Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 16 februari 2014

Een joekel van een rugzak

14 Jaar is ze, lang krullend haar, lief, attent, creatief. 14 Jaar is ze, gaat niet naar school, is depressief snijdt zichzelf omdat de pijn van het snijden haar verdriet voor een paar seconden wegneemt. Ze denkt over zelfmoord. “Nee papa, het is nog niet zo ver dat ik echt wil doen.”


Vanmiddag reden we naar het strand. Het kostte me uren haar het bed uit te praten. In de auto zat ze emotieloos te luisteren naar de muziek van haar idool: “People throw rocks at things that shine”. De tranen stonden in mijn ogen toen ik schrok omdat ik half op de vluchtstrook reed. Pareltjes horen niet zo beschadigd te zijn. Gelukkig deed de storm haar goed. De rest van de dag was ze redelijk aanspreekbaar en er was iets van een sprankeling in haar ogen toen ze zong.

Ze is veel gepest op de basisschool; van groep 4 tot aan de dag dat ze naar de middelbare school mocht. Ze was eigenwijs, weigerde zich aan te passen en wilde graag het laatste woord hebben. Uiteindelijk werd ze uitgescholden voor bacil. Ze zou vies zijn. Andere kinderen wilden niet dat hun tafel tegen die van haar aan kwam. Ze zouden wel eens besmet kunnen worden. Ik zal niet uitweiden over onze pogingen om het pesten te laten stoppen en over de hulp die er voor haar is geweest.
Op de middelbare school hield het pesten snel op. Ze leek de draad goed op te pakken. Het structureren van haar huiswerk is geen aangeboren talent en met talen heeft ze het moeilijk maar de cijfers waren over het geheel genomen goed. Het sluiten van echte vriendschappen is voor haar geen vanzelfsprekendheid. Ik weet niet of dat aangeboren is of een gevolg van wat ze heeft meegemaakt.
Eind vorig jaar werd ze op de toneelschool getriggerd tijdens een opdracht. Haar pestervaringen kwamen als een boemerang om de hoek kijken. Ze heeft een hele dag gehuild en sindsdien lijkt het iedere dag een beetje slechter te gaan. De psychiater heeft inmiddels een dysthieme stoornis gediagnosticeerd. De kans dat iemand met zo’n aandoening ook later emotioneel kwetsbaar blijft is reëel. Het is een joekel van een rugzak en dat voor een kind van 14 jaar oud.

Ik las op de site zojuist weer wat profielen met verzoeken om een verwerkt verleden. Ik hoop dat mijn meisje ooit de littekens op haar armen kan laten zien aan en dat ze iemand ontmoet die zegt: jij bent mijn lief en je last die dragen we samen.

 


geplaatst door Marcelvt - 4896 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl