Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 9 augustus 2014

Als de leerling de Meester overtreft,

Mijn cliënten getuigen van ongelooflijk helder inzicht, daar alleen al buig ik mijn hoofd voor, uit eerbied om hun wijsheid.

Er zijn momenten (ook al weet je beter) dat jij je mond moet houden. Uit respect voor de ander omdat iedereen zijn eigen tijd en leermoment heeft. “Het probleem is,”Zegt hij (mijn cliënt) “Jij bent zo’n intelligente vrouw en spiritueel en er zijn maar zo weinig mannen die deze combinatie hebben. En het gaat zich echt niet om Latijns of Grieks spreken, maar om de echte dingen die te kunnen begrijpen.”

Aan haar, leg ik het probleem van vertrouwen voor. De kern van haar probleem. “Maar” Zeg ik. “Ik weet het ook niet hoor, ik twijfel ook altijd.” Helder klinkt ineens haar stem die openheid en inzichtelijkheid geeft:” Mensen die twijfelen, zijn te vertrouwen. Want die denken na….” Het is mooi om te zien hoe we samen op onze “plaats van bestemming” komen.

In mijn vertwijfeling op mijn vraag wat er mis is met mij? Komt van iemand anders weer een lief antwoord: “Niks, ze moeten je gewoon leren kennen. En dat gaat niet in 3 dagen.” En wij kennen elkaar al 20 jaar. Ik heb dus ook bestendigheid in mijn karakter, merk ik op.

Ooit, toen ik nog een jong meisje was. Een gupje van 16 jaar. Daar ging ik dan 1 x in de week anderhalf uur reizen naar Amsterdam voor mijn studie. Dat Amsterdam een hele grote stad was zei me niks. Ik ben kennelijk niet onder de indruk te brengen van materiële grootsheid. Eén van de eerste dingen die ik leerde van mijn leraar dat alles te genezen is, behalve arrogantie. Dit zette mij wel aan het denken dat luisteren zonder de blokkade van al het weten, het moeilijkste is. Een onbevooroordeelde open mind te hebben. De ruis weg te filteren (en de ruis bevindt zich wel in je eigen gehoor). Spannend hoor, je bent je eigen probleem maar ook je eigen oplossing. Goed luisteren blijkt nog een probleem te zijn met de identificatie over wie nou wat zegt over wie en tegen wie is het bedoeld. Als je iets zegt, met het denken dat de wetenschap in jouw handen ligt. Neem dan maar rustig een pas op de plaats en alles weer in overweging. Het houdt je bescheiden. Arrogantie is echt moeilijk te genezen, het komt met een te groot ego gevoed door titels, geld en macht (Aine).

Dus dit is dus wat tranen van liefdesverdriet en tegenslag mij brengt….Het spoelt de roze gloed voor mijn ogen weg en maakt mijn zicht weer helder (Amorf). Het zet me niet terug maar brengt me juist verder voorruit in mijn inzichten. Ik recht mijn rug en schud mijn schouders. Glimlach weer, nog wat onzeker en ben verbaasd waar die ongelooflijke kracht vandaan komt. Van veel en hard vallen kunnen je sterken door de boel te relativeren waardoor volharding ontstaat om weer op te staan. Je leert dus van binnenuit en niet zozeer wat een ander voor je bedenkt.

Hij zegt:”je geeft zoveel aan anderen, het wordt tijd dat je aan jezelf denkt. Ikke, ikke en nog eens ikke.“ Geliefd te voelen en zien dat er meer mensen hieraan bijdragen dan alleen die ene man die dit niet deed door mij niet te zien en me nu gedelete heeft.


geplaatst door Shirley - 6333 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl