Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 15 februari 2015

Partytime- Dansfeest

Dansfeest,

Als een puber zo blij… danste mijn hart al bij voorbaat. Dit kon alleen maar een leuk weekend worden. Op vrijdagavond een gezellige filmavond met mijn vriendin naar Gooische Vrouwen 2. Dat was al hilarisch. Heerlijk gelachen…en ook wel met een lach en een traan.

En zaterdag een date met een aantal mensen van Match-4-me. Op naar Utrecht. Ik was op tijd en vroeg in het hotel. Dat was wel zo relaxt en ja ik wilde er wel een echt uitje van maken. Het toeval wilde dat ik vanwege een training ongeveer wekelijks in dit hotel verblijf. Zo kom je er nooit en zo…

En dat alleen omdat ik een keer op Things to Share ‘geliked’ had dat er een dansfeest aan zou komen… Een van de ‘bloggers’ die de organisatie van het dansfeest had, was dat opgevallen en had mij dus ook uitgenodigd. Extra spannend omdat ik hen niet kende, op één na. En dat was Jaap, daar had ik ooit mee ‘gedate’. Alhoewel we elkaar waardeerden om wie we waren, was ‘de klik’ er niet en dat wisten we eigenlijk al voordat we elkaar zouden ontmoeten. Wel hadden we besloten een keer ‘een drankje’ te doen en dat hadden we in september ook gedaan. Ons contact is wel gebleven. Ik liet Jaap bijvoorbeeld altijd mijn ‘blogs’ van tevoren lezen. Door hem ben ik ook gaan ‘bloggen’. Dat had ik anders nooit gedaan, maar dat terzijde.

Ik kende verder niemand buiten Jaap en dan ook nog maar summier. We zouden met 6 vrouwen en 2 mannen op stap. Dus een beetje spannend vond ik het wel. Zouden we het gezellig hebben, gespreksstof, gemeenschappelijkheden. Voordat we gingen dansen zouden we ook nog ergens een hapje gaan eten.

Rond zessen kreeg ik een appje van Annelies: we zijn er. We zitten aan de bar beneden. Pfft… toch wel spannend. Jaap reageerde spontaan: “Jij ziet er goed uit”. Toch goed voor mijn ego en voor mezelf. Het bleef hem niet onopgemerkt dat ik inmiddels 8 kilo minder, en 12 cm taille was verloren. Na een drankje togen we naar het dorp naar ‘het wapen van of all places’ waar we overheerlijk hebben gegeten en ook daar al muziek. Live zelfs. Niet iedereen kon daar van genieten. Het was ook wel lastig om een gesprek te voeren. Toegegeven. Ik hou echter wel van een beetje jazzie-achtige muziek op zijn tijd. Wel een beetje toegankelijk. Ik kon nu al niet meer stilzitten en ik was niet de enige. Simone gaf een seintje… zullen we.. ? Haha… geloof niet dat alle bezoekers dat konden waarderen maar van het duo dat aan het zingen en spelen was, kregen we applaus.

Afijn, met twee auto’s richting het Danspaleis. Wat we dus in eerste instantie niet konden vinden. Dat mocht de pret niet drukken. Het pad ernaartoe was glad en glibberig dus stevig gearmd togen wij naar het danspaleis. En ja… daar ging ik los. Zover ik dat kan. Ook als je 50 plus bent…. Jee, er was niets veranderd. Weer het gevoel dat ik in de disco was. Lekkere muziek. Een Elvis die ook nog z’n best liep te doen. Minder mijn smaak, gezien de setting wel even grappig en hij deed het leuk. Af en toe een drankje, af en toe naar het toilet. En dat was het.. Verder los. Ik weet niet hoe lang ik heb gedanst. Ik heb in ieder geval meer op de dansvloer gestaan dan elders. Heerlijk. Dat was zo lang geleden. En ja… er is niets veranderd. Net zoals als vroeger is het ook ‘kijken en bekeken worden’ en ook dat is leuk.

Rond een uur of één gaf iemand een seintje.. Ga je mee… En het was goed, Ik was moe..Ja ..net zoals de rest van het gezelschap; ik ben ook geen 20 meer…. Ik werd door Annet en Karel naar het hotel teruggebracht. Zij reden door richting Amersfoort. Wel jammer dat ‘ons groepje’ uit elkaar viel. Dat mocht de pret verder niet drukken. Als afscheid nog even een drankje bij Jaap op de kamer. Het deed me denken aan de feestjes van vroeger. Annelies die nog lekkere hapjes had, nog een wijntje… en om twee uur was het over. Iedereen inmiddels naar zijn eigen kamer.

Ontbijten zouden we de volgende dag tussen 10.00 en 10.30 uur doen… na een toch wat onrustige nacht…-alsof mijn lijf aan het doordansen was- werd ik toch nog op tijd wakker van mijn ingestelde smartphone. Om kwart over 10 een ‘appje’ van Jaap… Heb jij al ontbeten… Nee dus.. was net zover dat ik de tocht naar beneden kon maken. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt was al snel duidelijk dat ik niet meer in staat was om nog door te gaan voor een wandeling. Alhoewel het idee zeer aanlokkelijk was, besloot ik wijs te zijn en naar mijn nog steeds vermoeide lichaam te luisteren.

Dus richting huis… ik heb heerlijk nog een middag na zitten genieten. Wat was dit een leuk feestje. Elke week - zoals vroeger, toen ik nog ECHT jong was- hoeft niet meer. Een volgende keer ga ik zeker weer mee. En nieuwe mensen leren kennen en dansen wat wil een mens nog meer.


geplaatst door Vonny - 1908 keer gelezen

beoordeeld 2.58/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl