Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 4 februari 2014

Grote stappen, gauw thuis

Als ik nou heel flauw wil doen en dat wil ik, dan ga ik nog even in op de kietelende opmerkingen bij mijn vorige blog. Ik mopperde over een fotoloos profiel en zelf hou ik mij anoniem en ben ik niet te vinden. Het zet me wel aan het denken over of het vreemd is, om onder een pseudoniem te schrijven en of ik niet ook eens voor de dag moet komen. Ik kom tot de conclusie dat ik worstel met een vorm van preutsheid. Toch vind ik dat uit sommige reacties blijkt, dat ik mijn punt niet heb gemaakt, want ik vind het niet helemaal met elkaar te vergelijken.

Met daten zit je toch altijd te goochelen op het spannende vlak van lust. Als ik reageer op een profiel met foto en een prettig verhaal, dat fantaseer ik daarover en stel ik mij het meest positieve voor, anders begin ik er niet aan. Het blijft griezelig om de reactie af te wachten. Ik zelf heb een profiel met foto en een simpele tekst waar hij zijn reactie op kan baseren.* Een drogere, nuchterder kijk op daten kan gewoon niet. Ik wil met alle reserves die ik in mij heb een date aangaan. Ik ben er inmiddels achter dat ik echt van gisteren ben, wat dat betreft. Maar anders heb ik het gevoel dat ik als een kat naar het spek toe hol, of als een hompje spek naar de kat glij. Zo saai, zo voorspelbaar, zo de ontmoeting voorbij.

* Ja, ik heb een profiel op Match4me met een andere naam. Wie het raadt mag met mij uit ;-), inclusief thuisbrengen (tot de voordeur!)**

En dan kom ik meteen weer bij mijn punt. Wat doet een fotoloos profiel, met nauwelijks tekst, gratis interesse-boodschappen en slappe briefjes, op een datingsite? Terwijl ik in eerste instantie vereerd ben vanwege de belangstelling is hij, denk ik, in gedachten mijn voordeur allang gepasseerd. Dat was hij al vóór de kennismaking. Het hele dateritueel eraan voorafgaand hoeft voor hem ook niet en waarom zou hij dan al te veel moeite doen om zichzelf ‘properly’ op de site te presenteren? Dit zou wel eens een geval kunnen zijn van: grote stappen, gauw thuis! Mm, niet bij mij.

Het lijkt me fijn om reacties te krijgen dat het anders ligt. Vooroordelen zijn immers zo gauw gemaakt. Misschien is de persoon vanwege de crisis zijn baan kwijt, kan hij een lidmaatschap niet betalen, terwijl hij graag zijn leven opnieuw wil inkleuren met een leuke relatie, maar beschikt hij tevens niet over een digitale camera om foto’s te uploaden en moet hij naar de bib om te kunnen computeren. Anderzijds kan het ook iemand zijn met een onwijs drukke baan, die voor dat administratieve gedeelte de tijd niet heeft..

Is anoniem een blog schrijven op deze site daarmee te vergelijken? Alleen als je je, nadat je mijn blog gelezen hebt een beetje belazerd voelt. Dan wel.

** Deelname voor zowel mannen, als vrouwen. Stuur mij een pb-tje als je denkt dat ik het ben (:-) Bij meerdere winnaars maken we er een groepsuitje van! Looptijd tot 1 mei.


geplaatst door Isla - 4545 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl