Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 18 april 2015

Zaaddodende pasta

Het valt me op dat zo weinig mensen eigenlijk reageren op waar m’n blogs over gaan. Meestal blijven ze hangen in verontwaardiging over oordelen, over één kam scheren, veralgemeniseren en meer van dit soort calvinistische betamelijkheden. Precies de werking die goede columns beogen. Want dan is er duidelijk iets binnengekomen. Iets wat irriteert, iets wat prikt, wat soms dan ook, getuige de reacties, direct onschadelijk gemaakt moet worden. Ik schrijf de blogs vanuit mezelf, mijn eigen geraaktheid. Zonder bedoelingen verder. En inderdaad, ze prikken, brengen iets in beweging, roeren pijnplekjes aan, dat is wel duidelijk. Vooral als ze soms dingen zeggen die mensen niet willen horen.

Net als bij dat blog toen over het nogal gangbare en geaccepteerd afbreken van de zwangerschap als je kind het syndroom van Down heeft. En hen daarin dus impliciet stellen als onvolwaardige mensen. Alles moet perfect zijn. Daar valt niemand over. Het hardop zeggen wel. Dat mag niet. En al helemaal niet als je naar een verdachte periode in de geschiedenis verwijst. Dan is de wereld helemaal te klein. Terwijl die associatie toch gewoon evident op tafel ligt. O, ja, dit gaat juist over liefde, over relaties, waar het allemaal om te doen is op deze site. Het is ook een klap in het gezicht van ouders die intens van zo’n kind houden. Met een spontaniteit, eigenheid en echtheid, waar wij nog een punt aan kunnen zuigen.
Een ding is zeker, met nuanceren, van alle kanten belichten en steeds maar verantwoordelijk lopen te doen blijft er van een column niets meer over. Dat is de dood in de pot. Dan gebeurt er ook niks. Getuige die slappe verhalen op dit platform. Veilige schrijverij. Op een paar uitzonderingen na. Nee, gooi het eruit. Laat zien waar je staat, wat je raakt, wat je shockeert. Waar je wanhoop zit. Je angst. Je geilheid. Je verlangen. Gewoon onverbloemd. Dat is contact met elkaar. Dat is toch waar deze site over gaat? Maar er wordt alleen maar omheen geluld Trek je in vredesnaam niks aan van die verzameling protestanten. Die elk spontaan uiten in de kiem proberen te smoren. Die niet in staat zijn door dingen heen te lezen en als waakhonden elke frisheid doden. Trek je er niks van aan. Anders verzuur je. O, nee, ga ook niet onwillekeurig gewenst schrijven. Commercieel heet dat. Aanpassen aan de markt, totaal je eigen kracht verloren.


geplaatst door Parlante - 6186 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl