Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 9 februari 2014

het mysterie van vrouw...als man wordt je aangetrokken door een vrouw

Als man wordt je aangetrokken door een vrouw. Dat is dat is de moeilijkheid. Ze is aantrekkelijk omdat ze het tegendeel is. Maar leven met een vrouw zal moeilijk zijn, juist omdat ze het tegendeel is.

Haar logica is totaal anders dan die van jou. Een man kan een vrouw nooit begrijpen. Haar logica is totaal anders dan die van jou. Ze is intuïtiever, ze is niet logisch. Ze trekt voorbarige conclusies (en meestal heeft ze gelijk). Dat schept nog meer moeilijkheden. Ze kan je niet overtuigen, wat ze ook zegt; want ze is niet logisch. Maar ze heeft inzicht, ze kijkt rechtstreeks.

Een vrouw kan een man ook nooit begrijpen. Ook daarom trekken ze elkaar aan. Omdat alle mysteries aantrekkingskracht bezitten.

Een passage uit het boek van Osho: Het Mosterdzaad.

Hiertussen in kwam nog een mop waar mijn vriendin en ik helemaal dubbel lagen van het lachen. En elke keer als er door een van ons een voorbarige conclusie kwam, schoten we weer dubbel en weten we weer; dit was een van onze voorbarige conclusies. Alleen had ze dan ongelijk. En lach dan heimelijk omdat ze het niet wil toegeven maar het wel weet.

Vrouwen…elkaars beste vriendinnen, maar ook elkaars grootste concurrenten. Zo gauw je als mooie vrouw zijnde vrijgezel wordt, raak je de beste vriendinnen kwijt die getrouwd zijn. Ook al is er helemaal niks aan de hand. Het is te begrijpen, ook al is het de grootste onzin.

Zou het de angst zijn voor verlies van haar huidige status (haar man dus)? Of de jaloezie van de mogelijkheid dat haar vriendin die weer vrijgezel is geworden weer een mogelijke kans heeft de dingen beter te doen? En die ‘oude’ in te ruilen voor een vernieuwde betere versie? Of komt geheime verlangen voor het onbekende die als een mysterie werkt naar boven en uit angst en daarom liever bij het bekende blijft? Mijn (toen nog vriendin) opteerd dan dat als zij ooit weer een nieuw iemand moet zoeken, hij beslist niet mag roken en die buik! Wijzend naar haar man’s buik, absoluut niet kan! Waarop ik dan quasi serieus zeg; het valt toch wel mee??? Kennelijk iets te serieus naar haar zin. Ik snap haar wel…maar aan haar hersen spinselen kan ik niks doen en laat haar maar. Verwonder ik mijzelf dat wij elkaar al zo lang kennen en nog steeds niet door heeft wie ik ben. Toch angst vermengd met een beetje jaloezie? Het komt heel dichtbij haar gevoel en confronteerd ons met oudste gevoel van veiligheid. Oftewel de mogelijkheid van verlies van veiligheid. Het is dus fundamenteel. In de Oosterse geneeskunde verwijzen ze naar de eerste Chakra. Je jeugd, je thuisbasis de manier waarop je als foetus in de baarmoeder ontvangen bent en het gefluister om je heen als baby zijnde of je gewenst bent of niet. Enfin….dit is een verhaal apart.

En terugkomend op het eerste stukje van mijn story en een ander verhaal wat ik hier op M4M gelezen heb. Fysiek en emotioneel geweld misbruik in welke vorm ook. Onder welke vorm van liefde dit genoemd kan worden…dan hoop ik dat eigenliefde voorop staat en respect voor een ander. Iedereen sterk genoeg is om zijn angst te overwinnen om het onbekende tegemoet te gaan. Mijn reizen over de uithoeken van de wereld hebben diepe indruk op mij achtergelaten. Niet alleen de schoonheid van de natuur, doch ook de vormen schoonheid van omgang tussen mannen en vrouwen.

Op een datingsite staan…is stiekem een reis door deze wereld met mijzelf als spiegel en referentiekader. De hoop (waarop?). De reis (waarheen dan? Er kan maar één bestemming zijn). En alles gaat voorbij, dus maken we er maar een mooie reis van…


geplaatst door Shirley - 5120 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl