Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 8 oktober 2015

Na´ef

In de loop van de jaren heb ik regelmatig mijn neus gestoten. Op het werk ontdekte ik dat je mensen niet altijd kunt vertrouwen op wat ze zeggen. De cc-tjes in brieven gebruikte ik net als vele anderen om mijzelf in te dekken. Mijn naïviteit heb ik op het werk al jaren geleden vaarwel gezegd.[Lees verder]

Met relaties wil ik mijn naïviteit echter niet laten gaan. Dit hoort een beetje bij wie ik ben; iemand die om een ondeugende opmerking van een man nog gewoon de blosjes op de wangen kan krijgen. Iets beginnen met een getrouwde man, dat zou ik nooit doen. Omdat op datingsites regelmatig dit soort mannen staan, heb ik hiervoor een soort radertje ontwikkeld en prik hier al snel doorheen.

Dat ik niet overal doorheen prik bleek echter eergisteren. Ik had een date gepland met een zeer interessante man van 49 jaar. Hij was projectleider van een megaproject, was regelmatig in het buitenland voor dit project en qua uiterlijk en schrijven vond ik hem absoluut aantrekkelijk. Een week geleden had hem dan ook een uur aan de telefoon gehad. Het klikte leuk en we besloten wat af te spreken. Op de ochtend voor de date bedacht ik mij, dat ik misschien wel dom overkwam als ik niets van dit mega belangrijke project wist. Ik besloot mij dus vooraf in te lezen. Ik google het project, de projectleider en bam daar had ik de man met zijn achternaam. Ik voelde mij een stalker, maar aan de andere kant gaf het mij wel een soort veiligheid. Een volgende (verleidelijke) stap was het intoetsen van zijn volledige naam op google. Bij de google resultaten stond duidelijk zijn naam met zijn leeftijd; 56. Ik schrok, ik had dus niet een afspraak met iemand van 49 maar met iemand van 56! Ik was zo boos dat ik de afspraak gelijk wilde afzeggen.

Toch besloot ik maar eerst mijn gedachte op een rijtje te zetten en ben gaan hardlopen. Wat was het probleem nu eigenlijk voor mij? Was het de leeftijd? Nee, het niet de leeftijd; hij zag er goed uit en daar zat ik niet zo mee. Ik voelde mij bedrogen; iemand had mijn hoofdwaarde geschonden nl. eerlijkheid.

Thuisgekomen heb ik hem gemaild dat ik de afspraak cancelde. Niet vanwege de leeftijd, maar omdat een leugen in deze fase niet veel goeds zegt over de toekomst. Ik kreeg zijn excuses met de opmerking dat hij zich jonger voelde dan dat hij was en dat hij gezien zijn leeftijd alleen oudere vrouwen aantrok. Blijkbaar voelde hij zich dus 7 jaar jonger.

Maar voelen wij ons eigenlijk allemaal niet 7 jaar jonger? We zijn niet meer als onze ouders die rond de 50 hun pensioen al in zicht zagen komen. Nee, wij hebben een toekomst voor ons die nog veel brengt en waarbij wij fit en actief moeten blijven. Ons pensioen is nog ver weg.

Ik ben teleurgesteld dat iemand die mij geraakt heeft, op papier en aan de telefoon, mij verdriet geeft en ik wederom met mijn neus op de feiten gedrukt wordt dat niet iedereen in de wereld gewoon goed en eerlijk is. Toch ben ik gelukkig dat ik wederom mijn naïviteit en mijn waarde heb behouden.


geplaatst door Florie_ - 4015 keer gelezen

beoordeeld 3.78/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!



<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl