Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 2 augustus 2014

Gedachtenschrijverij, part 6

Ben zaterdag in de stad geweest... Het maakt niet uit welke zaterdag. Een zaterdag. 

Mooi weer, niet te druk (hoewel, voor Zierikzee, dit een understatement is), allerlei mensen, af en toe een mooie vrouw... smaakvol gekleed... Tja, ben ook maar een mens

Ik loop zorgeloos door de straten, kijk naar een mooie vrouw... even oogcontact... ze had hele mooie ogen die, op een regenachtige dag, de zon zouden kunnen doen schijnen... m'n hart bonkt... toevallig lopen we richting elkaar... moet ik wat zeggen?... durf ik dat?... Godverdomme! Wat moet die hondendrol hier?! Gatver! Precies bovenop gestapt. Bulls eye, gatverdemme!... Maar goed... Deze keer ben ik, tenminste, niet gevallen zoals toen in de park. Tja, je bent daar aan het badmintonnen, die plek daar is bestemd als speelplaats, met een grote boord "Verboden voor honden". Je rent achter de shuttle en... rutsch! glij je weg... Gatver! Je voelt je zooo vernederd...

Over vernedering gesproken, wanneer heb ik me ooit in Nederland vernederd gevoeld? Eigenlijk nooit. Niemand heeft over me heen gepist of gescheten (eigenlijk mijn fout om in een hondendrol te stappen), niemand heeft mij uitgescholden, niemand heeft mij voor "vieze buitenlander" uitgemaakt (tenminste niet toen ik er bij was)... Als ik goed nadenk, het lag eigenlijk aan mij omdat de Nederlandse manier... the Dutch way... niet de mijne was. De directheid van de Nederlanders... moest ik er ook aan wennen. Gelukkig zeggen ze vaak, als smoes voor hun botheid of onbeschoftheid (zo lijkt het ons, buitenlanders van allochtoonse afkomst), "wij, Nederlanders, zijn vrij direct en zeggen wat wij denken"... weleens gevolgd door "dan moet je er maar aan wennen"...

Ik kan me nog herinneren aan de eerste keer dat ik, in Nederland, geconfronteerd werd met een misverstand. Mijn misverstand, natuurlijk. En wel een beetje begrijpelijk daar ik ook niet lang in Nederland was. Het was op een verjaardag. "Oma" was jarig, de hele familie bij elkaar. Mijn eerste keer dat ik iedereen ontmoette. Ik was de "exotische" vriend uit Roemenië... Vragen dit, vragen dat, je kent het. Op een gegeven moment ga ik plassen en toen ik terug kwam... stoel bezet. Nix aan de hand, ik ga daar zitten... Tussen de tafel en de stoelen voorzichtig lopen, let op de staart van de hond die slaperig onder de tafel lag... sorry!... eindelijk lekker zitten... Plotseling hoor ik "ddd, ga asjeblijft niet daar zitten. Daar is de favoriete plek van de hond. Waarom denk je dat Jan opstond en op jouw stoel ging zitten? Anders wordt de hond zenuwachtig"... "De arme hond!" dacht ik (eigenlijk was het iets anders verwoord) en stond op en ging ergens naast een deur staan... Iets later weer een vraag "Waarom sta je? Moet je weg of zo? Vindt je het niet gezellig hier?"... Wou m'n benen een beetje strekken, zei ik en ging daarna gewoon ergens op de vloer zitten. En toen was het weer goed...

Tja, misverstanden. Vanwege dit moeten we ons, buitenlanders, niet beledigd voelen. Het was allemaal goed bedoeld... Voor de hond.

(wordt vervolgd)


geplaatst door ddd - 5335 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl