Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 12 juli 2014

Pindakaas met stukjes noot

Een generatiekloof. Dat die bestond tussen mij en mijn ouders, een hele diepe zelfs, was voor mij duidelijk. Dat er zo’n kloof zou ontstaan tussen mij en mijn eigen kinderen…nee, dat zou ik nooit laten gebeuren. Ik ben immers een hippe moeder, nog jong (van geest :)). ik hou van de muziek die mijn kinderen leuk vinden (oké, niet alles). Afzakbroeken waar de onderbroek bovenuit komt, heb ik geaccepteerd. Ik drink gerust een biertje mee met de jeugd. Ik zit zelfs op Facebook en kan tegenwoordig een selfie maken. Maar toch…
Het was de pot pindakaas met stukjes noot die op de ontbijttafel verscheen die mij aan het denken zette. Waarom wil iemand in godsnaam stukjes noot in de pindakaas? „Pindakaas hoort glad te zijn, niet met stukjes noot. Dat hadden we vroeger ook niet,” hoorde ik mezelf ineens zeggen toen mijn ene zoon een extra dikke laag op zijn boterham smeerde. Vroeger??!!
Mijn kroost blijkt niet gevoelig voor dat soort argumenten. Hun voorkeur blijkt toch echt uit te gaan naar dat goedje met de stukjes noot. Niet naar die lekkere ouderwetse smurrie. Ik weiger. Uit principe.
Is dit het begin van de ‘verwijding’? Of is het al een tijdje gaande en had ik het gewoon niet in de gaten? Bij een nieuw elektrisch apparaat verwacht ik nog steeds een papieren gebruiksaanwijzing. Die ik dan ook echt eerst wil lezen. Het laatste nieuws haal ik nog steeds uit de krant.
Op internet ontdekte ik http://www.upcoming.nl/zwoebe/5297/14-typische-voorbeelden-van-de-generatiekloof-met-je-ouders.
Confronterend!


geplaatst door Monieki - 3897 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl