Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 31 juli 2014

Gedachtenschrijverij, part 4

Hoezo?

Hoe vaak heb je, als buitenlander van allochtoonse afkomst, deze opmerking gehoord "Wat spreek je goed Nederlands!"? Vaak, he? En hoe vaak werd deze opmerking zeer g_o_e_d e_n d_u_i_d_e_l_i_j_k gearticuleerd?... Ja, dat viel mij ook op.

Trouwens, weet je welke vragen het meest gesteld worden als mensen in de gaten hebben dat je buitenlander bent?... Kom nou, er zijn maar een paar... "Waarom ben je naar Nederland gekomen?"..."Ga je weleens terug naar je eigen land?"... "Ooit gedacht om terug naar je eigen land te gaan?"...

Een van de "leukste" vragen, vind ik, komt nadat je gevraagd werd hoelang je al in Nederland bent en je zegt, bijv. "15 jaar"... "En, hoe bevalt het in Nederland?" Afhankelijk van mijn stemming laat ik het gesprek de ene of de andere kant op rollen. Als ik moe ben of geen zin heb in een gesprek met die persoon zeg ik "goed, hoor" en dan issie blij om dat te horen. Als ik zin heb om te filosoferen zeg ik "nou, de laatste tijd wat minder" en dan komt het: "HOEZO?!". Je zou de toon 's moeten horen! Alsof die persoon zich beledigd en persoonlijk aangevallen voelt door zo'n antwoord. Een echte aanval op z'n Nederlandse trots... HOEZO?!... Hoe durf je, als buitenlander van allochtoonse afkomst, niet eens met Nederland te zijn?... "In Nederland hebben we het toch zoo goed voor elkaar! Alles is goed geregeld, het levensstandaard is een van de hoogste in de wereld, je bent voor alles verzekerd, je hebt altijd eten, je hebt altijd een dak boven je hoofd... Wat wil je meer? Ik ben trots om Nederlander te zijn!"

(wordt vervolgd)


geplaatst door ddd - 3929 keer gelezen

beoordeeld 2.22/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl