Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 6 augustus 2015

Hoop

Geloof en liefde denk ik dan… Vanaf november op deze site. En wat heeft het opgeleverd? Bijzondere ontmoetingen. Vriendschappen. Dansen met mensen die ik nog niet eerder had ontmoet. Okay, een man uit dit gezelschap van acht, had ik eerder ontmoet. Een man die me geblokkeerd heeft en ik weet niet waarom, hij was 70, ik bijna 55, vond hij me te jong? Veel kijkers weinig actie. Enige zelfreflectie past hier ook bij. Ik reageer zelden of niet op een profiel. Wel reageer ik als ik dat wil op een blog of een anders ‘things to share’. ‘Krijg ik een berichtje van M4M dat ik een maand lang niet ‘online’ geweest ben. Nee, sorry, moet dat, denk ik? Mijn leven draait niet alleen om daten. Met én een nieuwe baan en de baan die ik al had, en een paper die ik nog ‘even’ af moest ronden. Lees, wil afronden, even geen tijd voor daten. De afgelopen twee weekenden heb ik met mijn neus achter de laptop gezeten. En heel hard aan mijn paper gewerkt.
Mijn kinderen waren op vakantie met hun vader. Dus het was nu of nooit. In zo’n periode met een deadline, die ik overigens zelf gecreëerd heb, ben ik maar met één ding bezig en heel summier met andere zaken. Zo ook daten. Helaas. Nu even niet. Heb ook afspraken die al liepen afgezegd. Niet leuk en dat halen we ook nog wel in. Deze keer koos ik even voor mezelf. En als ik een afspraak met iemand heb, wil ik er ook zijn. Met hoofd, hart en desnoods handen. Afhankelijk van hoe de relatie is.
Daarnaast merk ik dat er bij mij een soort dating-moeheid aan het ontstaan is. Inmiddels heb ik redelijk wat dates gehad. Altijd gezegd dat ik geloof in ontmoetingen en we zien wel. “Laten we beginnen met een kop koffie of een glas wijn.” Soms een mooi gesprek. Soms een app-contact. En soms weet je na drie zinnen al dat het ‘t niet gaat worden. Mijn kortste date ever duurde een kwartier. Uit beleefdheid heb ik nog een tweede kop koffie genomen. Ik wist niet meer wat ik moest zeggen. De mensen die mij kennen, weten dat ik kan praten, kletsen, soms tot vervelends toe. En ik wist het gewoon niet meer. Ik kon niets anders bedenken dan dat ik echt nog boodschappen moest doen. Dit was wel een heel kort kopje koffie. En ja, daar kan ik naderhand ook wel weer om lachen.
En nu.. mijn laatste werkdag voorlopig. Vanaf morgen veertien dagen vakantie. En ik heb er zin in. Alle losse lijntjes zijn weg. Mijn paper voor mijn studie is zo goed als afgerond. Alles onder controle dus. Tot vrijdag nog even rondlummelen, wasjes doen, in de zon zitten. En vrijdag dan is het zover met de kinderen van achttien en dertien met de fiets en de trein naar Noord-Holland, verschillende overnachtingen van een redelijk luxe hotel tot eenvoudige trekkershutjes. Dus ja, weer even niet online of heel summier.
Ik wens iedereen een prettige vakantie toe, voor degenen die nog gaan. En soms, ja soms heb ik hoop dat ik degene die bij mij past, gewoon tegenkom, in de supermarkt. En dat je het dan gewoon weet, voelt en ervaart. Het gevoel van “ja, voor deze wil ik gaan en hij voor mij”. Nog steeds hoop. Nu eerst even vakantie.


geplaatst door Vonny - 3077 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl