Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 februari 2014

In het wild...

Ik moest lachen om deze opmerking van een vriendin: “ik ben date moe, ik kijk wel of ik een meneer in het wild ga tegenkomen”.


Maar ik ben ondertussen ook gaan nadenken over de behaalde resultaten tot nu toe en krijg ook steeds meer de bevestiging dat het daten door middel van datingsites weinig mensen echt tot elkaar laat komen.
Althans niet voor een liefdesrelatie.
Dan bedoel ik niet dat ik hier geen leuke lieve mensen ontmoet, juist wel en ik zie dit dan ook als meerwaarde van het hele date gebeuren.
Voor mij heeft het op liefdesgebied tot op heden nog niet veel gebracht.
Het is natuurlijk vanaf het starts(c)hot al weinig spontaan en levendig. Je begint met het schrijven van een profiel in de opgelegde vragen over wie je bent, wat je zoekt en hoe je eruit ziet. Je kunt hier alles van maken, je mooier voor doen, sportiever, liever en geen van de mislukte onderdelen van gewezen relaties lagen natuurlijk aan jouw en laat je dan ook gemakkelijk weg..
Mijn eigen intentie is nog steeds om met ‘behulp’ van een site te ‘onderzoeken’ of ik een serieuze nieuwe partner kan vinden. Een man waar ik na de ontmoeting en het juiste gevoel afspraken mee kan maken hoe we elkaar verder gaan zien , zien zitten en zien liggen...
Onderwerpen als samenwonen, trouwen, LAT zijn in dit stadium totaal niet aan de orde, ik heb het dan meer over een ouderwetse vorm van verkering. Een omgangsvorm zoals je die vroeger had, elkaar zien, graag zien, in het weekend en soms een keer doordeweeks. Blijven slapen wanneer je eraan toe bent en alles gewoon omdat je het graag wilt.
Het liefhebben leren zeg maar, want wat weet je nu van echte liefde wanneer je pas ‘verkering’ hebt.
Nu is door mijn date-ervaringen tot nu toe het beeld erg vertroebelt, het begint op de site meestal met wat leuke berichtjes schrijven over en weer gewoon neutraal over interesse’s en hobby’s of over de invulling van de dag, niks mis mee. Er worden privé mailadressen of 06 nummers uitgewisseld en al snel buigen de onderwerpen om en slaan af naar de laan van ‘erotiek’.
De meneren willen toch eigenlijk geen relatie, ze hebben net zo’n beetje alles op orde en geven vrijwel direct aan prima alleen te kunnen zijn. Tot zover nog prima te volgen, ik herken het ook wel eerlijk gezegd.
Maar dan verandert toch vaak het onderwerp naar het gemis van intimiteit, ze zitten toch wel lang zonder, en komen er vragen als: ‘heb je daar als vrouw geen last van dan?’, of: ‘wat draag jij s'nachts?’, ‘welke cup maat heb je?’, en zelfs ‘ben je geschoren?’
Ik heb met al deze onderwerpen geen moeite, mocht er sprake zijn van die ene leuke meneer die ik heb leren ‘kennen’ en we zelfs een relatie overwegen.
Ik voel me niet echt serieus genomen als ik in het stadium van WhatsApp of mailen wordt afgewezen omdat ik toevallig een boxer draag of slaap in een wit t-shirt i.p.v. een sexy niemendalletje of nog liever naakt...
Ook de vraag van een meneer tijdens een gesprek over koken ‘heb je eigenlijk een strakke buik?’ deed mij wel even slikken ....ik antwoordde: “wanneer deze volgegeten is wel” en dacht waar gaat dit allemaal over.
Toch weer die bekende “gebreken” en “tekorten” uit de waarschijnlijk nog niet helemaal verwerkte relaties?
Ik denk steeds vaker hoe zou het zijn om iemand gewoon in het wild te leren kennen, iemand vind je dan leuk om wie je bent, hoe je beweegt, hoe je doet, lacht, vertelt, plezier hebt, hij lette al op je en gaat je steeds leuker vinden. En je was hem al opgevallen om hoe je er nu uitziet gewoon volledig up to date... recenter beeld (foto) kan niet...
Ook viel het hem vast al op dat je ‘stoer’ gekleed gaat, en ook dat je niet zou kunnen lopen op de beroemde gewenste hakken... dat je een biertje drinkt, een rood wijntje en enorm kan genieten tijdens een concert of gewoon uit je dak kan gaan op een leuk dansfeest of lekker kletsen op een loungebank in een hoek van een grand café...
In het wild lijkt inmiddels veel voordelen te hebben, en niet op voorhand het moeten voldoen aan een wensen lijstje wat geschreven is voor een midden twintiger en uiteindelijk geen reële wensen zijn voor een vijftiger...
De afstand is al veel over geschreven maar nog steeds een belangrijk punt om voor af te wijzen... en eigenlijk denk ik maar zo, wanneer iemand je niet ziet zitten vanwege de kilometers dan weet je dat diegene niet de jouwe is en je eigenlijk niet eens verdient... het is een kunst om meer te denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Vind je elkaar echt leuk ga je hiermee aan de slag... zoekt en ontdekt manieren om...
Ik sta op deze site omdat ik nog steeds denk dat ik ook hier een leuke serieuze meneer kan ‘treffen’ maar geloof ook steeds meer in een ‘treffen’ in het wild en daar raak te schieten.
Deze site helpt me en maakt me bewust van dit groeiende feit.
Disney promotions was toch zo gek nog niet... die dacht jaren geleden al,
Into the Wild.


geplaatst door Wad63 - 5511 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl