Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 21 juni 2015

Per ongeluk

Vroeger, toen ik nog jong was en de wereld wilde verbeteren, las ik de Opzij. Ben ik heel eerlijk in. Ik herinner me dat daar altijd een geinig stripje achterop stond. Zo had je die van die twee vriendinnen die samen op de bank een wijntje dronken. Gedurende de plaatjes van het verhaal mijmerde een van hen over de vraag of ze nu wel of niet een kind zou willen. 'Aan de ene kant denk ik van: ja, dat lijkt me geweldig. Maar aan de andere kant, denk ik ook weleens van pfff....' Terwijl de vriendinnen op de volgende plaatjes zwijgend deze voor- en nadelen overdachten en de fles zienderogen leger werd, verzuchtte de mijmerende op het laatste plaatje: 'Het mooiste zou zijn als ik er per ongeluk eentje kreeg...' Die vond ik destijds erg grappig. Ik had nog geen kinderen toen, maar dit terzijde.
Ik tref mezelf ook regelmatig aan op de bank met een fles wijn en een vriendin. Mijmerend over de liefde. Over het gebrek aan gepersonifieerde liefde, om precies te zijn. De ene vriendin vraagt zich af of ik er wel voor opensta. Want er zullen toch mannen genoeg zijn en hoe kan het dan dat ik die nooit tegenkom? Dan houd je dat misschien onbewust toch af, zo verklaart zij mijn situatie. De andere vriendin maakt zich juist zorgen of ik er niet te veel mee bezig ben. Ik moet het wat meer loslaten en vooral niet meer aan die roze olifant denken. En ik zal zien: dan komt het vanzelf een keer naar me toe. Tijdens de volgende fles wijn bij weer een andere vriendin (ik heb er heel wat en ik drink graag wijn) komt het er vooral op aan dat ik een helder beeld voor mezelf moet vormen van de ideale man en dat ik dan vooral iedere dag naar waarheid moet geloven dat ik weet dat ik hem ga tegenkomen. Of zoiets, ik snap dat nooit helemaal, maar iets met vertrouwen en het universum. Dat helpt, zegt ze, je zult het zien.
Achtereenvolgens volg ik de adviezen van deze vriendinnen op. In terugkerende cycli sta ik open, laat ik los en leg ik vervolgens de boel in handen van de kosmos. Dus schrijf ik me af en toe vol goede moed in op een datingsite en ga ik met open blik ontmoetingen aan. Vervolgens schrijf ik me weer net zo regelmatig uit om er vooral niet zo mee bezig te zijn. Tussen die bedrijven door schets ik regelmatig een compositietekening van de kenmerken van mijn usual suspects – niet te veeleisend natuurlijk, het is maar een schets – om die vervolgens vol vertrouwen onder mijn kussen te leggen. De ene vakantie ga ik mee op een singlesreis, de volgende zomer zet ik met mijn kinderen onze tent op ergens op een gezinscamping en het jaar daarop pak ik een tas in voor een retraite met het thema Vertrouwen & Overgave. Ik maak op maandag een open en vriendelijk grapje tegen die leuke vent in de sportschool, ga op woensdag niet naar dat feestje van mijn collega hoewel ze een leuke vrijgezelle buurman schijnt te hebben en mediteer op vrijdagavond op de gedachte dat mijn man zich nu nog ergens anders op deze aarde bevindt maar vroeg of laat beneden zal zitten terwijl ik hier boven lekker aan het mediteren ben.
Een geliefde. Wat zou het toch mooi zijn als ik er per ongeluk eentje kreeg.


geplaatst door Zweek - 7273 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl