Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 20 september 2015

STERRENSTATUS


“Vijf jaar”, vertel ik hem, dat ik vrijgezel en aan het daten ben. Zo begint meestal het gesprek bij de start van een kennismaking. Vijf jaar geleden was ik onschuldig op het gebied van internetdating.
In eerste instantie was ik op zoek, omdat ik immers ben ingeprent “gelukt” te zijn als ik een man aan mijn zijde heb. Deze mantra klonk immers geloofwaardig. En dat is het ook, voor een jonge vrouw uit de vorige eeuw, die vruchtbaar en zwanger nog iets wil doen met deze kwaliteiten.
Inmiddels…ben ik met beide benen op de grond beland. Ik heb afscheid genomen van heerlijke maar ook zware jeugdjaren. Het juk van wanneer ik nou “gelukt” zou zijn, heb ik alleen zelf te bepalen. Dus die zware mantel kon ook af. Hmmmm….Het reist al een stuk lichter.
Zo zie ik het maar, als een reis door een kleine 80-90 jaar. Soms komt er iemand een tijdje mee en gaat dan weer zijn of haar eigen weg en ik hou gewoon koers. Mijn pad is onaantastbaar. Natuurlijk heb ik de dingen gedaan die een leven van me verwacht: Mannetje zoeken met de juiste genen voor het nageslacht, trouwen en een huisje kopen. Ik ben opgegroeid zonder concept dus ik heb hier en daar ‘gespiekt’ naar een voorbeeld.  Maar ergens heb ik gemist dat het ging om deze drie dingen in één man te vinden.  Tja…Een kleinigheidje blijf je altijd houden. Deze drie dingen met drie mannen in gemiddeld tien jaar is toch ook goed? Stel ik mijzelf gerust. Wat me doet besluiten:
“Laat ik de komende tien jaar eens met mijzelf getrouwd zijn.”
“Als het goed is ben je altijd met jezelf getrouwd”, zegt een van mijn cliënten. Wijs, héél wijs van hem. Laat ik deze in mijn geheugen prenten. Trouw zijn aan mijzelf, aan hoe ik het wil. Wat niet met mijn innerlijke drijfveer vecht omdat ik denk het pad van de “buren” te moet bewandelen.
En dan kom ik op deze site terecht met allemaal van die “vreemde” eigenheimers. Ik heb even geworsteld met de zogenaamde taal van deze site. De mannen op deze site tonen hun initiatief door te kijken of een standaard verzoekbericht te sturen (gratis leden). Hun trots of arrogantie of gebrek aan bier (om de nodige Dutch Courage op te wekken) bang om een blauwtje te lopen. Los van het feit dat de dames hier niet voor de poes zijn, zijn de lady’s ook heel gedreven en doelgericht bezig (ik moet hier zelf om lachen hoor ). Ik vergeet heus niet dat ik hier ook tussen sta en ik me hier als een vis in het water voel.
Kortom ergens tussen nu en twee jaar geleden hebben er best leuke gesprekken plaatsgevonden. Soms hebben ze ook tot ontmoetingen geleid. Soms werd er ook gekust en soms kwam er ook iets meer van. Er zijn in de afgelopen vijf jaar best kanshebbers geweest, maar altijd klopte er iets niet. Onze paden kwamen maar niet bij elkaar. Drie sterren, geef ik ze. Om de sterrenstatus van Joes aan te houden (ik wist ook niet dat ik daaraan meedeed). Aangezien we allemaal een vijfsterrenstatus hebben en niet voor minder dan het gelijkwaardige willen gaan. Soms settelen we met vier sterren (Friends with Benefits) wat niet eens zo slecht is. Het wil dus zeggen dat: zijn adem niet stinkt (hygiëne), hij redelijk tot goede manieren heeft (opvoeding), hij kan goed praten (want hij lult je het bed in) of hij ziet er enorm lekker uit (jij trekt hem het bed in) en zijn vaardigheden (vooral in bed) zijn zeer goed zijn. Sorry heren, ik kom maar tot vier sterren.
Nou was er in de afgelopen twee jaar wel iemand die ik vijf sterren zou geven, ware het niet dat hij alleen aan ONS deed / doet? One Night Stands (mocht je vertaling nodig hebben). Kwam ik er even bekaaid vanaf. Ik dacht dat we elkaar vaker zagen dan die ene keer. Dat deed echt even zeer. En toch was ik blij om tot de ontdekking te komen nog in staat te zijn om iemand lief te hebben. Alles te geven wat er in mij zit. Mijn hart open te stellen, pijn voelen hoort nu eenmaal bij de liefde van vijfsterrenstatus. Ik zou het zo weer doen en dan is trouw zijn geen afspraak maar iets wat alleen aan mij is om vrijwillig te geven, als geschenk.


geplaatst door Shirley - 6745 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl