Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 4 februari 2014

Aan dachtů

Mijn handen glijden met warme olie over je lichaam. Wisselend van zacht strelend soms stevig…. over je huid. Zoeken elk plekje van je dat om aandacht vraagt, ook de stukjes waar je zelf niet meer eens aan hebt gedacht. Mijn handen kunnen goed vertalen wat mijn ogen zien…een mooi mens. Mijn oren zijn er voor jou om jouw klanken van verdriet en pijn op te vangen, je gehoor te geven aan je nood. Troostende, bevestigende woorden voor jou gecombineerd met de strelingen en je weer een geliefd en compleet gevoel te geven.


Jaaaa….wil ik ook! Maar dan voor mijzelf! Armen die onbaatzuchtig zich openen …. voor mij. Waarin ik kan schuilen en even niet de sterke vrouw hoef te zijn maar waarin ik veilig ben en kwetsbaar kan zijn.
De omgeving al gescand en nee geen resultaat wat aan mijn wensen voldeed. Internet dan maar…. Eerst over de gêne van je eigen weerstand en daarna uitvogelen hoe dit fenomeen werkt. En hop…voordat je het weet ben je een paar jaar verder en ineens datings deskundig, alleen zonder definitief resultaat.
Hij stuurt mij: een gedicht, prachtig. Ik ben onder de indruk een knappe man ook. Ondoorgrondelijke ogen, hij zocht een bepaald type en dat was niet ik. Toch is hij bijna een jaar een hele goede vriend gebleken. Niet gek toch?
Maar dan: als kennismaking, koffie in de stad. Een foto zegt niet alles, dus ik ga al gauw ‘kijken’. Ik hoorde wel vaker die verhalen van autosleutels op de tafel. Maar nu zag ik ze, duidelijk een Audi en een meneer met teveel sieraden. Mooie weliswaar, maar teveel. Persoonlijk vind ik bij een man maar één sieraad mooi. Enfin hij praat veel…over zijn werk en geeft mij adviezen over mijn werk. Na een paar drankjes rekent hij af en loopt met me mee voorzichtig aftastend of zoenen erin zit. Wonderlijk dit soort mannen. Die grote plank voor zijn kop belemmerde zijn visie.
Ik rij een uur ergens weet ik veel waarheen om bij een koffietentje aan het water kennis te maken. We drinken en praten wat, het leek wel een sollicitatie gesprek. Enfin…deze was een betere verstaander en sportief in de zin dat hij tegen verlies kon. Hij zei: Ik vind jou wel een leuk wijf, maar ik zag in jouw ogen dat ik het niet ben voor jou. Geen punt, gaan we gewoon verder.
Ik reis weer maar dan verder…anderhalf uur. Een combi met een museum bezoek om samen te zien. Ik zag hem al lopen…en kwam dichterbij. Echt, teveel goedkope aftershave. Ik maak grapjes en hij is complimenteus en aardig gezelschap. Nou weten mijn vriendinnen als ik een date als ‘aardig of wel leuk” kwalificeer…is .niet goed! Deze was tamelijk aanrakerig en ik probeer voorzichtig te ontwijken. Alsof je voorzichtig een knoop probeert los te maken zonder te beschadigen. Nou ja uiteindelijk op het eind van de dag geeft hij mij zijn visie over de contact frequentie…waarop ik het hart niet had om bot te zijn en zeg hem als smoes ”ik ben niet trouw”.(natuurlijk ben ik dat wel) Maar dit was de voor hem doorslaggevend en kon hij rustig weggaan.
Ik ga niet heilig doen. Sommigen zoenen waanzinnig lekker en verleiden je, naar je hoopt tot grote hoogtes. En de vertaling hiervan is bij mannen anders dan bij vrouwen. Maar de ‘platte’ vertaling heeft met sex te maken en misschien spreek ik nu voor teveel vrouwen maar in elk geval voor mij…de intimiteit van het hart. Dus na een paar weken … verdwijnt al snel de roze wolk en komen er allerlei ‘lijken uit de kast’. Soms zijn het exen die nog niet helemaal exit zijn. Maar soms ook de pijn uit je jeugd. Dus na hooglopende ruzies ben ik plotseling ingeruild voor een ander internet meisje.
Ongelofelijk..wat een finesse. En het lompste vind ik van hem, dat hij gewoon niet in de gaten had hoe deze handeling getuigd van weinig schoonheid en respect. En ik zo dom was dit niet eerder door te hebben.
Hoe perfect je jeugd ook, ieder heeft zijn ding op te ruimen. Ook ik. En ook niet erg, die littekens maken je een volwaardig en smaakvol persoon. De littekens die moeten wel geheeld zijn en ook liefgehad worden.
‘Uit’ maken blijft moeilijk. Vroeger als kind zijnde….ging je het nog vertellen dat het uit was. Nu…. is het nog maar de vraag, wanneer is het “aan”.
En ik bedenk me wat ik nog het meest boeiende vind van dit hele fenomeen is de communicatie. Hoe hebben wij contact ? En is er überhaupt een wisselwerking of lijkt het maar zo? De afspraak was dat we zouden pokeren met de kaarten open…..ik heb zeker weer iets gemist.


geplaatst door Shirley - 5775 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl