Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 1 januari 2015

oudjaar-terugblik 2014

Oudejaarsavond – Terugblik 2014
Een veel bewogen jaar, een mooi jaar. Zelfreflectie. Feestdagen weer voorbij. Van die dagen waar ik altijd een soort ambivalente gevoelens van krijg. Zo heb ik gisteravond alleen oud en nieuw gevierd. Waar ik eerlijk gezegd een beetje tegen op zag. De afgelopen jaren , en dan heb ik het over een jaar of dertig was ik gewend om oud en nieuw te vieren bij vrienden uit mijn middelbare school tijd. Eerst was dat zonder kinderen, hoogzwanger , later met de kinderen. En zo nam ‘iedereen’ zijn kinderen mee . Later pubers en inmiddels jongvolwassenen die hun eigen feesten vieren.
Oud en nieuw in Schoonhoven was dus een traditie. Iets waar ik niet over na hoefde te denken. Als ik eens twee keer heb overgeslagen in al die jaren is het veel. Dit jaar belde mijn vriendin op en vertelde me dat ze dit jaar met oud en nieuw niet thuis zouden zijn; maar zo zei ze , ik heb wel de dvd van Downton Abbey voor je. Deel 5 is inmiddels weer als serie op zaterdag avond te zien. Dus ik zag mezelf al opgerold in een stoel voor de buis hangen. Ik vind dat namelijk een prachtige serie. En wil dat graag nog een keer zien, en ik had al een vooruitblik.
Het deed me ook denken aan eerder dit jaar. Ik heb toen een heupoperatie ondergaan en heb toen zo’n 6 weken rust moeten houden. En had mijn vriendenkring gevraagd om hun favoriete series , boeken etc. aan mij uit te lenen. Een van de series was dus Downton Abbey waar ik min of meer verslaafd aan geraakt ben. Een andere was overigens Mad Men en Borger , wat ik ook heerlijk vond. Maar goed Downton Abbey dus.
Afgelopen dinsdag bekroop me ineens een ‘unheimisch’ gevoel. Ik zou helemaal alleen zijn met oud en nieuw, sterker nog , ik had er ook nog voor gekozen. Ik had immers zelf nog mensen uit kunnen nodigen? En eigenlijk betrapte ik me erop. Ik ging mezelf zielig vinden doordat anderen - voornamelijk niet-singles- vonden dat dat toch wel heel erg alleen was.
Het is nu 1 januari 2015 en het was oké. Ik heb geen Downton Abbey gekeken. Ik heb ‘s middags met mijn kinderen van 12 en 17 oliebollen gebakken. Ik heb op de valreep ook mijn ziektekostenverzekering omgezet bij dezelfde ziektekostenverzekeraar, minder kosten per maand en een tablet cadeau… Nee geen i-pad, maar toch. Ik kreeg het steeds meer naar mijn zin. De kinderen gingen eten bij hun vader. Heerlijk zo’n relaxt avondje. Heerlijk eten voor mezelf klaargemaakt. Ik kreeg er steeds meer zin in. Ik zat heerlijk met een haakwerkje – hoe tuttig zullen sommigen denken- voor de buis en heb geschakeld tussen de top 2000 en Youp van ’t Hek. Heerlijk. Ik ben zelfs niet meer naar de buren geweest. En heb nog helemaal niet naar Downton Abbey gekeken. Dat ga ik nog inhalen.
En ik blikte terug op het afgelopen jaar. Een geslaagde heupoperatie deze keer.-in tegenstelling tot het jaar daarvoor- . Ik kan weer huppelen en heel belangrijk weer dansen. Het aller belangrijkste is dat ik geen pijn meer heb. Hoe fijn is dat. Een heerlijke vriendenkring die ook toen weer voor me klaar stond. Nieuwe mensen leren kennen. Ingeschreven voor een datingsite. Dates en non-dates volgen elkaar op. Blogs schrijven– en dan ook nog leuke reacties-. Getipt door een vriend. Met de kinderen een heerlijke fietsvakantie gehad in Zeeland. Alleen op vakantie in Griekenland geweest. Alleen reizen heeft indruk op me gemaakt. - het was jaren geleden dat ik dat gedaan had-. Zowel geestelijk en lichamelijk een uitdaging .Nog steeds werk en ook nog werk wat leuk vind en waar ik voor gewaardeerd wordt. Meegedaan aan een fotosessie. Aan een studie begonnen waar ik nu nog volop mee bezig ben. Inmiddels 7 kilo afgevallen, it’s a start ! Hoe sta ik in het leven en wat wil ik daarmee. Durf ik me weer open te stellen voor nieuwe dingen, een nieuw jaar met nieuwe kansen. Het antwoord is volmondig JA.
En ik kijk terug op een veel bewogen jaar. 2015 kan alleen maar beter worden. Op deze manier wens ik iedereen een fantastisch en vooral liefdevol jaar toe. Met nieuwe kansen en mogelijkheden. Niet alleen in de liefde. Proost !!!


geplaatst door Vonny - 2148 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl