Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 12 december 2015

Een gesprek

Ik kwam laatst een vrouw tegen, die was gestopt met haar huwelijk, met werken, met alles. Ze zat echt stuk, kon niet verder, en besloot met alles te kappen. Nog voordat ze in een burnout klapte. Ik vond dat mooi. Dat was al liefde voor haarzelf. Grenzen voelen. Er naar handelen. En dan niets. Helemaal niets. Volledige ruimte voor haarzelf. Dus niet gelijk in een nieuwe baan of relatie schieten. Zodat eindelijk wie ze was eens op kon borrelen. Met uitzicht op niets. Juist zonder toekomst. Ledigheid. Voor onbepaalde tijd. Dat vooral. Voor onbepaalde tijd. Niet stiekem jezelf al ergens op richten. O, snel gezegd. Maar o, wat moeilijk. Wat heb je in zo’n situatie ook behoefte aan vrienden. Die er vervolgens dan ineens niet zijn. Ja, van die types die vragen ‘wat doe je dan de hele dag’, of ‘solliciteer je al’. Die heb je zat. Weg ermee. Dat dunt lekker uit. En nieuwe heb je ook niet op commando. Van de goede soort. Zijn niet dik gezaaid. Het is een behoorlijk confrontatie met een nieuwe alleenheid. Juist zo op weg naar samen met jezelf. Dat maakt het ook wel extra moeilijk om door te gaan. Om toch niet stiekem in concessies te vervallen. Want o, wat moet je door een hoop afkeuring heen. Het triggert natuurlijk ook van alles bij mensen. Die in hun hart ook zo verlangen. Om ook die stap te zetten. Die ook zo verlangen naar rust, naar niks.
Gingen ze dàt dan maar eens delen, in plaats van afkeuring. Feest hoor. Heb je ineens mensen onder elkaar. Persoonlijk mis ik dat heel erg. Dat contact. Gewoon, open, onverhuld, in elkaars kwetsbaarheden en angsten staan. Zonder al die lagen. Zonder al die betamelijkheden. Zonder dat je gedrag steeds moet vertalen. Ik praat er met haar over. Zover kijkt ze nog niet. Ze hoort alleen die afkeuring. Voelt zich alleen maar genaaid. Wel heerlijk om dit met haar te delen. Dat hebben toch maar even. Zitten we met z’n tweeën mens te wezen.


geplaatst door Parlante - 4833 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl