Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 17 mei 2015

De jurk

Toen ik gisteren opstond, was ik een beetje chagrijnig. Slecht geslapen en gewoon even geen zin in de dag die kwam. Ik kon eigenlijk al uittekenen hoe hij zou gaan verlopen: er was slecht weer voorspeld en op het programma stonden de standaardevenementen van ieder weekend: boodschappen doen, wassen draaien, huis poetsen, mail en administratie bijwerken.
Terwijl ik de tas voor de glasbak vulde, vroeg ik mijn kinderen of een van hen zin had om zo meteen mee naar de Jumbo te gaan. Domme vraag, want het piste inmiddels al van de regen. Ik deed alvast de eerste was in de machine en zag dat mijn witte broek een gat op de knie had. Ik pakte de paraplu en riep dat ik wat langer weg zou blijven omdat ik ook nog even op jacht moest naar een nieuwe witte broek. Geen antwoord.
Ik was niet echt in de stemming om winkel-in, winkel-uit te gaan, maar een witte broek is voor mij in dit seizoen nu eenmaal een onmisbare basic. Eigenlijk vooral omdat ik naar mijn werk doorgaans een jurk of een rok draag, Maar omdat een panty in mei echt als een gepasseerd station voelt terwijl het blootbeens soms nog een beetje te fris is, neem ik in deze periode van het jaar regelmatig mijn toevlucht tot een broek. En wit past overal bij; vandaar. Tot zover mijn confectionele ontboezemingen.
Mijn favoriete winkeltje om de hoek had drie exemplaren. Ik paste ze allemaal, maar geen van hen paste mij. Ook in de zaken die ik daarna bezocht vond ik niet wat ik zocht: de ene had zo'n skinny-model (flatteert me niet), de andere had een knoopgulp (trekt te veel de aandacht), nog weer een andere was van veel te dikke stof (kan ik net zo goed een 60 denier-panty aandoen).
En ineens... werd mijn blik gegrepen door een jurk. En wat voor een jurk...! Een stijlvol model, beetje apart, van heerlijke lichte stof, een grappig gestreept dessin, precies in mijn kleuren...
Ik nam hem mee de kleedkamer in en al was de jurk zelf nog niet verkocht toen ik in de spiegel keek, ík was dat beslist wel. Het prijskaartje viel nog alleszins mee. Het was mijn lucky day...! Ik nam een shortcut naar de kassa en huppelde met mijn nieuwe aanwinst de winkel uit. De zon was doorgebroken en ik vergat mijn paraplu die ik bij de ingang in de bak had gezet. Wat voor dag was het ook weer? Wat was ik ook al weer aan het doen? Oh ja, lekker, weekend! Gauw even de boodschappen doen, dan heerlijk aan de koffie thuis. Kon ik mooi ook even mijn vriendin bellen die net terug was van haar vakantie in Turkije. En daarna iets lekkers maken voor de lunch. Mijn dag kon niet meer stuk.
Life is what happens to you while you're busy making other plans, zong John Lennon in het nummer Beautiful Boy op het album Double Fantasy. Nu zal John vast op belanghebbender happenings en plans hebben gedoeld dan een onverwachte wending in een winkelend weekendbestaan. Ik had slechts een mooie jurk getroffen terwijl ik van plan was een functionele broek te kopen. Maar in het kleine toont zich het grote. Zoals dit alledaagse voorval mijn humeur kon doen omslaan, zo zou mijn hele leven er ineens totaal anders uit kunnen gaan zien als deze wisseltruc tussen plans en happenings me een keer zou overkomen in de liefde.
's Avonds in bed liet ik mijn eigen double fantasy even ongegeneerd de vrije loop. Dat ik van plan was een stukje te gaan hardlopen, onderweg belaagd werd door een hond en dat ik tien minuten later op het terras zat bij te komen van de schrik, samen met de leuke vrijgezelle vent die aan de andere kant van de lijn bleek te zitten. Dat ik me had verheugd op een lang weekend in mijn eentje wandelen langs het Pieterpad, voor de eerste nacht incheckte bij een stayokay, dat ik de barman nog bleek te kennen uit mijn studententijd en dat ik uiteindelijk de rest van het weekend bij hem bleef logeren en dat er nog weinig gewandeld werd. Dat ik komende maandag in mijn mooie nieuwe jurk naar mijn werk zou gaan en dat ik werd voorgesteld aan de nieuwe interimmanager van de facilitaire dienst, met wie ik uiteindelijk nog lang en gelukkig zou leven.
Ik voelde het. Deze jurk was het beste wat me in lange tijd was overkomen.


geplaatst door Zweek - 4749 keer gelezen

beoordeeld 2.82/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl