Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 maart 2014

Datemoe

Ik lijd aan een ernstige aanval van datemoeheid. Afgelopen weekend was mijn 'vrije' weekend, mijn dochter was bij haar vader, dus ik kon op stap als ik wilde. Ik had ter voorbereiding op dit vrije weekend een stuk of wat mannen op M4M kunnen benaderen en kijken of er eentje tussen zit die bij nadere kennismaking nog steeds de moeite waard lijkt. En hem dan uitnodigen voor een life kennismaking. MAAR IK HEB GEEN ZIN!

Ik heb geen zin meer in telkens opnieuw die kennismaking die toch weer op een teleurstelling uitdraait. Telkens weer die tijdverslindende mailwisseling, mijn verhaal en zijn verhaal. Soms lijkt het geweldig te klikken, daar krijg je dan wel energie van. Soms gaat er een alarmbelletje rinkelen. Tegen beter weten in doe je dan alsof je die niet hebt gehoord. Je kunt elkaar tenslotte pas echt beoordelen irl. En je hoopt altijd dat het meevalt.

En dan is er dus zo'n eerste date. Van tevoren op van de zenuwen, eerst maar eens een flinke borrel om jezelf moed in te drinken en wat 'losser' te worden. Ook weer niet teveel borrel want dat maakt zo'n rare eerste indruk. Je zorgt ervoor dat je als eerste op het terras zit waar je afgesproken hebt. Zodat hij degene is die zoekend rond moet kijken. Is ze dat nou of is ze dat niet? En dan zie je die man op je afkomen en dan denk je, ach, deze man zit dus achter dat profiel. En je stelt je beeld onmiddellijk bij. Je herkalibreert je verwachtingen, om met Youp van 't Hek te spreken. Tja, en dan moet je weer de hele avond praten. Zo vermoeiend. Af en toe kijk je hem aan en denk je 'heb ik zin om deze man te zoenen'? Want dat lijkt me toch een eerste vereiste. Meestal heb ik dat niet.

Mijn vriendinnen gaven me een tijdje geleden opdracht om een eerste contact niet meer onmiddellijk af te kappen als die drang bij mij niet aanwezig leek te zijn. 'Geef het een kans', zeiden ze. 'Soms moet het groeien'. Nou, ik heb het een paar keer een kans gegeven, ik luister braaf naar de wijze adviezen van mijn vriendinnen. Maar ik kan jullie dit mede delen: als het er niet gelijk is, dan komt het ook niet! Het enige voordeel van vervolgdates met deze mannen was dat ik niet meer op van de zenuwen was. Integendeel, ik voelde geen enkele spanning. Ook niet leuk. Dus dan liet ik het maar weer doodbloeden.

Weet je wat? Ik hang dat hele datinggedoe aan de wilgen. Naast dat wat Tos er in heeft gehangen. Ik kom nooit aan in het Beloofde Land. Ik WIL namelijk helemaal niet daten. Weet je wat ik wil? Ik zou al dat gedoe het liefst willen overslaan en gelijk iets goeds hebben met een man. Ik wil helemaal niet langzaam toegroeien naar een relatie. Met al dat aftasten en eventueel langzamerhand vertrouwd raken. Met alle etentjes en uitstapjes van dien, die ik me eigenlijk helemaal niet kan veroorloven financieel. En als het dan toch op niets uitloopt (meestal) heb ik de smoor in omdat ik er zoveel tijd, energie en geld in heb gestoken.

Ik zou het liefst gelijk lekker samen willen zijn, samen rondscharrelen in en om het huis. Jij bouwt een muurtje in de tuin, ik maak intussen een lekkere maaltijd. Jij vult mijn belastingformulier in en ik strijk het overhemd dat je de volgende dag aan wil voor een belangrijke afspraak. We eten voor de tv en leveren politiek incorrect commentaar wat niemand anders mag horen. In bed zitten we genoeglijk naast elkaar te lezen. En als we het opeens in de kop krijgen, spijbelen we op vrijdagmiddag van ons werk en rijden samen naar Parijs voor een weekend vol zinderende erotiek in een krakend Frans bed.

Maar ja, dat kan dus niet hè, al die etappes overslaan…


geplaatst door Lynn2 - 7669 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl