Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 8 december 2014

Mensen onder elkaar

Ja, dat heb ik weleens. Waarschijnlijk mijn zachte inborst. Lopen er ineens tranen over m'n wangen. Een soort verdrietigheid. Krijg ik weer te horen van die vriendin dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze woont hier bij mij om de hoek. Zo'n kwetsbaar wezentje. Die zo haar best doet om een weg te vinden in het leven. Al jaren last heeft van psychoses, ook al jaren onder de anti-depressiva zit. Zo af en toe spreek ik haar. Hoe ze zoekt in haar leven. Hoe ze aan haar katten gehecht is. Daar alles instopt wat ze mist aan intimiteit bij mensen. Soms gaat er een dood.


Misschien wel verpletterd onder die enorme aanspraak en druk. En dan is zij weer enorm verdrietig. Ik voel die spiraal, haar wanhoop, haar machteloosheid, in handen van een psychiater, waar ik ook vraagtekens bij heb.
Het vindt allemaal plaats op een afstand, ik leef er verder niet mee, maar voel het wel. Soms komt ze ineens langs, met een flesje wijn, en dan weet ik al, dat ze weer op het randje zit.
Laat ik haar binnen, praat even met haar. Ligt ze weer wakker van dat het heelal oneindig is.
Vragen. Vol met vragen. Als het ergens ophoudt, dan is er daarachter toch ook weer iets? Dan wordt ze gek. Dan gaat ze vliegen. Gaat ze doordraaien. Gelukkig weet ik daar iets van, en kan ik er even de angel uithalen.


geplaatst door Parlante - 3660 keer gelezen

beoordeeld 2.92/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl