Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 29 april 2014

One woman show

Ik was bij een concert. Kreeg een gratis kaartje van een vriendin. Was leuk. Een mooie gelegenheid om veel van haar vrienden te ontmoeten. Maar toen. Het optreden. Ik schrik. Ik wist niet wie het was. Een oude vrouw, licht op de been gehouden door resten van jeugdigheid, met te mooie tanden in een rimpelgezicht. Blond, met achter wijds krullende lokken en aan de voorkant dat dunne van haar leeftijd. Ook haar gezicht. Met dat bottige van ouder wordende vrouwen. Want dat drong zich op, het drong zich zo verschrikkelijk op door hoe ze deed, hoe ze zong, hoe ze daar was gewoon. Wat was ze oud, wat was ze dodelijk oud. Als ze zong, hard, zacht, kreunde, declameerde, teder was, hardvochtig was, god, wat deed alles pijn. Wat sneed het door mijn ziel. Ik kon het niet volhouden. Ik wilde weg, wilde vluchten, kon nog maar met moeite in dezelfde ruimte blijven. Hoe ze daar stond, zo bang, zo wanhopig, maar alles onder water met een hoop theater. O, ja, alles was theater, gespeeld, bedacht, tot elke toon, elke nuancering. Tot elke schreeuw die haar emotie beelden moest, was alleen maar weer bedacht. Ik wilde schreeuwen, hou op, o, asjeblieft, hou op. Toen was het pauze. Ben naar buiten gevlucht. Bang dat iemand me iets zou vragen. Kon er niet langer meer zijn. Met trillende handen mijn fiets van slot gedaan.


geplaatst door Parlante - 5490 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl