Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 28 januari 2014

Open en bloot tot het einde

geplaatst door Parlante - 1 reactiedinsdag 21 januari 2014

De date die je hart steelt

De date is gesteld. Lang mailen geeft ook veel verwachtingen.
Dus we houden het kort en vizier open, hoofd cool.

Lees verder!

geplaatst door Shirley - 3 reactiesdinsdag 21 januari 2014

Wat doe ik hier eigenlijk !?

Dat vraag ik me toch steeds vaker af, als ik hier weer eens door de honderden profielen worstel.
Me erger aan het aantal hoofdlozen , de miniem ingevulde profielen, de raadplaatjes met zwarte silhouetten, de onbeantwoorde interesse berichten die ik stuurde.

Lees verder!

geplaatst door Alex61 - 9 reactiesmaandag 20 januari 2014

Fotoloos

Een fotoloos profiel benadert mij met behulp van de interesseknop. Niks mis mee. Ik wou dat ik het kon, maar ik heb het gevoel dat ik dan niet echt interesse toon. Al met al doet hij wel meer dan ik de laatste tijd doe. Hij neemt initiatief! Met kunstmatige belangstelling lees ik zijn profiel en stuur een berichtje terug. Wellicht kom ik meer te weten.

Lees verder!

geplaatst door Isla - 6 reactiesdinsdag 14 januari 2014

Op m'n bek gaan IV

Het is een mooi onderwerp. Ik ga er nog even mee door. Het raakt zoveel mensen in contact met elkaar. Op je bek durven gaan. Open zijn. Eerlijk zijn. Jezelf echt delen. En geen verhaaltjes vertellen. Of jezelf onwillekeurig lopen te verkopen. 

En inderdaad, het is een feit, door mijn eigen openheid ben ik wel heel erg hard geconfronteerd met de beperkingen van mijn ouders. Maar tegelijkertijd in diezelfde openheid ook met de warmte en kracht in mezelf. En dan is de kunst, open blijven. Ik had de keus niet als kind. Later eigenlijk ook niet. En wat dan agressie heet en boosheid was, is in feite een uiting van verbijstering, een intens emotioneel wanhopig zijn, maar daarmee juist binnen de mogelijkheid van contact. Veel mensen spreken afkeurend over boos, over agressie, als iets wat alleen maar afbreekt, als iets wat geen bouwstenen in zich draagt. Maar het is juist een heel directe opstap naar contact. Nee, niet de agressie vanuit reeds opgelopen en ingerotte schade, waarmee de bankrover zijn slachtoffers bedient, en de menselijkheid overruled. En ook niet over de opgekropte ingehouden boosheid van mijn ouders, die helaas nooit een vloeiende uitgang vond. Dat is een heel andere boosheid dan de boosheid van een kind, die tegen een muur loopt. Wat onmiddellijk onverkropt zijn uitgang vindt.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactiesdinsdag 14 januari 2014

Ten date!

Daten. Het is voor sommigen een sport, heb ik begrepen. Ik moet bekennen dat ik het moeilijk vind. Je hoopt iemand tegen te komen waar je verliefd op kunt worden maar je weet ook dat je eigenlijk niets moet verwachten, of niet teveel in ieder geval. Voor mijn hart ligt dat mijlenver uit elkaar. Misschien is dat mijn probleem wel. De spagaat tussen de hoop in de buik en de reserves in het verstand.

Lees verder!

geplaatst door Renno1 - 6 reactieszaterdag 11 januari 2014

Love to GO

In den beginne was het woord daten. Ik heb een beetje een hekel gekregen aan dat woord. Het betekent volgens Van Dale: "Uitgaan met iemand, met name iemand met wie men een relatie wil." Dat vind ik iets te berekenend en te voorbarig. Je weet immers helemaal niet of je een relatie met die iemand wil. Dat hangt juist van dat uitgaan af, en van de tijd die je daarvoor neemt, en van de factor toeval, en van nog zoveel meer. In de definitie van Van Dale lijkt het alsof de zaak al beklonken is. Terwijl ik het zie als een route bewandelen waarvan vorm en inhoud nog niet op voorhand zijn uitgestippeld.
Wat meehielp mijn aversie tegen daten te voeden, zijn de reacties die je krijgt als je zegt dat je aan het daten bent. In eerste instantie spitsten mijn vrienden de oren, verwachtingsvol keken ze me aan, spanning en sensatie. 'Het werd tijd', zeiden ze. 'Hij wel, wij niet', dachten ze. Iets in hun jaloerse blikken deed me vermoeden dat het thuis niet helemaal lekker zat, maar wat weet ik ervan – daar hebben we het nu eenmaal nooit over als mannen onder elkaar. Vooralsnog zijn ze allemaal gelukkig samen tot het tegendeel bewezen is.
Maar toen ik zei dat ik op een datingsite stond, keken ze me ineens meewarig aan. O jee, internetdaten, daar lopen toch allemaal gekkies rond!?

Lees verder!

geplaatst door Pringle - 5 reactiesvrijdag 10 januari 2014

Op m'n bek gaan III

Op m’n bek gaan. Is al het derde blog met die titel. Grof? Maar het beschrijft wel precies wat het is. Meestal denken we aan een blauwtje lopen. Of dat je man al jaren vreemd gaat en je al die tijd niks door heb. Maar, moet zeggern, het ergste qua op je bek gaan is toch wat je als kind meemaakt. Als je er domweg vanuit gaat dat mensen naakt en open hun beleving delen. Kom je even van een kouwe kernmis thuis. Loop je keihard tegen een buitenkant op. Sta je daar ineens, totaal verlaten. Een onvoorstelbare ervaring. Ik weet het nog, als jongetje. Hoe ik ’s avonds vaak nachtmerries had. Dan de trap af rende, de keuken in, waar mijn ouders zaten. En in paniek de hond omhelsde. De hond dus. Niet mijn ouders. Mijn ouders waren een bevroren vlek. Niet aanspreekbaar. Dat is keihard tegen een muur. Waar moet je heen? Als je bang bent. In paniek bent. Doodsangst voelt. Om wiens nek moest ik mijn armen slaan?

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 6 reactieswoensdag 8 januari 2014

Zuigbehoefte...

Admin heeft vanmorgen  weer aan mijn virtuele achterdeurtje geklopt..
Of ik wel zo vrindelijk wilde zijn nog een blogje te tikken..

Ik zit dan ook al weer een poosje naar mijn rechter duim te turen..
Die waar ik al mijn verhaaltjes uit pleeg te zuigen..

Lees verder!

geplaatst door Alex61 - 9 reactieszaterdag 4 januari 2014

So lonely

Als je er een lied over schrijft en daar miljoenen mee kunt verdienen, is het oké , maar als je het gewoon bent, is het ‘quite not done:’ So lonely! Kom er maar eens mee voor de draad. En bij wie dan wel?

Lees verder!

geplaatst door Isla - 2 reactiesvrijdag 3 januari 2014

Love is all about choices

Ik had een nieuwe wc-bril nodig. De oude zat een beetje los en scheef en de moeren draaiden niet meer goed vast. Uit hygiënische en esthetische overwegingen moet je zo'n ding om de zoveel tijd sowieso vervangen. Je bouwt er weliswaar een band mee op, maar als het niet stabiel op z'n plek blijft zitten, houdt het een keer op. Ik sloopte hem eraf en mikte hem meteen in de kliko, als een soort stok achter de deur, zodat ik niet met lege handen van de bouwmarkt zou terugkeren. Want ik ken mezelf. Al snel denk ik: ach, het kan nog wel even, het geeft zo'n vertrouwde aanblik, je went aan de ongemakken, en voor je weet ben je jaren verder tot de irritaties de overhand nemen en je die bril met inboedel en al (wc-rollen en -borstel, verjaardagskalender, familiefoto's) op straat flikkert. Die fout ga ik niet nog eens maken.

Lees verder!

geplaatst door Pringle - 8 reactieswoensdag 1 januari 2014

Kletskous

Kletskous

Lees verder!

geplaatst door Renno1 - 7 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl