Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 5 april 2015

Gezocht: dominante man

Dit ben ik. Het eerste vakje op het profiel. Overeenkomsten in deze mini-reclameverhaaltjes zijn niet te voorkomen. De ‘voorspelbare ingekaktheid’, zoals Parlante het noemt in zijn blog ‘de zoekende man’, kom je ook op straat tegen en het is daar “allemaal te yoga”. Het vakje ‘Wie wil ik vinden’ heeft niet het doel van ‘elevator pitch’ . Maar wie je wilt vinden, zegt natuurlijk ook iets over jezelf. Misschien nog wel meer.


Om er via dit vakje uit te springen, is evenmin een sinecure. Als je een aantal profielen hebt doorgespit, is de variatie wel op. Dan kom je doorgaans dezelfde woorden tegen. Zonder uitputtend te willen zijn een opsomming van desiderata. Zonder logische volgorde.

Gelijkwaardig. Knuffelen en aanraken. Open. Eerlijk. Trouw. Romantisch. Ondernemend. Sportief. Verzorgd. Een maatje. Lief. Charmant. Intelligent. Stoer. Humor. Beetje gek. Die weet wat hij wil. Spontaan. Vriendelijk. Niet uitgeblust. Mannelijk. Dominant. Kwetsbaar. Royaal. Spiritueel. Stabiel. Relativerend. Die géén gillende ex heeft. Met haar op zijn hoofd. Tactvol. Gelovig. Tolerant. Zelfverzekerd. Trots. Bourgondisch. Recht door zee. Bostype.

Het vakje ‘Wie wil ik vinden’ zegt iets over degene die zoekt, maar dan moet je die gevraagde competenties wel op hun juiste waarde weten te interpreteren. Dat lukt niet altijd. Een verhaal ter illustratie.

Wie wil ik vinden.
Een echte man. Zelfverzekerd. Iemand die wat te vertellen heeft. Dominant.
Tja. Goh. Daar voldoe ik wel aan, denk ik dan. Nou ja, welke man vindt zich geen echte man. Zelfverzekerd, ach ja, misschien wel bij het arrogante af. Ik heb genoeg te vertellen, misschien zelfs wel te lang van stof. Eh, dominant? Mijn kinderen vinden me nogal bazig, nou dat zit ook wel goed.

Ik maak een afspraak. Wel bijzonder dat we bij haar thuis afspreken, maar waarom ook niet. Dat is weer eens iets anders dan in een grand café met een hoop geroezemoes, aan het tafeltje tegenover elkaar aan een kop koffie, zij een cappuccino, ik een espresso. Als het leuk is nog een bestelling, zij een glas wit, ik een glas rood. Vervolgens wil de dame dan Dutch, wat ik resoluut afwijs.

De benedenverdieping van een oud grachtenpand. Zo’n deur met een gietijzeren vlechtwerk voor het glas. Ik bel precies om acht uur aan. Nog geen drie seconden later hoor ik een elektrische klik en springt de deur op een kier. Ik ga voorzichtig naar binnen, trek de zware deur achter me dicht. Ik sta op een marmeren vloer in een hal en zie een fraaie tussendeur, met mat glas. Door het matte glas heen zie ik in het flauwe licht een contour van een lichaam, van een mens, een grote hond? “Kom maar verder”, hoor ik achter het glas, een timide stem. Een beetje spannend vind ik het wel. Ik doe de deur voorzichtig open en zie daar geen hond, maar een poedelnaakte vrouw op haar knieën, met een zwartlederen halsband om haar nek. Aan de halsband een ketting met een lengte van een meter of twee. Ze wijst op het hengsel aan het einde van de ketting. Ik begrijp dat ze bedoelt dat ik dat hengsel moet pakken. Ze is niet al te duidelijk in haar instructies. Het kwartje valt. Ze is niet duidelijk omdat ik geacht wordt de leiding te nemen. Aha, dat hoort bij het spel. Dat overigens niet mijn spel is. Nadat nu het kwartje is gevallen, laat ik ook meteen het doek vallen. Dit is niet de date die ik in gedachte had. Ik ben vervolgens wel heel duidelijk. “Ga jij je nu als de donder aankleden, zet een sterke kop koffie voor me en ontvang me aan je eettafel. Heb je dat begrepen?”
“Ja mijnheer, zeker mijnheer.”

“Ik had toch gezegd dat ik een dominante man zocht”, was haar excuus.
“Dat had je gezegd ja, maar in de context van deze site, versta ik daar heel iets anders onder. Toegegeven, ik was ooit een Meester, maar dan voor normale klassen van havo- en vwo-leerlingen. Maar hoe dan ook, je hoeft me toch niet zo met de deur in huis te laten vallen? Er is niet mis met naakt, maar dan wel op het juiste moment, op de juiste plaats.”

Eén groot voordeel van deze dame, ze luisterde goed naar me en heeft het vakje ‘Wie wil ik vinden’ aangepast. Inmiddels is ze naar een andere wat meer uitgesproken, noem het expliciete, site verhuisd.

 

 


geplaatst door Yar - 7517 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl