Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 8 april 2014

Is lang leven een risico?

Pas afgelopen zondag was ik in de gelegenheid om weer eens rustig te snuffelen in alles wat M4m ons brengt. Ik heb dan ook met heel veel belangstelling een aantal blogs gelezen en het blog van Liduina “Langlevenrisico”, sprak mij wel aan juist omdat het zo herkenbaar is. Ik heb daar dan ook op gereageerd, maar vind eigenlijk dat er wel meer op te zeggen is. Hier volgt mijn reactie daarop.

Voor het merendeel hebben wij hier ooit allemaal de gedachte gehad dat die zorg door de partner wel goed zat, was dat inderdaad zo dan hadden wij hier niet op de site gestaan, toch? Waarom je daar dan nu zorgen om maken, laten we eerst maar proberen die persoon te vinden die dat gevoel bij ons oproept en wij bij hen zoals TOS het zegt. Doemdenken is het laatste wat wij kunnen gebruiken. Ja, ik loop ook hier tegen teleurstellingen op maar blijf geloven dat het kan. En laten wij beseffen dat als wij alleen overblijven, over hopelijk zo’n 30 jaar wij wel weten hoe het alleen te doen maar blij terug kunnen kijken naar die laatste jaren en zien wat wij toch nog hebben mogen krijgen in plaats van wat wij door twijfels nu, hebben gemist. Lijkt mij veel beter. Het leven kan nog heel mooi zijn.
En TOS, het gaat niet om minder opgebouwd te hebben omdat wij nu misschien minder tijd met elkaar hebben in de toekomst, dat is een kwantitatieve waarde, het gaat hier om de kwaliteit en dat is een wezenlijk verschil, ik moest dan ook glimlachen toen ik las dat jij het toch zo weer zou doen als die meneer jou wist te raken, daar gaat het om en nee ook dat is dan weer geen enkele garantie voor de toekomst het leven kent geen garanties. Er blijven in een relatie altijd risico’s en wij weten dat als geen ander. Wees je daar bewust van maar laat het niet leidend zijn anders heeft hier staan op deze site geen enkelen waarde. Wij zoals wij hier staan hebben over het algemeen elkaar in kwaliteit zoveel te bieden onderschat dat niet.

Mijn ouders hadden een geweldig en uitgebalanceerd huwelijk van ruzie hebben wij nooit iets gemerkt en ja ze waren er best wel hoor, al denk ik dat het meer meningsverschillen waren, ze losten deze op buiten ons zicht en gehoor. Helaas is mijn vader veel te vroeg overleden en dat heeft mijn moeder geen goed gedaan, maar zij was zo dankbaar voor alles wat mijn vader haar had gegeven en dat woog wel op tegen het gemis. Ik herken dat en dat zal ook altijd mijn streven zijn, toch wel een product van mijn opvoeding. Mijn moeder, ja die is 93 jaar geworden. De laatste jaren was zij dement, dat is moeilijk om mee om te gaan en soms was ze ook echt niet gemakkelijk. Toch was zij mijn schatje en heb ik juist ook die laatste jaren veel mooie momenten met haar gehad. Ik wist haar ondanks haar dementie emotioneel te bereiken en heb best nog veel met haar gelachen. Ook heb ik haar naar allerlei plekken meegenomen waarvan ik wist dat zij daar van genoot, zo mooi om dan die gelukkige uitdrukking op haar gezicht te zien, dat was onbetaalbaar.

Dus ja mocht ik je hier vinden en jij mij natuurlijk en wij zijn zo vrij van ons verleden dat wij elkaar emotioneel toe kunnen laten, dan ben ik er van overtuigd dat het allemaal goed komt. Wij mogen er toch van uitgaan dat wij zo geëmancipeerd zijn dat wij alle taken van elkaar over kunnen nemen indien nodig. Laten wij genieten zolang het kan, lange wandelingen over het strand vooral bij ondergaande zon. En ach kom jij dan toch in een rolstoel, dan hebben ze toch van die dingen met heel brede banden zodat wij dat niet hoeven te missen. Kan ik lekker met jou in die stoel door de plassen racen zodat je nat wordt want je kan daar lekker niks tegen doen, of mag ik niet meer plagen, wel toch.

Ouder worden kan heel leuk zijn en afscheid, wanneer dan ook is nooit leuk, maar dingen misschien niet doen omdat het weleens niet leuk zou kunnen zijn op termijn is dom en daarmee doe je jezelf een heleboel tekort.


geplaatst door Speurder - 4261 keer gelezen

beoordeeld 3.54/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl