Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 9 september 2015

De schakelautoclub

De liefde lijkt zo veel simpeler op je 16e dan rond je 50e.

Mijn 16-jarige dochter heeft sinds kort verkering. Een half jaar geleden wilde zij nog niets weten van jongens. Ze hield zich voornamelijk bezig met sporten, giebelen met vriendinnen, en soms ook nog met school. Gelijk na haar verjaardag haalde ze haar brommerrijbewijs en kreeg van haar vader een onmogelijk grote, stoere brommer die meer op een motor lijkt (zonder overleg met mij, uiteraard). Daarmee trad ze toe tot de schakelbrommerclub. En daarmee begon ook de grote verandering.Een zomervakantie lang hingen de brommerfanaten rond op het terras van de Mac in Zuid - hun verzamelplek - als ze niet aan het rondscheuren waren en al hun zakgeld aan benzine verspilden. Of ze bevolkten luidruchtig en één en al onhandige en veel te lange ledematen het huis van de meer relaxte ouders voor een Hunger Games marathon of game-avondje. En opeens... was daar de uitverkorene, hij heet G.

G. heeft ook gescheiden ouders, is ook blijven zitten, dat schept een band, afgezien van de brommer. Hij wil het leger in. Dochter wil bij de recherche dus ik voorzie een keurige, rechtschapen generatie volgend op het stelletje losbollen van ouders dat opgegroeid is in de jaren 70 waarin alles kon en alles mocht.

Ik vroeg haar, hoe gaat dat nou, verkering? Wel, heel simpel. Na al die avonden met de groep te hebben rondgehangen, hebben ze een paar keer gezoend. Toen heeft zij hem een app gestuurd ‘Waar staan wij nu?’. Waarop hij terugschreef ‘Ik vind ons wel een leuk setje’. En dezelfde avond hebben ze allebei tegelijk hun Facebook status ge-update naar ‘heeft een relatie’. Honderden likes en vooral G. werd aan alle kanten gefeliciteerd. Blijkbaar is mijn dochter nogal een catch, dat vervult mijn moederhart dan weer met trots.

Sindsdien zit de ‘relatie’ in een stroomversnelling en is er bij alle vier de ouderlijke huizen al ter kennismaking gedineerd. En dochter ging met G. mee naar de kapper want ja, zij moet het ook eens zijn met zijn kapsel.

Daarom ben ik maar eens voorzichtig begonnen over anticonceptie. Ik weet nog van vroeger hoe snel en onverwacht deze dingen kunnen gaan, nietwaar? Een zucht en rollende ogen waren mijn deel. “Maham, dat gaat voorlopig nog niet gebeuren”. Ze vertelde me dat G. weliswaar geen maagd meer was. Oh, wat schattig klonk dat. Ik had moeite me die vriendelijk mompelende slungel van 1.90 voor te stellen in een onhandige omarming met een meisje. Zou het echt waar zijn? “Maar ik wil nog zeker een half jaar wachten”, verklaarde mijn dochter en wapperde haar weelderige haardos zelfverzekerd over haar bevallige schoudertjes. Haar kennende zal G. hierin inderdaad weinig inspraak krijgen.

En dan denk ik aan mijn eigen gerommel in de marge van de afgelopen jaren. Zoveel dates, zoveel ontmoetingen, zoveel keer ‘zou dit hem zijn?’ gevolgd op ‘oh nee, laat toch maar’. Soms lijkt het te klikken, er is gespreksstof, er is aantrekkingskracht, er is sprake van hetzelfde gevoel voor humor, er lijken voldoende overeenkomsten te zijn. Soms is er dan zelfs een vonkje. En dan krijgen we het gedoe. Het gedoe van aantrekken en afstoten. Het gedoe van teveel appjes sturen of juist te weinig. Te opdringerig worden ervaren door de ander, of juist te afstandelijk. Als de één teveel of te snel toenadering zoekt, is het vast een zielige, wanhopige sukkel die bang is om over te blijven. Als de ander zich nog niet wil ‘vastleggen’ want er is immers nog een hele etalage vol aantrekkelijk lijkende poppen, misschien wel beter passende, is het een player of een slet met bindingsangst. Voor je het weet, wordt zo’n beginnende verkering vaak alweer in de kiem gesmoord, door miscommunicatie, door het invullen van andermans gedrag, door onbekendheid met de ander.

Dus ik bedacht me, als wij nu eens met wat mensen een M4M-autoclub oprichten? Schakelauto’s dan wel hè, want die zijn stoer! We hangen wat op onze favoriete hangplek ergens in het midden van het land, scheuren wat rond, gaan bij elkaar thuis filmpjes kijken en gamen (Wordfeuten mag ook), dan springt opeens die vonk over tussen jou en mij, we zoenen wat, appen elkaar waar we staan. En dan gaan we tegelijk onze Facebook status updaten. En dan hebben we een ‘relatie’. We hoeven alleen niet een half jaar te wachten met de rest wat mij betreft, we zijn tenslotte geen van beide nog maagd...


geplaatst door Lynn2 - 7022 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl