Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 november 2014

Schutteren naast Robert ten Brink

Ik heb warme herinneringen aan het programma ‘All you need is love’. Robert ten Brink trok met een cameraploeg het land door in een caravan om heimelijk verliefden aan elkaar te koppelen. Op de bank met warme chocolademelk zat ik te kijken naar buren en collega’s die nooit gevoelens naar de ander had durven uitspreken. Ze bleken meer dan eens goed op de hoogte van elkaars levensomstandigheden, maar niet van de gevoelens voor elkaar. De durf om de eerste stap te zetten ontbrak. De nood werd te hoog of collega’s grepen in en schreven een brief aan het programma.

Lees verder!

geplaatst door Roelie - 2 reactiesdonderdag 27 november 2014

Suikerzoet Filmfestival, vanaf vandaag laat ik me overspoelen door films

Vanaf vandaag trek ik me terug uit het dagelijks leven. Vier dagen lang laat ik me overspoelen door films. Ik heb keuze uit honderd films. Wat wordt uiteindelijk mìjn ‘beste film’? Zal het een suikerzoete film zijn? Of blijft het een dramatische science-fictionfilm met gek genoeg Jim Carrey in de hoofdrol?

Lees verder!

geplaatst door Yar - 2 reactiesmaandag 24 november 2014

Muziek en mijn relatie tot de ander

Ik hoor het zo vaak. Dat mijn muziek mensen brengt naar zoete oorden, naar de koesterende warmte van de Spaanse zon. Verwonderd me altijd. Want ik ben wel zo verschrikkelijk uit de klei getrokken. Hollandser kan niet. Ben ook nog nooit in Spanje geweest, en heb al helemaal geen muziek uit de regionen in huis. Toch komt het telkens terug in mijn muziek. Dat mediterrane. Dat zwoele. Sensuele.

Lees verder!

geplaatst door Parlantezondag 23 november 2014

Camerabeelden

Voor het digitale tijdperk nam je kiekjes en bracht je het celluloidrolletje met negatieven naar de professionele fotograaf. Het rolletje ging dan naar de afdrukcentrale, waar medewerkers zorg droegen voor het afdrukken en vergroten van de negatieven. Deze medewerkers hadden hun ogen ook niet in hun zak zitten en zagen tussen vakantiekiekjes en verjaardag foto’s ook wel pikant bloot. Ze schroomden niet om de mooiste foto op groot formaat af te drukken om te gebruiken als pin-up. De foto’s waren oorspronkelijk voor privé-gebruik, maar de vergrotingen in de fabriekshal werden niet als een inbreuk op de privacy gezien.

Lees verder!

geplaatst door Roelie - 1 reactiezaterdag 22 november 2014

Uitzwaaien

Ik zit al in de hoogste klas van de basisschool. Binnenkort moet ik toelatingsexamen doen voor de hbs. Ik ben al 11. Als ik ’s ochtends naar school gaat, staat mijn moeder te zwaaien. Elke dag, vast ritueel. Aan het einde van de straat die zij overziet, ga ik de hoek om, waarna ik uit haar zicht raak. Een verademing. Maar ik moet het niet in mijn hoofd halen om, voordat ik daar uit het zicht verdwijn, te vergeten me nog even om te draaien en voor de laatste maal die dag te zwaaien. Wat een hekel heb ik hieraan. Te meer omdat mooie Marion, die bij mij in de klas zit en in de straat woont, daar ook vaak loopt.

Lees verder!

geplaatst door Yar - 3 reactieszondag 16 november 2014

Zoenobservatie

Ik zit op de bank te kijken naar mijn geliefde tv-crimi. Hij, de eigengereide agent, zit in de auto met een broodje in zijn hand. Naast deze ongehuwde diender zit een jongere vrouwelijke collega. Hij zal haar het vak leren en tegelijkertijd is zij op haar manier net zo eigenwijs. De televisiebeelden draaien van de auto naar de voordeur van de verdachte.

Lees verder!

geplaatst door Roelie - 1 reactiewoensdag 12 november 2014

Liefde op het eerste gezicht?

Liefde op het eerste gezicht? Diepgaande, onvoorwaardelijke, en nooit meer overgaande liefde? Ja hoor, dat ken ik...voor mijn kinderen, en wel vanaf het moment dat ze zich als een hoopje cellen in mijn baarmoeder nestelden. Maar voor een man? Dat is toch wel heel wat anders. Echt wel.

 

Lees verder!

geplaatst door Lynn2 - 6 reactiesmaandag 10 november 2014
zondag 9 november 2014

Ontspruitende liefde bij de nijlpaarden

Een dagje in de dierentuin. Moeders met trouwringen en buggy’s. Jonge verliefde stellen. Parende Przewalskipaarden. Op foto’s is hij de moeite waard. Zijn lichaam pronkt in menig tijdschrift.

Lees verder!

geplaatst door Roeliedonderdag 6 november 2014

HOPELOOS DEEL XXII

Toos belt met Goos:

Toos: Zeg…hm…hadden wij niet een groepsafspraak ergens binnenkort?
Goos: ‘Hm… ja…dat klopt.’
Toos: ‘Hoe zit jij erin?’
Goos: ‘Nou ik vroeg me dat nou net af’
Toos: ’Ppff…..ja…ik ook’
Goos: ‘Hou maar op.’
Toos: ‘Ja toch?’
Goos: ‘Beslist.’

Lees verder!

geplaatst door Goosdinsdag 4 november 2014

Zelf II

Ja, het is opmerkelijk. Hoe ik in dat mechanisme zat. Van alle aandacht bij de mensen halen. Alsof ik dat nodig had. Alsof ik geen eigen zelf had. Nou, als er iemand was die tevreden en blij was met zichzelf, dan was ik het. Dat was het gekke. Ik barstte werkelijk van het talent en allerlei leukigheden. Ik had die aandacht dus totaal niet nodig.

Lees verder!

geplaatst door Parlantezondag 2 november 2014

Het imago van de zoetwatersportvisser

"Ik begrijp dat niet, mensen die vissen. Volgens mij heb je dan zo'n slecht huwelijk" (Wouter Bos, Nieuwe Revu). Dames, dat is nieuws. Volgens Wouter Bos zitten er 1,5 miljoen (in hun relatie) ongelukkige mannen langs het water. Je kunt ze in de openlucht vinden en benaderen met de gemakkelijke openingszin: “En bijten ze vandaag een beetje?” De uitspraak van Bos brengt de single vrouwen naar de waterkant en de liefde dichterbij.

Lees verder!

geplaatst door Roeliezondag 2 november 2014

Wederkerigheid

Beste kijkersvrienden van boven de 18:
Wederkerigheid is een term, veel gebezigd en toegepast in de oud-Gothische tijd, heeft een korte opleving gekend in de Romantiek echter…afein ik zal u daar niet mee vervelen. M.a.w. een lange tijd terug.
Het refereert een beetje aan (dat is wat ik er van begrepen heb) dat je bijvoorbeeld niet alleen het blad harkt van je eigen opgang maar om ZO MAAR ook eens spontaan (is niet hetzelfde als impulsief) het blad harkt van je buurman zonder verwachte tegenprestaties.
Gewoon om ‘zo maar’…weet je… (voor geïnteresseerden google er eens op om ‘zo maar’ uiteraard) Je hoeft er ook niet voor met iemand naar bed, om maar eens een zijstraatje te noemen.
Afein,

Lees verder!

geplaatst door Goos - 1 reactiezaterdag 1 november 2014

Kinderen

“Eert uw vader en uw moeder, maar eert vooral ook uw kinderen”, schreef Ida Gerhardt. Zelf was zij haar hele jeugd bruut afgewezen door een psychisch zwakke moeder die regelmatig opgenomen moest worden omdat zij het leven niet aankon. Die ongelukkige jeugd heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het dichterschap van mevrouw Gerhardt, maar zij was ook haar hele leven een onaangename en wantrouwige vrouw die zichzelf erg in de weg zat.

 

Lees verder!

geplaatst door Lynn2 - 5 reactieszaterdag 1 november 2014

Vijftien minuten beroemd

Niets is vergankelijker dan roem. Dat is wat ik van roem weet, niet dat ik die ooit heb gekend. Maar media zwelgen ervan om het op te kloppen en zwelgen er nog meer van om het hopeloos ineenzakken ervan met schreeuwende koppen te melden. Dus ik weet immers, uit de media, dat roem vergankelijk is.

Lees verder!

geplaatst door Yar - 11 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl