Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 7 september 2015

Wil ik dit?

Ja, ik merk duidelijk dat als vrouwen mij leuk vinden, en het contact wat intensiveert, er automatisch iets ontstaat van een patroon. Ofwel, er automatisch verwacht wordt ook eens naar hen toe te komen, of hun kinderen te ontmoeten, of een weekend samen door te brengen. Niet omdat dit spontaan leuk is of vanzelf ontstaat, maar omdat het in de lijn der verwachting ligt. Zelfs op straffe van ‘geef je wel om mij’. Zoals ook haar omgeving haar daarop aanspreekt. ‘Is die man nou wel eens bij jou geweest? Hoe lang ken je hem al? Nou, dan zou ik m’n conclusies wel trekken’.‘Als je niet eens bij hem mag blijven slapen, wat heb je dan met hem?’. Met dit soort vragen heb je het voor jezèlf al moeilijk zat. Want van binnen is diezelfde verwachting aan het wroeten.

Je twijfelt. Is dit het nou? Ik wil een man. Waar ik van op aan kan. Die graag bij me wil zijn. Dat we iets exclusiefs krijgen. Dat wat wij hebben zich onderscheidt van de rest. Dat we een stel zijn. Verdomme, ik ben gek op die man. Maar deze man maakt alles onveilig. Maar ergens ook veilig. Want hij spreekt me aan. Hij spreekt me op iets aan. Dat contact niet in patronen schiet. Dat contact altijd vrij is. Hij confronteert me met waar ik eigenlijk naar verlang. Maar niet durf. Doodsbang voor ben. Geen veiligheid. Geen afspraak. Geen verklonken verbintenis. Gewoon hebben wat je met elkaar hebt. Echt. Zonder status. Zonder een benoembaar we hebben dit of we hebben dat. Ik begrijp hem. Ik begrijp en voel zijn afstand als ik anders wil, bang ben, of onwillekeurig toch bij hem wil zijn omdat ik alleen ben. En dan aanknoping zoek, bevestiging zoek, dat het goed is, dat het veilig is. Geen kus in de app maakt mij al onrustig. Ik baal er van maar kan er niets aan doen. Dan voel ik hem afdrijven, dat ik dit denk, zo voel. Maar hij begrijpt het. Is nog steeds bij me. Vertelt me hoe hij leven wil. Niet anders kan. Begrijpt dat dit moeilijk is voor me. We praten erover. En inmiddels zijn we gewoon samen. Ongeborgen delen in plaats van schijnverbonden in
geborgenheid.


geplaatst door Parlante - 6958 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl