Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 21 mei 2014

The best, is yet to come.

Als je veel in aanraking komt met de dood, bij betrekkelijk jonge mensen. Dan besef je wel hoe kostbaar je leven is en wat er echt belangrijk is. Zodat elke ademteug bijna als een lied van je longen voelt. Hoe opmerkelijk dankbaar je kunt zijn als je het stadium bereikt wanneer het onvermijdelijke onvermijdelijk is geworden. De focus wordt anders en nieuwe inzichten worden je aangeboden.

Als ´hij´ bij je bed komt staan en zijn duistere adem over je heen wil blazen, maar ach…toch maar niet. Zonder het te beseffen ben je aan de dood ontsnapt. Niemand heeft je wakker gemaakt om je dit te vertellen over deze nieuwe kans op nog een dag. Onbewust, sukkel je door naar de volgende dag. Vergeet je te genieten, van deze extra dag. Het ontbreken van bewustzijn en ik noem het een soort van wakker zijn. Een nieuwe dag voor mogelijkheden om te genieten. Het besef van de dood kan je behoorlijk wakker schudden. Gelukkig zeg ik maar. En ben dankbaar voor deze kennis. Waarom iets ontkennen wat zo nauw met leven verbonden is?

°Over ´hem´ die aan je bed heeft gestaan maar waar je aan ontsnapt bent. Er zijn in de rijen van de kennismakingen (dates) zeker wel heren die tot de kanshebbers behoren. De hoeveelheid tijd en aantal keren zijn niet relevant. Op dat moment lijkt even belangrijk hoe het beëindigd wordt, Maar zelfs dat wordt op den duur niet eens meer interessant. Ik werd hierom nog wel eens onzeker en plengde nogal een traantje. Maar zelfs tranen raken op. Dan lijkt het wel alsof mijn hart van steen is geworden. Gelukkig …. Niks is minder waar. Soms zijn mensen net zoals een Magnum ijsje of als een Bounty. Maar ja, als je van een boterham met kaas houdt….heb je niks met een Bounty.

Doet me denken aan een telefoon gesprek. Een mogelijke kanshebber. Ware het niet dat ik nog steeds glashelder heb wat er tijdens het vorige gesprek van een jaar geleden is gebeurd. Ik schijn dus geboren te zijn met een ijzersterk geheugen. Het gesprek liep stroef. Hij zette me de duimschroeven aan over mijn mislukte relaties en mislukte dates. Maar goed, ik had er al meteen geen zin meer en bedacht me hoe ik dit nou aardig kon eindigen. Maar dat deed hij al, door de hoorn op de haak te gooien. Kenau kreeg ik nog na via de app. Hij snapte nou wel waarom ik misluk met mijn dates.

Enfin, hersteld van zoveel grofheid en domheid. Het is onwetendheid, over wie de vrouw Kenau was. Ja ze was een lastig dametje. En tijdens de belegering heeft ze wel de Spaanse bezetting buiten de deuren weten te houden. Uit liefde voor de stad Haarlem en zorg voor haar stadsgenoten. Dat ze uitgegroeid is tot een symbool voor lastige dames….mooi toch? Ze is te vertrouwen. Je hoeft haar niet te pamperen als een baby en alles voor te kauwen. Een zelfstandige eigenzinnige vrouw met visie en lef. Eentje die woorden kan omzetten in daden.

Dus lieve dames Walkures met het hart van een Amazone. Kenau is geen scheldwoord. Een kenau herbergt een ware Tantrika in zich. Speel en geniet van elke dag alsof het de laatste is. Heb lief alsof hij nooit meer terugkomt. Speelgoed…alleen voor sterke mannen ;-) die het niet dronken een gesprek proberen te voeren.

Gelukkig kom ik dit soort bijzondere mannen tijdens mijn dating dagen ook nog tegen en dat maakt heel veel goed. Voor deze Amazone geldt; Als je hoge eisen hebt? Ik heb ook veel te bieden!

En mocht hij (spreekwoordelijk gezegd) aan het bed hebben gestaan, en het feest ging niet door. Niet getreurd; The Best, Is Yet To Come!

p.s. Het is nog niet mijn dood. Maar van andere mooie sterke vrouwen, onze leeftijd. Overvallen door een ernstig soort borstkanker en de ander door A.L.S. De een vecht er voor en de andere plukt elke dag om ervan te genieten alsof het de laatste dag is. En mijn rol? Beroepshalve geef ik ze troost en kracht met de warmte van mijn handen om niet alleen te zijn in haar laatste weken. Ik open mijn hart wetende, hier kom ik nooit zonder kleerscheuren uit.

Ook een soort van liefde toch?


geplaatst door Shirley - 5281 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl