Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 23 november 2014

Camerabeelden

Voor het digitale tijdperk nam je kiekjes en bracht je het celluloidrolletje met negatieven naar de professionele fotograaf. Het rolletje ging dan naar de afdrukcentrale, waar medewerkers zorg droegen voor het afdrukken en vergroten van de negatieven. Deze medewerkers hadden hun ogen ook niet in hun zak zitten en zagen tussen vakantiekiekjes en verjaardag foto’s ook wel pikant bloot. Ze schroomden niet om de mooiste foto op groot formaat af te drukken om te gebruiken als pin-up. De foto’s waren oorspronkelijk voor privé-gebruik, maar de vergrotingen in de fabriekshal werden niet als een inbreuk op de privacy gezien.


De afgedrukte foto’s gingen in een envelopje naar de professionele fotograaf. Bij het ophalen van de foto’s was het gebruikelijk de kwaliteit van de foto’s aan de kassa te controleren. Met enige schroom werden de vakantiekiekjes met daartussen de wat blotere versie van de vakantiegangers in snel tempo bekeken. Die blotere foto’s behoorden natuurlijk nóóit tot de misdrukken.


De tijden zijn veranderd. Die gêne zijn we voorbij. Foto’s maak je te kust en te keur en je plaatst ze vrijwillig digitaal op internet, smartphones of tablets. We denken de regie over onze eigen beelden te hebben gekregen. Dat is echter niet het geval.


Yolanthe en Wesley, wie kent ze niet? Hun eerste zoen vond plaats in een parkeergarage. Een parkeergarage is niet de meest romantische plek, maar waar vond jouw eerste zoenpartij plaats? Hoogstwaarschijnlijk in het openbaar. Die kus is meestal het begin van het moment van in elkaar opgaan. Dat levert camerawaardige beelden op met of zonder publiekswaarde.


Het stel dat op een donkere avond langs paleis Huis ten Bosch liep en bij de hekken elkaar de eerste zoen gaf, was verbaasd dat er snel een politiewagen ter plaatse was en dat ze gesommeerd werden te verdwijnen. Het was donker en wie kon hen nu gezien hebben? Toezichtcamera’s hangen op vele plaatsen en erachter zitten cameratoezichthouders saaie beelden te bekijken. Die zijn blij met zo’n zoenintermezzo en blijven graag kijken naar wat erop volgt, mits ze niet volgens protocol veiligheidsmaatregelen moeten treffen. Al met al dikke pret voor camera-observanten.


Daarom vooral Haagse singles opgelet. Den Haag, stad van Vrede en Veiligheid met al zijn ministeries, paleizen en ambassades, heeft de meeste toezichtcamera’s van heel Nederland. Spreek met je date in Delft of Leiden af. Het bespaart je gêne. Zoals die van de foto-ophaler bij de kassa vroeger of de gêne van Yolanthe en Wesley na publicatie van de opgenomen camerabeelden.


Niet zoenen in het openbaar is natuurlijk ook een oplossing. Misschien wel zo ontspannen. Yolanthe en Wesley weten wat er van komen kan.
http://www.youtube.com/watch?v=N7ckkC2TUCc


geplaatst door Roelie - 4399 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl