Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 3 augustus 2014

Met vakantie, zonder stress

Een planning die niet beter kon. Namelijk geen planning. Op woensdag vakantie nemen, maar op donderdag pas weggaan. Geen stress, want geen deadline. Met niemand wat afgesproken, en als alleen reizende, ook met mezelf niets afgesproken. Geen vertrektijd, zelfs geen bestemming. Als je geen tijd afspreekt, ben je nooit te laat. Als je geen bestemming hebt, raak je nooit de weg kwijt. Fiets achter in de auto. Tentje erin. Wat kleding. Laatste check of de belangrijkste dingen niet vergeten zijn, nl. paspoort, kentekenbewijs, plastic geld, telefoon en ipad, en gaan. Na een etmaal van aldus wat aanrommelen, had zich vaag een mogelijke bestemming afgetekend. Bordeaux of zo. Mooie stad, wijnen, stranden. Aldus zonder ruzie, want ik had geen deadline en had trouwens niemand om ruzie mee te maken, de huisdeur op slot gedraaid en tweemaal aan de deur gevoeld of deze echt wel op slot zat, en vervolgens de autosleutel een halve slag gedraaid, et voila, Frankrijk onder handbereik. Na ernstige file rond Lille en de gebruikerige stroperigheid rond Parijs, was ik voorbij Orleans de tolweg wel beu. In de file staan en er nog voor betalen ook, non merci. Getankt bij een hyper, vervolgens een dame - met een wat monotoon stemgeluid - gevraagd om kaart te lezen. Ik wees haar eerste adviezen af. Een of ander steegje in. Nadat ik vijf kilometer verder was op de RNweg die ik volgde, had ze me nog enkele malen het advies gegeven, links af te slaan. In het stadje Blois aangekomen, gaf ik toe. Na een smalle brug over de Loire, werd ik het bos ingestuurd. Letterlijk.

Over wildroosters heen, het bos van Chambord. Die roosters waren niet voor niets, na enkele kilometers drie wilde zwijnen op vijftig meter van me. Vijf kilometer verder het prachtige kasteel Chambord op vijftig meter van me. Met heel veel torens, zodat de koning die er woonde, al zijn maitresses en zijn echtgenote in goede banen langs elkander kon geleiden. Dat was me ooit verteld - 35 jaar geleden - toen ik daar met mijn toenmalige vriendin een bezoek bracht. Van de vele kastelen in de Loire, is Chambord het enige dat ik ooit bezocht heb. En mijn ingeschakelde kaartlezeres voert mij uitgerekend langs dit kasteel. 'Het moet geen sentimental journey worden, kom op zeg, daar ben ik nog niet aan toe', vertrouwde ik haar met een glimlach toe. Nou dat werd het niet. Ze had verder louter onbekende wegen in petto. Een paar honderd kilometer nauwelijks stervelingen op mij pad, en al helemaal geen steden die mij bekend voorkwamen, hoogstens wat dorpen die mij geheel onbekend waren. Een daarvan verwelkomde mij via een middeleeuwse poort en met de aankondiging van een bron met medicinale waarde (er hing inderdaad ergens een kraantje aan een muur, met een mooi verhaal erbij, een VVV met een goede marketeer).

Reden genoeg om hier - het was inmiddels een uur of acht in de avond - een rondje te lopen. Het dorpje stond me wel aan. Eerst een hotel zoeken, of eerst wat eten? Ik gaf prioriteit aan 'eten'. Vorige jaren hadden mij geleerd, dat het diner er nog weleens bij inschoot omdat als ik eenmaal een kamer had gevonden, alleen de ijszaken nog open waren. Het was tijd voor iets hartigers dan dat. Na uitvoerig te hebben gegeten, inclusief enkele glazen rode wijn, was wel duidelijk dat ik de stad Bordeaux die avond niet meer zou bereiken. De 'Auberge Albertine' waar ik zojuist gegeten had, en die sinds enkele maanden een nieuwe eigenaar en (deze nieuwe) naam had, bood geen kamers. Ik had me graag bemoeid met de naamgeving, maar mij was uiteraard niets gevraagd. Een paar honderd meter verder vond ik een hotel, waar meer mee mis was dan de naamgeving. Maar goed, ik was moe genoeg om mijn ogen te sluiten voor alles wat scheef hing of niet hing of zelfs in het geheel niet meer aanwezig was. En geen reisgenote om mijn oordeel in twijfel te trekken. Dat scheelt. Nee, ik ben niet verstokt, maar wat ik wil zeggen: als het zo uitkomt dat ik alleen reis - een stuk ongezelliger en helaas van alle romantiek ontspeend - dan ben ik zo vrij om de voordelen ervan te zien. Ik ben benieuwd wat jullie ervaring is met het 'alleen op vakantie zijn'?.


geplaatst door Yar - 5648 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl