Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 30 november 2013

True love

Ik ben een ongelofelijke romanticus, op het kleffe af.

Lees verder!

geplaatst door Pringle - 12 reactieszaterdag 30 november 2013

Nieuwe matches

Nog nagenietend van mijn housewarmingparty, was ik de hele zondag bezig met opruimen en afwassen. Ik had familie uitgenodigd en mensen waar ik regelmatig mee omga, maar ook mensen die ik heel af en toe zie; buurvrouwen uit mijn buurtje toen ik nog getrouwd was; oud collega’s; mensen uit de studententijd en zelfs mijn eerste kleutervriendinnetje, die mij twee jaar geleden weer had opgespoord. Het warme bad was voelbaar.

Lees verder!

geplaatst door Isla - 1 reactievrijdag 29 november 2013

Pont Neuf

Waarom is deze meneer niet leuk?
Z’n profielfoto ziet er wel leuk uit maar bekijk de rest van de foto’s eens… en bovendien: gewicht en lengte zijn nogal uit verhouding.

Lees verder!

geplaatst door Rosalita - 8 reactiesdinsdag 26 november 2013

Vreugdetranen

Er is op deze site iemand die denkt dat hij valt in de categorie 'onbemiddelbaar'. Dat puzzelt me als iemand dat zegt. Wat naar als je pogingen op deze site je dat doen denken. We zoeken, hopen en vinden niet zoals gewenst.

Lees verder!

geplaatst door Mea - 7 reactieszaterdag 23 november 2013

Op m'n bek gaan

Ja, dat enthousiasme. Heb ik nogal eens leergeld mee betaald. Zo kan je ook tegen de muur van jezelf op lopen. Om te beginnen muzikaal. Als ik op m’n gitaar speel, komen er onbedoeld en verrassend mooie dingen uit mijn handen vloeien. Dat is fijn. Dat is fantastisch. Al dat moois, dat komt dan zomaar. Maar op een bepaald moment werd ik er gek van. Zit je lekker te spelen. Boem, daar was weer wat. Te mooi. Kon ik niet laten liggen. Opnemen dus. Halve songs. Gitaarstukken. Themaatjes. Opzetjes. Frases. Moet je allemaal uitwerken. Maar daar had ik geen tijd voor. Want er kwamen elke dag nieuwe. De stapel werd maar groter. En groter. En groter. Gek werd ik er van.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 8 reactiesvrijdag 22 november 2013

With love, van d'andere kant

Van nachtmerrie naar dagdroom is een kleine stap. Je wordt wakker, staat op en kijkt naar buiten. Daar sta je dan, niet-ideale man op zoek naar ideale vrouw. Geen wonder dat er iets misgaat in de beleving over en weer. Ik wilde hier verder schrijven over de ideale vrouw, maar er zijn belangrijker zaken, dus zij moet een weekje wachten. Eerst een bekentenis. Over het pimpen van je profiel, ik maak me er ook schuldig aan.

Lees verder!

geplaatst door Pringle - 14 reactiesdonderdag 21 november 2013

mis geschoten

 

Chat:

 

Zij: Wil je niet weten hoe ik eruit zie? Hihi

Hij: Maar ik weet toch hoe je eruit ziet? Ik heb je profielfoto’s gezien.

Zij: En?

Hij: Leuke foto’s.

Lees verder!

geplaatst door Mafisti - 14 reactieswoensdag 20 november 2013

Vrouwen van vijftig-plus

Je hebt vrouwen van vijftig-plus die klaar zijn met hun leven. Kijk maar om je heen, je komt ze overal tegen. Vrouwen die er volledig vrede mee hebben dat ze in een veertigjarige relatie zitten, een goed pensioen hebben samen met hun partner en elke dag om 6 uur eten.

Lees verder!

geplaatst door ZonZee - 8 reactiesmaandag 18 november 2013

Concert des Levens

geplaatst door Wad63 - 3 reactiesvrijdag 15 november 2013

Love to date

Als infantiele, bleue, beginnende dater betreed je een mijnenveld vol valkuilen. Zie dat maar eens ongeschonden te doorstaan. De eerste valkuil is goedgelovigheid.

Lees verder!

geplaatst door Pringle - 18 reactieswoensdag 13 november 2013

Datevrees

Datevrees

Is daten iets wat je moet bijhouden? Kun je het verleren? Is het niet meer spel? Boompje verwisselen? Wil ik wel boompje zijn, of verwisselen? Is het nou meer voor de verstrooiing of een serieuze zoektocht. Hoe denkt de gemiddelde dater daarover? Jij bijvoorbeeld. Ik zit vol met vragen en bijbehorende verwachtingen en veronderstellingen. Dat werkt eerder teleurstelling in de hand, dan plezier.

Lees verder!

geplaatst door Isla - 4 reactiesdinsdag 12 november 2013

De zangeres I

Ja, enthousiasme kan soms deuken oplopen. Nou ja, deuken. Kan ook nog erger. Wat ik meemaakte, een paar jaar geleden, met een zangeres. Ze was fantastisch, elke toon was raak. Ze inspireerde me op een onvoorstelbare manier. Zette je ons in één ruimte, ontstond er muziek. Ik had een kleine studio, waar we alles opnamen. Regelmatig dat ze binnenkwam, terwijl ik gedachteloos wat zat te spelen, en ze spontaan begon te zingen. Niet een beetje neuriën, maar pats, in volle glorie, met schijnwoorden, alles erop en eraan. En, onmiddellijk in een geweldige opbouw. Zomaar, ins blaue. Goh, wat raakte het me. Zo mooi, zo puur. Ja, en daar zat ik dan, met m’n gitaartje. Gewoon doorspelen, dacht ik. Maar ik stikte van de zenuwen. Want ik wilde het absoluut niet verstoren. Ging ze me nog aankijken ook. Waar wilde ze heen? Paniek. Maar mijn handen vonden hun weg. Het ging vanzelf. Het klopte. Er werd iets geboren. Een intens gesprek in muzikale onder-water-taal. Schoonheid uit het diepste van ons wezen.

Maar dan. We hadden één ding nooit moeten doen: terugluisteren en uitwerken. Ik had gewoon al die opnames moeten verzamelen, onmiddellijk op CD zetten en uitgeven. Kon ik de wereld laten meeluisteren. Maar helaas. Zo is het niet gelopen. Want met dat terugluisteren en uitwerken begon de ellende. Dan veranderde haar blik. Werd het een andere vrouw. Dit niet goed, dat te saai, dit te lang, dat te kort. Zij die mij in het zingen zo diep raakte, zo ontroerd, door schoonheid meegenomen, stond nu te knippen, te snijden in het goddelijk volmaakte. Want dat was het. Zo beleefde ik het. Iets is op een bepaald moment goed. Niks meer aan doen. Op zo’n moment geef je het uit handen. Dan is het niet meer van jou. Schiet je naar en ander niveau contact. Het is GOED. Dat weet je oneindig zeker. Maar nee hoor, hup, het mes erin. Door dezelfde persoon. Dat-kan-je-niet-geloven. Ik keek naar haar. Nee, het wàs ook niet dezelfde persoon. Want als ze zong dan was ze er niet. Dan leek ze van zichzelf ontheven. Dan loste ze op in een droomwereld. De muziek zong zelf. 'Ik' werd ze pas in dat snijden, knippen in het schone. Want als ze stopte met zingen kwam ze op aarde, kwam ze tussen de mensen, haar vijanden. Die konden je kop er afhakken. Daarom onmiddellijk snijden in het goddelijk volmaakte. Voordat een ander het kon doen. Complimenten accepteren? Nèè, natuurlijk. Want dat betekende toelaten dat het iets voorstelde. Kon je weer diep vallen. Op het podium dan, live, voor publiek? Tsjonge, wat was dat voor mij een frustratie. Bij mij thuis tot grote hoogte in improvisatie, in prachtige muzikale verhalen, op het podium teruggebracht tot niets, gepiep, wat iele, ingestudeerde klanken. Wat een verschil in beleving tussen ons, dat podium. Voor mij een omarming. Voor haar een zaal vol killers. Die je konden maken of breken. Nou ja, breken dus. Was ze weer thuis in de vertrouwde kelder.

O, wat heeft het lang geduurd voordat er in mij echt iets knapte. Hoe ze telkens als ze zong mij ook in die droomwereld bracht. Me meenam in dat samen, vòòr dat ‘ik’. Maar dan weer haar landing tussen mensen. Ik kon het telkens niet geloven. Die landing was bij mij zo anders. Want iets in mij heeft tussen mensen toch een thuis gemaakt. En weet, heb alles gegeven, om met haar ook die wereld binnen te gaan.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactiesmaandag 11 november 2013

Huiskamerconcert

Vandaag was het dan zover. De dag van het huiskamerconcert. Door mij georganiseerd in mijn eigen huiskamer. Een optreden van een goede vriendin van mijn zus. Zij mailde mij anderhalve maand geleden met de vraag of ik dat leuk zou vinden. Ik heb meteen de koe bij de horens gevat en ruim honderd uitnodigingen de deur uitgedaan. Voor mij een megaklus, omdat ik zelden zoiets via de mail stuur. Gedoe om de juiste mailadressen bij elkaar te krijgen, oude , foute adressen moeten verwijderen enz. De computer en ik, we zullen nooit vriendinnen worden. Na drie weken zegden zes mensen toe om te komen . Zes!

Lees verder!

geplaatst door Nobele - 16 reactieszaterdag 9 november 2013

De derde date

 

(vervolg)

 

Nadat ik veilig was geland, thuis was aangekomen en goed en wel glazig op de bank hing met een glas calvados, werd ik gebeld door mijn beste vriendin, met wie ik normaal alles deel.
“Vertel, vertel!!”, riep ze enthousiast. Normaal zou ik nu in geuren en kleuren mijn gedetailleerde relaas doen, maar nu was ik gereserveerder en probeerde vooral niet teveel superlatieven te gebruiken.

“Wow Maf, je hebt het écht te pakken hè”, was haar conclusie na drie minuten naar mijn wollige geleuter te hebben geluisterd.

Wonderlijk toch hoe vrouwen altijd alles door hebben…

Lees verder!

geplaatst door Mafisti - 10 reactiesvrijdag 8 november 2013

faux pas de deux

heel even

was je

transparant

licht en vrij

 

heel even 

 

tot angst

gevoed door

oude pijn

je droom

verbrak

Lees verder!

geplaatst door Mafisti - 8 reactiesmaandag 4 november 2013

Even niet daten

Even niet daten... Eigenlijk even geen zin om te contacten met wie ook. Totdat ik een bericht krijg van de man, die ik niet ken maar waar ik veel mee deel. We mogen elkaar gewoon en we zitten zeg maar op dezelfde golflengte. Hij stuurt: vind je het ok dat ik je even bel, ik heb zin om met je te kletsen.

Een paar minuten later gaat de telefoon en ik neem op. M is een man die net als een paar vriendinnen van mij had besloten om even niet te daten. Het was meteen duidelijk dat dit onderwerp het gesprek zou gaan leiden.

M. begon te praten over zijn ervaringen: W. het is mijn ervaring dat er een aantal categorieën vrouwen zijn die zich inschrijven op de sites, het zijn veelal vrouwen die het nodige al hebben meegemaakt, ze zijn vaak bedrogen door hun ex, of andere narigheid en hebben inmiddels hun eigen leven weer wat op de rit, een eigen salaris en met de alimentatie van hun ex erbij best een aardig inkomen. Ze zijn vaak mede door het schuldgevoel van hun ex op een mooi stekkie terechtgekomen of wonen zelfs nog in de echtelijke woning.

De mannen en daar heb ik voorbeelden genoeg van wonen na hun slippertje of andere rede tot vertrek vaak in een vakantiepark (vanwege de kinderen) in de “buurt”. Geen van deze categorie vrouwen gaat deze luxe opgeven voor zeg maar...een man in de “caravan”, of een man die gewoon een vrouw nodig heeft omdat hij niet voor zichzelf kan zorgen, of niet alleen kan zijn, of ontkent dat hij z’n problemen nog niet heeft verwerkt en dus als troost van de één naar de ander hopt.

Dan heb ik meegemaakt dat er een categorie dames is die dagelijks wat “afklikken” op de profielen maar bij benadering nooit interesse hebben, soms wel en dan een mail adres doorgeven maar een verstuurde mail nooit beantwoorden, ook deze vrouwen zijn mijns inziens niet serieus in de zoektocht naar het vinden van een nieuwe partner. Nee W.... het is een illusie om te denken dat deze vrouwen huis en haard zullen verlaten om met jou een nieuwe toekomst op te bouwen. Ze zijn zeg maar onderuit gehaald en dat laten ze zich niet snel nog een keer gebeuren, ze zijn op hun hoede.

Ook merkte ik dat ik steeds op de “verkeerde” vrouwen viel ik had had natuurlijk goud en ga ook niet voor minder, maar die vrouwen zagen mij niet zitten en ik werd benaderd door van die moekes die op hun 30e er al uit zien als 50, op hun 50e als 70....dat gaat hem ook niet worden....nee ik moest gewoon even niet daten. Ik luisterde aandachtig naar zijn verhaal en beaamde dit af en toe omdat ik wel dingen in zijn relaas herkende.

Op een gegeven moment zei ik: maar M. dit voelt andersom ook zo, ik heb ook het gevoel dat er maar weinig mannen op staan die echt iets over hebben voor een nieuwe relatie. En ook ik ervaar dat de mannen vaak ergens wonen in de buurt van de kinderen of hun werk en die plek dus ook niet zomaar verlaten. Inmiddels is mijn ervaring ook dat ...(en dan heb ik het over een grote groep mannen) er een categorie is die zich (waarschijnlijk door de scheiding of andere problemen) volledig stort in de troost uren van hun fantastische baan voor tenminste 60 a 70 uur per week. Nee, dat gaan ze heus niet opgeven voor een nieuwe relatie... en dan heb ik het niet eens over de sporten en hobby’s waar je nog om heen gepland moet worden. Ook is er nog het terechte punt: de kinderen, om het weekend hebben ze de kinderen of misschien zelfs co-ouderschap. Ik moet er ook wel een beetje om lachen want M. ik zie zelfs mannen die rond hun vijftigste nog gaan nadenken of ze een kinderwens hebben, of het nog niet weten, zelf bij hun profiel hebben aangeven dat ze geen kinderen hebben, ze ook niet wensen maar je wel benaderen. Dit terwijl ze na het lezen van jou profiel ook kunnen weten dat jij ze zeg maar wel “hebt”..?? Dus M. ook ik vraag me met regelmaat af waarom bepaalde “categorieën” op de site staan en nog meer hoe serieus ze zijn.

Ik denk dat het met ons “succesvolle” mensen een hele klus gaat worden om te gaan voor een “nieuwe” relatie. We zijn in het bezit van overvolle agenda’s die zonder “inleveren” of aanpassen nooit zullen gaan matchen..of ritsen....

We kletsten er nog wat over door en hingen uiteindelijk op. Ik bleef er wat over nadenken die middag...en

Tot overmaat van ramp kwam aan het einde van de middag ook nog Dr P voorbij, zonder dat ik erom gevraagd had. Hij sprak een gast aan op zijn houding, deze gast was een man en die behandelde zijn partner alsof ze een nobody was, niet belangrijk genoeg om iets voor over te hebben, alleen wanneer hij er baat bij had, wanneer hij tijd had, hij iets wilde, hij sex wilde en pas dan kwam hij in actie en wilde strepen in zijn agenda.. Dit is wat onze beroemde dokter vervolgens adviseerde: Sir, the best thing you can do if that’s the only thing or time you want to invest for a relationship, I recommend to visit a hooker....

Wow wellicht grof, maar wel iets om over na te denken... (met dank aan Dr. P)

Even niet daten geeft wellicht rust want er steeds achter komen dat wij zoeken naar ideale partners waarvan je eigenlijk weet dat ze toch niet bestaan is frustrerend... En terwijl ik dit verhaal even parkeer om op een later tijdstip nog eens te lezen valt mijn oog op een nieuw berichtje dat binnenkomt van een vriendin die ook even niet date... Lieve W. ik ben verliefd, was even niet aan het daten en er niet mee bezig en toen was hij er ineens, het overkwam mij eh “ons” we vielen als een Blo(g)k...

(M. hierboven staat voor man of meneer)

Lees verder!

geplaatst door Wad63 - 7 reactiesmaandag 4 november 2013

VERLEDEN

Ik was verrast. Ik had haar jaren niet gezien, het was zo ongeveer 15 jaar geleden denk ik. We hadden haar gevraagd onze zoon te dopen. We hadden niets met het instituut kerk maar hadden besloten dat het wel belangrijk was onze kinderen groot te brengen met de verhalen over een timmermanszoon uit Nazareth die vanwege zijn idealen aan het kruis was genageld. Met ons vieren, een bevriende priester dacht met ons mee, maakten we een prachtige viering.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 8 reactieszondag 3 november 2013

Waar je mee omgaat raak je mee besmet

Agelopen zaterdag met andere woorden gisteren, slenterde ik wat door de stad.

Beetje dromend en dwalend tot mijn blik werd gevangen door een man op een terras.

Ik wilde juist ietwat verlegen mijn ogen neerslaan toen hij mij toeriep: ‘Vandaag kijk ik naar de mooiste vrouw van Nederland.’

Verlegen, blozend en een tel later schaterlachend liep ik door.

Immers in mijn gedachten verliep het vervolg script anders.

Lees verder!

geplaatst door Guusje - 8 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl