Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 8 oktober 2014

Uw vlucht vertrekt over...

‘Mama, ik heb de camera bij de voordeur geïnstalleerd, maar beter duik je even onder. We maken ons zorgen...’

Ieder avontuur kent een begin. Zo ook dit avontuur.

Een begin dat niet anders dan slecht kón eindigen. Passie, liefde en verlangen. Gevaarlijke cocktail binnen de context van ondoorzichtig glas.
Nou kent mijn familie de kreet ‘Ik val aan strijdmakkers volg mij...’ Om vervolgens af te zinken. Zo ook ik. De zee bleek even diep als de liefde groot. De tegenstander genadeloos. Hoe heerlijk dan als plots het moment daar is dat kinderen zorgzaam, sterker dan hun moeder blijken. ‘Kom mam, hij is het niet waard. Koffers pakken en niet meer achterom kijken!’ En zo geschiedde. Kinders wil is wet en de mij volledig begrijpende juffrouw van het reisbureau had net een vlucht eindbestemming La Palma retour ontvangen. Volgende dag vertrekken, geen tijd voor afronden en voorbereiden. Zou het daarom vlucht heten... vroeg ik me even af. En boekte.

Nou wou het toeval dat ik mij al zinkend bij Datingwonderland had ingeschreven. Men beloofde tenslotte wonderen. En een wonder was wat ik nodig had...

Zo ook Man een. Oud marinier. Zowaar, een wonder... Dacht hij en mailde - Dát is wel heel snel, dacht ik geschrokken en schreef een schuchter achterwaarts kruipend mailtje terug. Nou was Man een niet van een kleintje vervaard. Uitdagingen zijn er om genomen te worden. Marinier, tenslotte... Hij dook enthousiast de battle in. Vier mails later schoot hij raak, ik gaf me over. ‘Goed dan, koffie?’ Koffie bleek een magisch woord, springplank naar onstuimig appen. Mariniers kunnen er wat van en ik hunkerde naar dromen. Tja... Soms blijkt een moment echter verkeerd. Camera bij de voordeur scene en marinier scene kruisten elkaar ongelukkig. Ik mailde af. Laf? Onzeker? In ieder geval schaamte bij de voordeur, teleurstelling bij Man een.

Toe aan mijn jaarlijkse tripje La Palma, moet hij gedacht hebben, postte pontificaal ‘Bereikbaar in La Palma’ boven zijn profiel en reisde af. Toe aan warmte.
La Palma... las ik tussen het zoeken naar koffer, paspoort en zonnebrillen. Het duurde dan ook even voordat het kwartje viel. Man een La Palma - Ik La Palma. (...) Ja, nou en? Ik kan toch niet... Hij zal me vast niet... Wat als hij me niet meer... Drie bikini's, wat jurkjes en al wat dames onmisbaar achten in mijn koffer proppend later, won verlangen naar. Hoezó vlucht... Marinier leuk, dromen heerlijk. Wat weerhoudt me? God zegene de Whattsapp: ‘Schaam me diep. Zat er even door heen maar zal tweede kans niet verknallen. Jij - ik. La Palma. Morgenavond cocktail aan het strand. Als je tenminste nog wilt na...’ Half uur later.. ‘Ping!’ ‘Mijn vrienden vinden je een held. Zal je nieuwsgierig verlangend ontvangen. App maar hoe laat je aan komt.’ Waarop een uitbundig en aanstootgevend nachtelijk App festijn losbarstte... Dertig jaar huwelijk en een in zowel goede als fatale opzichten knetterende relatie achterlatend. Zonder enige date ervaring maar klaar met al wat verleden was koos ik de nieuwe dag het luchtruim. Van hier kon het immers slechts leuker worden. Let the game begin!

In de lobby van mijn romantische Jan des Bouvries hotel liep hij me tegemoet. Bermuda, overhemdje met opgerolde mouwen en gespierde bruine mannenbenen... Grote grijns, natuurlijk herkende ik hem niet. Hij mij gelukkig wel, ondanks tropisch jurkje, nog blanke lijf en veel te grote zonnebril. Doodzenuwachtig zocht ik naar onbelangrijkere objecten om te observeren maar marinier als hij was reikte hij mij de hand. ‘Kom meis, ik sleep je er wel door heen...’ En met zijn warme glimlach en ietwat olijk stoute ogen sloeg hij vervaard de brug die ik nodig had. Hoe het verder liep? Ja, wat zal ik zeggen... Liefde werd het niet maar soms heb je avontuur harder nodig dan liefde. Terwijl ik hem voor ging door de palmentuin met leguanen en wilde orchideeën wist ik... Nu gaat het gebeuren. Een deur gaat dicht en een deur gaat open. En terwijl een zwoel tropisch briesje de witte vitrages lieten golven... De Coco cocktail haar bevrijdende werk deed... Voerde Man een mij behoedzaam maar daadkrachtig datingwonderland binnen.

Zouden de krekels verlegen opzij hebben gekeken? Nachtzwaluwen een andere tak hebben gekozen? En wat dan nog. Bij de marine moet je zijn. Toch? Drie wonderschone dagen later vertrok hij - En trok ik Aruba in. Alleen, ja. Of ik mij alleen voelde? Nee. De tijd dat ik mij alleen voelde had ik achter me gelaten. Aan de hand van Man een. De man die me weer het gevoel gaf dat ik er toe deed. Mijn gevoel en lijf verwarmde en daarmee een plekje in mij hart veroverde.

‘Uw vlucht vertrekt over...’ Ik keek uit over de immens grote vleugel van mijn Boeing.

Lucht...


geplaatst door Aine - 4321 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl