euforische stemming en een dat doe ik even reactie. Te beginnen met: Dit ben ik. Is het zo dat we daar echt schrijven wie we zijn of wie we eigenlijk willen zijn of ooit waren. Voor mij telt dat hier staat wie ik ben en ik weet zelf dat ik er af en toe van af wijk..maar ook dat ben ik. Wie wil ik vinden: Ik merk dat ik hier in ieder geval heb geschreven waar mijn gewezen relaties niet aan voldeden. Ze vonden dingen belangrijk waar het mijns inziens niet om gaat dus maakt dat ik heb geschreven dat ik dat wil vinden... Dit verwacht ik van een relatie: Ik schrik er bijna van want hier staat bijna letterlijk geschreven waarom het mis ging in mijn vorige relaties geen wonder dat ik dit verwacht. En nu komt de meest lastige de kop die mij de onrust gaf dit stuk te schrijven: Zo zie ik er uit Nou als je het al lastig vind jezelf te verkopen dan is dit wel een topper. En dan nog is het je eigen interpretatie. Ik schrijf er bijvoorbeeld ik heb een normaal postuur, maar wat is normaal...? ik hou van grijs en groen, wil ik daarmee zeggen dat als iemand meer is van zwart en blauw dat hij mij vooral niet moet benaderen?. En zo staan er nog een paar waar ik wel beelden bij heb maar ziet de ander het ook zo. Laten we het maar even hebben over de meer neutrale dingen als: Dit doe ik in mijn vrije tijd. Hier staat een kleine opsomming wat ik leuk vind om te doen, wat ik graag doe maar niet wil zeggen dat ik daar al mijn vrije tijd mee vul. Natuurlijk lig ik ook op de bank, kijk ik ook t.v., lees ik ook een tijdschrift, ga ik op de koffie bij de buren of een vriendin en ga ik met de kinderen mee naar sport en doe op de terugweg boodschappen. Misschien staat dat niet aantrekkelijk in het profiel maar is wel de realiteit. Ik haal opgelucht adem bij het kopje: Meer over mijn vrije tijd. Hier komt het behoorlijk dichtbij hoe ik het echt beleef en dan uiteraard om die andere zaken van mijn vrije tijd heen. Ook: zo ziet mijn ideale vakantie eruit zou ik gewoon laten staan.

Ik wil eigenlijk nog wel even terugkomen op: zo zie ik eruit. En waarom houdt nou juist dit kopje mij zo bezig, toch omdat we eerst de klik willen hebben met een afbeelding het liefst recent, is het je type, juiste lengte, leeftijd, is hij/zij wel slank genoeg (nog strak in het pak: lees geen bierbuik of cellulites en waarschijnlijk realiseren we ons hier te weinig wat het kost om een bierbuik af te trainen en de putjes vol te eten), draagt hij/zij wel “de juiste” kleding style, modern haar, geen bril (is een lastige rond deze leeftijd) is de eerste indruk verzorgd enz enz .....

is dit allemaal wel zo belangrijk...?? het lijkt wel zo....

Eigenlijk zou het wat mij betreft bij de diverse kopjes best “leeg” mogen blijven....gewoon om ons te laten ontdekken waar het echt om gaat.

En wanneer iemand jou dan “kiest”, en bij het wakker worden naar je kijkt en zegt: zo zie ik je het liefst....because...

I love you just the way you are...

Lees verder!

geplaatst door Wad63 - 6 reactiesdinsdag 29 oktober 2013

Herfststorm

 Liefde is als de wind, onvoorspelbaar. De dag start als alle andere, rust in mijn lijf...maar een paar tellen later weet ik het weer; er is een windje gaan waaien. Er was namelijk die man, we hadden voor het eerst contact gewoon over de hond, zo van goh wat voor een hond heb je en we raakten aan de praat. De wind trok aan en mijn rust veranderde... in onrust.

De onrust hield aan en maakte dat ik drukker werd, drukker dacht, ook drukker schreef. Het werd een zelfs een behoorlijke bries, maar ik hoefde me geen zorgen te maken alles nog onder controle. Ik stond stevig in mijn schoenen en ook deze wind zou me niet omver blazen..

Ik ging naar bed en wist dat ik goed zou slapen, met wind is het namelijk heerlijk toeven onder m’n dekbed...en wellicht zou de wind wat gaan afnemen..

De volgende morgen na het afgaan van de wekker voelde ik even een paar seconden niets, ach de wind was naast mij gaan liggen en ik had echt heerlijk geslapen. Ik sloeg het dekbed van mij af en net toen ik uit mijn bed wilde stappen was er die onverwachte bries en nam me mee. Er was echter wel een verschil, deze wind kwam heftiger en was meer onvoorspelbaar dan die van de dag ervoor, zorgde direct voor nieuwe onrust. Ik moest actie ondernemen om de wind wat te kalmeren en keek op mijn mobiel. Onmiddellijk werd ik rustiger, er was een namelijk een bericht....van hem! Ik snelde naar beneden om het op een groot scherm nog eens te kunnen lezen.

De wind ging liggen op het moment dat ik las wat hij schreef, hij vind me leuk, wil graag afspreken gezellig samen lunchen en in gesprek gaan. Razendsnel vlogen mijn vingers over het toetsenbord om een reactie te geven want ik moet bekennen dat ik hem ook leuk vind en de geruststelling van dat moment veranderde al snel weer in het herkenbare gevoel van nieuwe onrust en storm in mijn hoofd. Daar ga ik weer, de wind in mijn hoofd die aantrekt, ik moet het onder controle krijgen zodat het niet omslaat tot een tornado in mijn maag...deze kunnen namelijk behoorlijke schade aanrichten en wanneer ik het goed aanpak kan ik dat best voorkomen. Het moet goed gaan deze keer, deze man is te leuk, die laat ik niet zomaar wegblazen....

Ik zit nu op een stevige wind die af en toe kan aantrekken tot stormachtig, maar heb alles nog steeds onder controle.

Ben voor de zekerheid nog even alles nagelopen, losse stukken bij elkaar gezet en opgeborgen in een doos. Het zijn namelijk dingen uit het verleden die maar om mij heen bleven dwarrelen als blad in de herfst bepaald door de kracht van de wind. Nu zit het verankerd in die doos, het is wel een verhuisdoos, uitgezocht wat ik wil bewaren en dat mag mee. Hij staat afgesloten in een hoek op de zolder veilig en windstil. En heel, heel soms hoor ik het waaien door het huis, dan weet ik dat die storm in de doos er nog is.

Maar ik ben klaar voor een frisse wind en die start vandaag. Nog even het uitrazen van deze eerste herfststorm in oktober die met windkracht 12 ruimte maakt voor de frisse wind....

Deze avond pak ik mijn computer en schrijf een bericht....aan hem, en ik begin met de volgende woorden: Ik kan de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen...ik leg het je allemaal uit maar heb mijn koers bepaald en ben onderweg.......

Lees verder!

geplaatst door Wad63 - 8 reactiesmaandag 28 oktober 2013

De vacature

Ik pak een kop koffie en ga zitten met de krant van vandaag, mijn dagelijkse job is het vinden van een baan. Ik sla een pagina om en zie met grote zwarte letters staan.

Lees verder!

geplaatst door Wad63 - 13 reactieszondag 27 oktober 2013

Vriendjes

Mijn eerste vriendje heette sportief.

Ik heb mijn Moeder nog nooit zo zien lachen wanneer ik, na wederom een slopende fietstocht, met volstrekt verzuurde benen op de bank neerstortte.

Mijn 2e vriendje was een Amerikaan dus dat werd om andere redenen lastig.

Mijn 3e vriendje was een Roemeense voetballer. Echter aangezien ik mijzelf niet op een Roemeense boerderij kippen zag plukken volgde nummer 4.

Nummer 4 was de held van de school terwijl ik er amper kwam.

Mijn 5e vriendje was een Neerlandicus maar mijn 4e vriendje bleek taaltechnisch ook onderlegd.

Ja stom 5 kwam al terwijl 4 er nog was. Foutje!!!

Ik was in die tijd nog niet zo logistiek onderlegd.

Terwijl nummer 4 en 5 met elkaar bespraken hoe het nou verder moest met Guusje was er geloof ik ook een nummer 6 in aantocht. Nou ja voor de helft dan…

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 4 reactiesvrijdag 25 oktober 2013

Een saaie man

 

Ga nooit op reis. Heb teveel te doen wat me boeit. Na 1 dag weg word ik al onrustig en wil ik weer terug. Verlang ik weer naar scheppen en spelen. Misschien is dat wel mijn reizen, op mijn manier. Niet geografisch, maar door landschappen van geraaktheden, muzikale ingevingen enz. Ga ook nooit naar de film, en lees ook geen boeken. Ben teveel geboeid door mijn eigen levensverhaal, om aan een papieren verhaal van een ander toe te komen. Ga wel veel naar galerieën en open atelierdagen. Dat vind ik leuk. Om in een vluchtig passeren van wat er hangt ineens gegrepen te worden. In de terloopsheid ineens gepakt, verrast, opgenomen en verloren raken. Van God los. Het vrije veld. Dat overvalt. Me overkomt. Zoals nu de herfst. Die sfeer, van mensen, door de eeuwen. In de mistige, vochtige ochtendlucht, die stil over het land ligt en haar geheimen fluistert.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 4 reactiesdonderdag 24 oktober 2013

Eikels

We zitten met vier mannen in mijn oude, krap bemeten, auto op weg naar huis. In de kofferbak bevinden zich een aantal volle zakken met eikels, vers geraapt deze dag. Geraapt in de buurt van Nijverdal en Hardenberg. Plaatsen waar ik nog nooit ben geweest. Ik ontdek de laatste maanden gebieden in Nederland, die mij voorheen slechts vaag bekend in de oren klonken. Het is een mooie dag. We zijn vanmorgen vertrokken met twee auto 's. Zes mannen en een vrouw beginnen in de ochtendnevel met rapen en naarmate de dag vordert gaat de zon steeds meer uitbundig schijnen.

Lees verder!

geplaatst door Nobele - 6 reactiesdonderdag 24 oktober 2013

Het is niets

iets in mij wil met jou delen
heel vertrouwd

Lees verder!

geplaatst door Mafisti - 5 reactieszondag 20 oktober 2013

En ik ga

geplaatst door Zomer28 - 4 reactieszondag 20 oktober 2013

Echte liefde

Regelmatig ga ik naar mijn demente vriend in de Betuwe. Heel regelmatig pas ik ook op hem, om zo zijn vrouw de ruimte te geven om haar eigen ding te doen. Dat is nodig want met een demente partner thuis, lever je een fors deel van jezelf in, je staat geheel ten dienste van de ander. Je sociale leven wordt beperkt door het hulpbehoevend zijn van die ander.

Lees verder!

geplaatst door Speurder - 13 reactiesdinsdag 15 oktober 2013

Zelfmedelijden

Gedurende 90 minuten visualiseerde ik mijzelf op een schommelend luchtbedje in zee. Beetje Middellandse Zee-achtig met dito geluiden, dito palmbomen en dito ambre soleil. Tot zover lukte het aardig maar toch kreeg ik het koud want de soleil, die ik toch wel een hoofdrol toebedeelde, wist niet door het groene operatielap door te dringen.

Met elastieken en ijzer lag ik vastgebonden op de stoel want dat werkt wat prettiger voor de mensen. Voor de mensen ja…en voor mij?
‘Guusje….je ligt op je fluoriscerende luchtbed een beetje bij te komen van de vakantie.
O ja ik was op vakantie.’

Wankelend verliet ik na 90 minuten de tandartspraktijk en frommelde me in m'n troost op wielen.
Al rijdend bedacht ik me dat de behandeling Onmenselijk was en toch echt in de categorie Middeleeuwse praktijken thuis hoorde. Ú weet wel de anatomische les uit 1208.
Zwaar aangeslagen, misnoegd en gekneusd ervoer ik hoe de overige automobilisten zich onwetend voortspoeden ondanks mijn leedwezen.
Ze zagen de bloedsporen niet die uit mijn rijdende troost lekten, ze zagen geen halve overlevende achter het stuur liggen.
De wenende vrouwenmenigte die met gepijnigde gezichten en klaaglied aanvangen langs de berm, bleken voor vandaag ook al uit verkocht.

Was er dan helemaal niemand met Guusje begaan?

Ik besloot nog even wat vloeibaar voer te scoren bij een grootgrutter. Je weet wel van dat voer voor hele zielige mensen.
Ook hier viel op dat het winkelende arsenaal niets uit deed op een hevig bloedende overlevende die verdacht wankelde boven het koelvriesvak.

Eenmaal bij de kassa wist iets of iemand Guusje toch even uit haar script te trekken. Achter mij stond een merkwaardig creatuur waarvan ik de herkomst niet thuis kon brengen: man/vrouw/in transitie/transgender of toch weer zo’n enge tandarts?
Van schrik liet ik alles uit mijn ellendige handen vallen.
M’n bonuskaart lag te kleven in mijn bloedresten. Gelukkig bleek het creatuur achter mij een bonuskaart te hebben. Ze vroeg zelfs of het een beetje ging? ‘NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE………, wilde ik verlossend uitkermen, NEEEEEEEEEEEEEEEE….’ maar ik besloot ja te knikken.
Want zo’n ondefinieerbaar creatuur zou zo maar ook eens vanuit een verkeerd tijdvak kunnen opereren.
Ik rende naar mijn troost op wielen om in vliegende vaart pijnstillers te halen.
De lunchpauze van de heipalen bleek immers ook al ten einde.

Maar wat ik ook deed mijn autosleutel paste niet meer in het slot van mijn auto.
What the f….!
De halve overlevende sleepte zich naar de manager van de grootgrutter.
‘Ik moet naar de apotheek, ik ben gemarteld…’
De manager besloot direct te bellen met de ANWB.
'Bent u lid vroeg de manager aan de halve overlevende.'
‘Ja ik krijg iedere maand een tijdschrift.’
‘Nee ze is geen lid’, antwoordde hij vervolgens in de hoorn.
Over een uurtje zou de ANWB langskomen om mijn slot te vervangen
a raison de E 200.
‘Over een uurtje kunt u de begrafenisondernemer bellen’, zuchtte ik.

Hij bood me een kopje koffie aan - nog zonder cake overigens -, maar het leek me beter buiten even af te koelen.
Buiten bleek het ondefinieerbare creatuur ook drukdoende met haar cooling down interventie..
Ze bood me een sigaret aan met andere woorden we kwamen
in de vertrouwelijke zone.
Al zwaaiend met mijn handen vertelde ik over mijn helletocht en de marteling.
Ingespannen keek ze naar mijn autosleutels die in mijn beeldende verhaal onbedoeld een rol kregen.

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 7 reactieszondag 13 oktober 2013

Een vreemde zondag


‘Ik heb zin om je te zien’, sms-te ik naar Raoul. ‘Zal ik vanavond even langs komen? En als jij daar geen zin in hebt wel eerlijk zeggen hoor.’
Maar stiekem hoopte ik geen negatief antwoord. Raoul en ik waren nu al een tijdje vrienden. Gewoon vrienden. Zonder iets er tussen. Er was wel aantrekkingskracht maar geen hoteldebotel verliefdheid. Rustig en prettig. Soms knuffelden we. Heel vertrouwd voelde dat. Gewoon gezellig naast elkaar op de bank maar vrijen. dat deden we niet. Dat wilde ik niet. Het voelde niet goed. Ik wilde graag blijven waar ik was en hij ook. Ergens op de grens van vriendschap en wellicht ooit…. Geen beloftes. Geen verwachtingen. Vrijheid in denken en voelen. Maar de laatste keer dat ik Raoul zag zei hij, toen hij mij even stevig vasthield en mijn haar kuste, ‘Ik heb je lief.’

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 9 reactieszaterdag 12 oktober 2013

Een zoektocht naar de liefde bestaat niet

Mensen die op zoek zijn naar de liefde, mensen die gevonden willen worden. Mensen die steeds maar verliefd worden, kortstondig het proberen maar waarbij het nooit lijkt te lukken. Mensen die niet snappen waarom ze nooit verliefd worden. Mensen die haast hebben, mensen die teleurgesteld raken en dan weer een tijdje afhaken en weer terug komen op de datingsite. Alles gedreven door het verlangen naar liefde, seks, geborgenheid…. Want wellicht, misschien, ooit zal hun geluksnummer er tussen zitten. De Duits Amerikaanse filosoof Erich Fromm schreef het al; ‘Er is geen activiteit, geen onderneming, die gestart wordt met zo verschrikkelijk veel hoop en verwachtingen en die toch zo vaak mislukt als de liefde.’

Lees verder!

geplaatst door Zomer28 - 12 reactieswoensdag 9 oktober 2013

Wolken van verlangen

 

 

 

 

 

Loom lig ik in de herfstzon

 

 

Genietend van de warmte

 

Lees verder!

geplaatst door Speurder - 5 reactiesdinsdag 8 oktober 2013

De tweede date

Met grote neonletters knipperde het in mijn hoofd: Hold your horses!
Want wat bleek ze, bij onze eerste date, ook in real life leuk te zijn.
Heel leuk. Leuker dan ik gehoopt had, leuker dan ik op voorbereid was.

Lees verder!

geplaatst door Mafisti - 16 reactiesdinsdag 8 oktober 2013

E-Date-ucation

Vorige week moest ik voor mijn studie mijn theoretische kennis toepassen op een ouderwetse (desondanks wel digitale) multiple choice toets die moest vaststellen of ik de lesstof had begrepen. Sommige vragen waren lastig, maar de meeste vragen waren eigenlijk heel voorspelbaar. Zoals meestal bij multiple choice vragen het geval is waren meestal twee mogelijkheden overduidelijk fout. Slechts twee antwoorden konden mogelijk juist zijn, waarmee de kans feitelijk 50% werd dat de vraag juist zou worden beantwoord. En ik vroeg me af, waarom zit zo’n test niet op M4M? Een test, waarmee je kunt vaststellen of je over de juiste basiskennis beschikt om te daten. Je zou denken dat iedereen die instincten namelijk standaard heeft, maar zoals ik laatst weer heb mogen ontdekken, is dat lang niet bij iedereen het geval. Omdat M4M tot dusver niet een dergelijke test heeft ontwikkeld, heb ik besloten maar een korte test op te stellen. Zonder antwoorden, die zouden duidelijk moeten zijn. De casussen zijn gebaseerd op m’n laatste date.

Lees verder!

geplaatst door LionZion - 8 reactiesdinsdag 8 oktober 2013

Gedragen worden

En ineens is er weer zo 'n associatie. Ik heb daar nogal eens last van en af en toe is het geweldig. Het lijkt soms wel op het gegeven dat iemand heel veel weet, maar dat een groot deel van die kennis nutteloos is. Zoals bijvoorbeeld de opstelling van Feyenoord in de EC-finale van 1970. Of welke en hoeveel hardboptrompettisten ik kan opdreunen. Van associeren word ik zo hyper.

Lees verder!

geplaatst door Nobele - 12 reactiesmaandag 7 oktober 2013

Daten. Een ontmoeting moet je tegenkomen

Ik leef zoals ik musiceer en componeer, waarin wat ontstaat al spelend uit mijn handen vloeit. Waarin niet ‘ik’ maar ‘het’ speelt, de ongeborgenheid van het scheppende moment.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 6 reactieszaterdag 5 oktober 2013

Er was eens

Er was eens een prins op een wit paard, die de prinses vond die hij al zolang zocht. Ze werden heel erg verliefd en leefden nog lang en gelukkig. Als ik het goed begrijp en lees is dát wat de meeste singles willen. Verliefd zijn alsof je weer 18 bent. Maar ik ga je even wakker schudden: je bent geen 18 meer. En was je nu werkelijk zo blij, gelukkig en zelfverzekerd toen je 18 was? Ik in ieder geval niet, met mijn acné en beugel.

Lees verder!

geplaatst door Bonbini - 13 reactiesvrijdag 4 oktober 2013

De rubriek lekker en gezond

Althans dat hoop ik maar. Gezond is het zeker.
Ik vond dit recept bij de rubriek Vrouw van de telegraaf, waarom het daar nou moet staan snap ik niet helemaal, er zijn zoveel mannen die ook lekker kunnen koken. Mij spreekt het in ieder geval wel aan ik ga het dan ook maken.

Lees verder!

geplaatst door Speurder - 2 reactiesvrijdag 4 oktober 2013

Bergschoenen

Ik heb de verhuizing voor de boeg en ben aan het behangen, witten, vloeren (laten) leggen, inpakken, demonteren en zenuwachtig zijn. Al drie weken lang heb ik dikke bergschoenen aan, ook als ik naar een afspraak of een clubje ga. Om zeven mijlen in één stap af te kunnen leggen. Het geeft me moed, want van de ene plek naar de andere plek verkassen is een klus vol tegenvallers. Alles duurt langer dan gepland, kost meer materiaal dan berekend en meer energie dan gedacht.

Lees verder!

geplaatst door Isla - 3 reactiesdonderdag 3 oktober 2013

Handen

Heel af en toe heb ik een date, een ontmoeting. In de tijd dat ik hier vertoef en dat is al tamelijk lang naar mijn idee, zo 'n zes keer. Ik geef het bij voorbaat toe; ik ben niet zo 'n durfal. Ik ben ook geen schijterd, maar zou mezelf eerder voorzichtig willen noemen.

Lees verder!

geplaatst door Nobele - 13 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl