Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 14 juni 2015

Wij van WC-eend

Met ons lidmaatschap hier, of dat nu gratis of betaald is, hebben we in ieder geval één horde op weg naar een nieuwe geliefde genomen: het schrijven van een profieltekst. We hebben allemaal een (voorlopige) oplossing gevonden voor de onmogelijke opdracht om onze veelzijdige en unieke persoonlijkheid samen te vatten in een paar zinnen binnen de kaders van een voorgestanst sjabloon.
Hoe persen we onszelf in vredesnaam samen onder een koptekst als 'Wie ben ik?' Ik ben inmiddels al een halve eeuw oud, maar die vraag kan ik nog steeds niet – of misschien wel steeds minder – voor mezelf beantwoorden. Laat staan dat ik erin slaag om er een zinnig verhaal van te maken voor een ander. En niet voor zo maar een ander, maar voor mijn geliefde in spe!
Niet dat ik niets aardigs over mezelf kan vertellen. Zo ben ik – even onder ons gezegd – bijvoorbeeld best leuk. Onderhoudend. Geestig. Sociaal vaardig. Zelfstandig. Ik heb probleemloze kinderen, interessant werk, een leuke vriendenkring en een mooi huis. Ik ben lichamelijk gezond, financieel op orde, spiritueel ontwikkeld en bovendien, ook niet onbelangrijk, een feest in bed; eerlijk is eerlijk. Maar zo'n tekst zet ik natuurlijk niet neer. Al moet mijn 'elevator pitch' opvallend en aantrekkelijk klinken, iedere zweem van leukdoenerij of zelfgenoegzaamheid is uit den boze.
Er wordt veelvuldig over geklaagd, over de nietszeggendheid van profielteksten, ook hier op T2S. Ik kan me er ook weleens over verbazen. Zo zegt menig man me dat hij houdt van leuke dingen doen. Ik kan niet zeggen dat hij er door zo'n uitspraak voor mij nu echt uit springt. Er zijn er ook een hoop die houden van de dingen die het leven leuk maken. Vrouwen zijn er goed in om te genieten van kleine dingen. Even vaak gebruikt men de tegenstelling als stijlfiguur om de eigen flexibiliteit in het leven te karakteriseren. Johan_62 vertelt me dat hij houdt van actief bezig zijn, maar even onderuit op de bank vindt hij ook geen straf. Karinnn67 is een vrolijk type, al heeft ze ook weleens last van een ochtendhumeurtje. GijsbertNL kan goed luisteren, maar heeft ook zeker wat te vertellen en ikzelf, ik stel me voor hoe Paulien Cornelissen zich ongetwijfeld kostelijk zou amuseren als ze deze teksten zou bestuderen ter voorbereiding op haar nieuwe boek.
Wij van WC-eend adviseren WC-eend; dat is de werkwijze van de meeste datingsites en dat is de dood in de pot. Dan wordt bescheidenheid de norm en doen we vooral gewoon want dat is al gek genoeg. Als ik referenties zou mogen overleggen in mijn profiel, dan zou ik best mensen kunnen vinden die onder minstens een paar van mijn kwaliteiten – welke van de hierboven genoemde, dat laat ik nu even buiten beschouwing – hun handtekening zouden willen zetten. Alleen hoort dat nu eenmaal niet bij de spelregels. Terwijl het veel makkelijker zou zijn om iemand anders te presenteren. Ik heb bijvoorbeeld een paar single vriendinnen die ik zonder pardon met veel enthousiasme en steekhoudende argumenten zou kunnen aanprijzen.
Eigenlijk vind ik het na een paar periodes in het datingcircuit onbegrijpelijk dat een dergelijk concept nog niet is ontwikkeld in een tijd waarin ieder bedrijf van testimonials gebruikmaakt. Een concept waarbij niet jijzelf, maar je beste vrienden, je buren, je moeder, je collega, desnoods een van je mild gebleven exen het beeld van jou schetsen. Dan zouden verschillende ambassadeurs meerdere kanten van jouw persoonlijkheid belichten. Dan zou internetdating een open facet van je sociale leven worden in plaats van dat eenzame getuur naar profielen op je scherm. Dan fungeren je vrienden als stootkussen bij het oplopen van al die internetblauwtjes. Profielteksten zouden leuker zijn om te lezen en zouden ons tevens meer recht doen. Eerlijk, ik heb het ambassadeursconcept weleens voorgesteld aan ondernemende kennissen en ik weet zeker dat het er ooit van zal komen. Bij dezen – jullie zijn mijn getuigen - vraag ik alvast patent aan. Als ik er dan geen geliefde aan overhoud, dan misschien wel een leuke bijverdienste. Al ben ik financieel wel op orde, of had ik dat al gezegd?
Tot die tijd behelpen we ons met de gebruikelijke formule. Of nemen mensen om ons heen het heft in eigen hand, zoals deze liefhebbende zoon van een single moeder deed in onderstaand filmpje. Al weten we na het bekijken ervan niet veel meer over de vrouw dan dat ze van tennis, skiën en yoga houdt, toch komt ze tot leven via het enthousiasme van haar zoon.
Wel zou ik even naar de kapper zijn gegaan als ik hun was, voordat de camera aanging. Maar ja, mijn haar zit de laatste tijd dan ook fantastisch, sinds ik het door Betty van 'Kijk Haar' laat knippen. Wij van Zweek adviseren Zweeks kapper.
https://www.youtube.com/watch?v=y7laL_obxWc 


geplaatst door Zweek - 6947 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl