Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 22 december 2015

Hallelujah. Fijne Kerst, feest van respect

Hallelujah. Een van de schitterendste nummers die ik ken, van de oude meester van de zwijmelmuziek Leonard Cohen, later nog bekender gemaakt door Jeff Buckley, de op 30-jarige leeftijd gestorven zoon, van de eveneens legendarische singersongwriter Tim Buckley, die net als Jim Morrison van de Doors en Jimmy Hendrix, tot de club van 27 hoorde. Iconen van de popmuziek die 27 jaren jong het leven lieten.

De oude meester Cohen leeft nog voort. Hij vertolkt zijn eigen muziek en vele anderen vertolken zijn muziek. Ik kwam zojuist een uitvoering van zijn Hallelujah tegen, met een verknipte tekst. Ze hebben er een kerstliedje van gemaakt. Het kerstliedje wordt bejubeld. Ach, dat past wel bij de titel. Hier kun je het vinden: http://faithtap.com/2153/a-christmas-hallelujah

Volgens mij is dit nummer al een classic, en dan het hele jaar door. Om het als kerstliedje te benoemen, nee, ik word al gestoord door al die kerstliedjes op de radio, die rond deze dagen van stal worden gehaald. Wat mij betreft weg met al die oude meuk, net als die top zoveel oude meuk die in grote lijnen al jaren dezelfde ranglijsten oplevert, weinig verrassend. Maar ik begrijp dat heel veel mensen lol beleven aan al die kerstliedjes, top zoveels, glazen huizen en jaaroverzichten. Ik pas me aan, zet wel een lp op en sla de helft van de krant gewoon over, en vergaap me 's avonds aan 's werelds dartcircus, met opkomstmuziekjes, mensen in bananenomhulsel en heupwiegende dames die de doorgaans stevige veelal met inkt bewerkte darters voorafgaan. Daar zullen op hun beurt anderen de lol niet van inzien.

Dit Hallelujah zal geen darter-opkomstmuziekje zijn in Alexandra Palace, maar is overigens, vind ik, wel het beluisteren waard deze uitvoering van een van Leonard Cohen's bekendste nummers (met een door deze groep gewijzigde tekst; ze weven er het kerstverhaal in; van mij mag het). In ieder geval, prettige Kerst voor jullie allen. Ieder op zijn eigen manier, met of zonder veel eten, met ieder zijn eigen gedachten. Een feest van vrede, een feest van respect.


geplaatst door Yar - 4340 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl